کد خبر:۳۷۵۳۸۸
عضو هیات موسس انجمن مدیریت کیفیت ایران؛ 

کیفیت، پازل اصلی گمشده سازمان‌های کشور ما هستند/ معقول کردن میزان کیفیت راهکار بهبود کیفیت است

عضو هیات موسس انجمن مدیریت کیفیت ایران با اشاره به کم توجهی به کیفیت در کالاهای ایرانی گفت: کیفیت پازل اصلی گمشده سازمان‌های کشور ما هستند. 

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از یزد، عباس سقایی، عضو ارشد جامعه کیفیت آمریکا و عضو هیات موسس انجمن مدیریت کیفیت ایران در سمینار کیفیت که شب گذشته در دانشگاه یزد برگزار شد، با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: رابطه خوبی بین صنعت و دانشگاه صورت نگرفته است که ما می‌توانیم با برگزاری نشست‌های دوجانبه این ارتباط را ارتقا بخشیم. 

 

وی افزود: خودرو تویوتا یکی از خودروسازهای قدیمی بود که در کنار آن نیز کارخانه فورد با حجم ده هزار برابر با قیمتی یک سوم تویوتا در ان زمان خودروسازی می‌کرد؛ اما تویوتا در کنار ادامه فعالیت داد و پایه خود را براساس کیفیت گذاشت تا جایی که ۳۰ سال بعد تویوتا بازار را پس گرفت و در امریکا نیز وارد شد که این نشان دهنده قدرت کیفیت در اروپا است. 

 

این دانشیار گروه مهندسی صنایع خاطرنشان کرد: کیفیت می‌تواند تفاوت بین تعالی و فاجعه را معنی کند به نحوی که ناسا به عنوان یکی از معتبرین سازمان‌های جهان به دلیل یک کیفیت پایین و اشتباه کوچک، اعتبار خود را از دست داد و مدتی آبروی کشورش آمریکا را از بین برد تا جایی که تا مدتی اجازه ادامه فعالیت نداشت. 

 

سقایی تصریح کرد: موضوع کیفیت عاملی است که یک سازمان را تا قدرت جهانی ارتقا می‌دهد؛ اما یک کیفیت پایین نیز می‌تواند یک شرکت جهانی را به حد زیادی نزول دهد. 

 

وی افزود: یکی از ابزارهای ساده کیفیت شامل طرح ریزی کیفیت، کنترل کیفیت و بهبود کیفیت است که با این سه ابزار می‌توانیم کار خود را کیفیت بخشیم و به دور از کارهای بیهوده سطح کیفیت را در بخش‌های مختلف ارتقا بخشیم. 

 

دانشیار مهندسی صنایع تصریح کرد: یکی از روش‌های بهبود کیفیت معقول کردن میزان کیفیت و واقع بینی است تا از این طریق توانیم انتظارات را مدیریت کرده و در این راستا محصولات خود را با کیفیت نماییم. 

 

سقایی ادامه داد: کیفیت کار همه فعالیت‌ها نیست؛ بلکه جزییات بسیار زیادی دارد که اگر این رموز را بدانید، رقیبتان به راحتی نمی‌تواند به شما برسد و شما نیز باید توجه کنید که افراد سازمان نیز بایستی همراه شما باشند. 

 

وی ادامه داد: به گفته یکی از پژوهشگران زمین رقابت مسطح است و کروی نیست که در این راستا معتقدیم سازمان‌های ما وقت زیادی برای اتلاف وقت ندارند و باید با کیفیت روز به روز پیشرفت پیدا کنند و این مسطح بودن اجازه اشتباه به هیچ فردی نمی‌دهد زیرا از راه خود عقب خواهد ماند. 

 

عضو ارشد جامعه کیفیت آمریکا گفت: "کیفیت چیست؟ و به چه نحوی بهبود پیدا می‌کند؟ و چرا ما باید این کار را انجام دهیم؟" سه سوال اساسی برای ارتقای کیفیت و پرواز است و در صورتی که به این سوالات پاسخ دهیم، می‌توانیم به راه خود با قوت ادامه دهیم. 

 

دانشیار مهندسی صنایع گفت: اگر خواستید وارد فضای بهبود کیفیت شوید در قدم اول باید کیفیت، ابزار نمایش در شما نباشد و تاجایی که می‌توانید بیان کنید که این نمایش‌ها طولانی نیست و در ادامه نیز نباید چارت سازمانی پیشین را ادامه دهید بلکه باید محتوای آن را مورد بررسی قرار داد. 

 

سقایی گفت: ابزارهایی که به ما کمک می‌کنند ابزارهایی هستند که غالبا بسیار ساده هستند که در ایران آنقدر این ابزار‌ها را پیچیده می‌کنیم که دچار سردرگمی می‌شویم. 

 

وی تصریح کرد: ‌در کنترل کیفیت نباید جنگ بین تولید و کیفیت صورت گیرد که بر خلاف آن در ایران این عمل بسیار صورت می‌گیرد که می‌تواند مشکلات زیادی برای ما ایجاد نماید بلکه ما معتقدیم که کیفیت در ذات تولید است. 

 

دانشیار مهندسی صنایع  افزود: اگر وضعیت غیر عادی در تولید دیدید باید با ریشه یابی دلیل اصلی آن را رفع نموده و نقطه ضعف را برطرف کنیم که اگر ادم‌ها را مقصر کنیم آن‌ها کمتر به دنبال شما خواهند‌ آمد. 

 

وی گفت: هر کاری که می‌خواهید انجام دهید باید بدانید که چه کاری انجام می‌دهید و ماموریت اصلی ما چیست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار