آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۵۴۱۶
مناظره دانشجویی در دانشگاه یزد؛ 

مرادی: "تازه به دوران رسیده" خواندن منتقدان زیبنده جریان اعتدال نیست/ نجفی خواه: ۱۸ تیر، دروغ بزرگی به افکار عمومی بود + حواشی و تصاویر

مناظره دانشجویی با عنوان "نقش جنبش دانشجویی در سه دولت" در دانشگاه یزد برگزار شد و دو گروه به ارائه نظرات خود پرداختند. 

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از یزد، مناظره با عنوان "نقش جنبش دانشجویی در سه دولت" شب گذشته با حضور عبدالله مرادی، دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان و مهدی نجفی خواه، دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران در سالن منتظر قائم دانشگاه یزد برگزار شد که متن این مناظره در چند بخش به شرح زیر است:

 

 

مرادی: ۴ مولفه اصلی جنبش دانشجویی
 

مرادی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به مولفه‌های جنبش دانشجویی گفت: هر جنبشی از چهار مولفه تشکیل شده که شامل خواست دسته جمعی، حرکت دسته جمعی به سمت اهداف برای تغییرات معنادار و خارج از دستگاه حاکمیت است. 

 

وی افزود: جنبش‌های دانشجویی در غرب در دهه ۷۰ میلادی برای نفی سرمایه داری و نظام مارکسیست بوده است که این جنبش‌ها اساسا رویکرد انتقادی داشتند. 

 

دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان خاطرنشان کرد: در فضای انقلاب اسلامی نیز از همین تعریف برمی‌خیزد که حضرت آقا نیز در بین چهار مولفه بر حرکت دسته جمعی به سمت اهداف تاکید دارند و این حرف زمانی معنا دارد که در چارچوب رسیدن به اهداف مشخص باشد تا به آن بیداری دانشجویی گفته شود و در این فضا است که می‌توان از جنبش دانشجویی تعریف صحیح‌تر بنامیم. 

 

مرادی تصریح کرد: لزوما هر حرکتی که ساختار شکن و اعتراضی مخرب برای جامعه باشد در چارچوب جنبش دانشجویی قرار نمی‌گیرد. 

 

 

نجفی خواه: حرکت مخالف جنبش دانشجویی با ساختار‌ها، موفقیت در پی خواهد داشت

 

نجفی خواه، دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران در این مناظره گفت: بحث جنبش دانشجویی عقبه‌ای از پیش از انقلاب دارد که اولین حرکت‌های دانشجویی بر ضد نظام استبدادی حاکم در سال ۱۳۱۴ شکل گرفته و تاریخ دانشگاه با جنبش دانشجویی پیوند مستقیم دارد و روزهای اوج دانشگاه همراه با اوج فعالیت دانشجویی بوده است. 

 

وی افزود: نقطه کلیدی در حرکت جنبش دانشجویی در ۱۶ آذر ۳۲ است که خروش دانشجویان بر علیه استبداد داخلی حرکت جنبشی و ساختار شکنی را به همراه داشت که ۳ شهید از این جنبش به عنوان نقطه عطف مبارزات ملی است.

 

دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هرگاه جنبش دانشجویی بر خلاف ساختارهای قدرت حرکت کرده توانسته موفقیت‌هایی در سطح ملی پیدا کند. 

 

نجفی خواه تصریح کرد: در مبارزات انقلاب جنبش دانشجویی نقش مهمی داشته است که با تحلیل دانشجویان سفارت آمریکا تسخیر می‌شود و مستقر شدن و تداوم دولت باعث شده که جنبش دانشجویی از حالت قبلی خود درآمده و در دهه ۷۰ اولین رگه‌های مخالفت با دولت‌ها در جریان دانشجویی شکل می‌گیرد. 

 

 

مرادی: "تازه به دوران رسیده"، خواندن منتقدان زیبنده جریان اعتدال نیست/ خفقان جنبش دانشجویی در دولت‌های مختلف وجود داشته است

 

مرادی در بخش دوم صحبت‌های خود ادامه داد: زمانی که جنبش دانشجویی ساختار شکن و بدون هدف باشد این مشکل ساز است؛ اما در صورتی که این ساختار شکنی همراه با هدف باشد، می‌تواند نشان دهنده مطلوبیت جنبش دانشجویی باشد و معتقدیم که جنبش دانشجویی پیش از انقلاب صورت گرفته و در شروع خود جریانی چپ و مارکسیستی بوده است. 

 

وی تصریح کرد: ۱۶ آذر ۳۲ غلبه مارکسیست به ملی گرایی تبدیل می‌شود و این صرفا برای استبداد داخلی نبود بلکه ضد استبداد داخلی و خارجی بوده است. 

 

 

دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت: انقلاب اسلامی باعث شد که جنبش دانشجویی در خط اول قرار گیرد و آنجاست که جنبش دانشجویی به امام پیوند می‌خورد و درصحنه به عنوان نیروی درجه یک نقش ایفا می‌کند و اساسا تاثیر گذاری آن آغاز می‌شود، اما در ابتدای دهه ۶۰ به افول می‌رسد. 

 

مرادی افزود: اینکه همه مشکلات را به گردن احمدی‌نژاد بیاندازیم، درست نیست؛ بلکه معتقدیم که در سه دوره قبل از وی ضعف‌ها و خفقان‌هایی در بخش جنبش‌های دانشجویی وجود داشته است و این زیبنده جریانی نیست که بقیه را تازه به دوران رسیده بداند و افرادی که ادعای اعتدال دارند نباید سیاه نمایی در مقطع خاصی از کشور حرکت کنند. 

 

وی خاطرنشان کرد: برخوردهای حذفی از دهه ۶۰ صورت گرفته است و جامعه اسلامی دانشجویی در فضای سرکوب دهه ۶۰ دنبال نفر می‌گشتند و در آن دوران با وجود خفقان این تشکل فعالیت کرد و این خفقان لزوما در دوران احمدی‌نژاد نیست. 

 

دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت: دولت آقای هاشمی نیز نگاهی منفی به جریان دانشجویی داشتند که مقام معظم رهبری نیز در آن سال‌ها در خصوص جنبش‌های دانشجویی و سیاسی بودن آن‌ها صحبت‌هایی بیان کردند و رویکرد هاشمی به نحوی بود که دفتر تحکیم به سمت لیبرالیسم حرکت کند. 

 

 

نجفی خواه: انتخابات ۸۴ نقطه افول جنبش‌های دانشجویی است

 

نجفی خواه ادامه داد: در دوره اصلاحات دوران اوج جنبش دانشجویی است؛ زیرا همه دانشجویان با گروه‌های مختلف اجازه حرف زدن پیدا می‌کنند و نقطه افول جنبش دانشجویی از انتخابات ۸۴ شکل می‌گیرد. 

 

وی تصریح کرد: من دانشجو را به عنوان یک جوان می‌دانم که مولفه اصلی آن‌ها آرمان خواهی است و با آن حرکت آزادی خواهانه انجام می‌دهد و زمانیکه ان صورت می‌گیرد، سعی می‌کند که بر علیه ساختار‌ها حرکت کند. 

 

دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران گفت: دوره اول احمدی‌نژاد باعث عملی شد که پاکسازی دانشجویان منتقد در دانشگاه‌ها صورت گیرد و برخی از تشکل‌های دانشجویی در قبال بسته شدن تشکل‌های دیگر سکوت کردند. 

 

نجفی افزود: تکثر در فضاهای دانشجویی مهم است اما معتقدیم که تفاوت موجود بین تشکل‌های دانشجویی اصولگرایی در یک شکل هستند که در این راستا نیز باید اجازه دهیم که تشکل‌های دانشجویی دیگر در این دانشگاه‌ها فعالیت کنند و اجازه صحبت به تشکل‌های دیگر بدهیم؛ اما شاهدیم که هیچ کدام از تشکل‌ها به غیر از اصولگرایی اجازه صحبت ندارند و عرصه برای آن‌ها تنگ است. 

 

 

مرادی: رفتار بد با تشکل انجمن به دلیل عملکرد بد آن‌ها بود/ افتخار تشکل‌های اصولگرا نصبالعین قرار دادن فرمایشات رهبری است

 

عبدالله مرادی گفت: دولت هاشمی و اندیشه و حزب مورد نظر ایشان کارگزاران است؛ بنابراین در دهه ۷۰ در دانشگاه‌ها منتقد مطرح نبود که در این دهه اتفاقات غم انگیزی صورت گرفت و در ۸۲ رفراندوم برگزار کردند که این‌ها نشان دهند این بود که جنبش دانشجویی به قدری انحراف پیدا کرد که اصلاحات نیز آن را تحمل نکرد. 

 

وی تصریح کرد: در دوره‌های مختلف اصولگرایی هم بسیاری از دانشجویان و تشکل‌های اصولگرایی تعلیق شدند؛ اما این مشکلاتی بود که در هر دوره صورت می‌گیرد و در واقع اگر رفتار بدی هم با دفا‌تر انجمن‌های اسلامی صورت گرفته به دلیل رفتارهای خودشان بوده است. 

 

دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان تصریح کرد: در دوره احمدی‌نژاد دانشگاه‌ها در اولویت نبودند و این نقد بزرگی به آن دولت بود؛ اما اینطور نبود که آقا بالاسر‌ها دستور بدهند و تشکل‌های دانشجویی عمل نمایند. 

 

مرادی تصریح کرد: جنبش دانشجویی مسلمان با وجود همه نقد‌ها رویکردی نداشتند که از دولت‌ها مستمری بگیرند و در تلاشیم که رویکرد ان‌ها مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری باشد و ملاک ما دستورات ایشان است. 

 

وی افزود: افتخار تشکل‌های اصولگرا این است که نصب العین است که صحبت‌های رهبری را در دستور کار خود قرار داده‌اند و به دنبال تصمیم سازی و سیاسی بودن و همچنین ترکیب آرمان گرایی هستند. 

 

 

نجفی خواه: شما زمانی که خود را در صدمه دیدید از دولت انتقاد کردید/ ۱۸ تیر، دروغ بزرگی به افکار عمومی بود

 

نجفی خواه گفت: اگر بخشی از خاطراتمان را در هشت سال دوران احمدی‌نژاد ببریم، می‌توان درک کرد که تشکل‌های اصولگرا نیز در دوره‌ای از احمدی‌نژاد از وی انتقاد کردند که در ان زمان تعابیر مختلفی از روسای دانشگاه‌های ان دوران انجام شده که از طنزهای تاریخ است. 

 

وی ادامه داد: شما زمانی که خودتان را در معرض صدمه دیدید از دولت انتقاد کردید؛ اما ما افتخار می‌کنیم که هر زمانی که انحرافی پیش آمد، انتقاد کردیم و ۱۸ تیر، دروغ بزرگی به افکار عمومی بود که جریانی از خارج کشور اعتراض کرد و معتقدم در مرحله اول نقد نشریات است و رهبری نیز از این اتفاق بیان می‌کنند که دلم درد گرفت. 

 

دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران افزود: افتخارم این است که هیچ دولتی را تمام و کمال نمی‌پذیرم و همه را نقد می‌کنم و امیدوارم زمانی صورت گیرد که برای جنبش‌های دانشجویی تبیین صورت گیرد.

 

 

مرادی: امروز چه کسی خود را امنیتی معرفی می‌کند؟! / امروز اعتدال تحمل مخالف خود را ندارد

 

وی ادامه داد: جنبش دانشجویی باید فارغ از روابط قدرت جامعه را حراست کند و در بیرون نیز از گفتمان انقلاب حمایت کرده و ان را بازتولید نماید و اگر انحرافی صورت می‌گیرد به دلیل حرکت این تشکل‌ها در راه قدرت یا احزاب است.

 

دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان تصریح کرد: من امنیتی بودن را واژه‌ای بسیار اساسی و درجه یک می‌دانم و معتقدم که الان چه کسی افتخار امنیتی بودن می‌کند؟! و کدام رئیس جمهور به امنیتی بودن خود افتخار می‌کند. 

 

مرادی ادامه داد: از گذشته به ما چماق به دست، امنیتی، تازه به دوران رسیده می‌گفتند؛ اما خودشان معتقد به آزادی بیان داشتند که این را خودعمل نمی‌کنند که این مشکل ان‌ها است که تحمل حرف مخالف را ندارند. 


حواشی مراسم مناظره در دانشگاه یزد؛ 

 

 

ترک جلسه توسط دانشجویان اصلاح طلب و ادامه پرسش و پاسخ دانشجویان

 

در پایان چند بخش از صحبت‌های دو طرف مناظره، مجری مراسم اقدام به نام نویسی از دانشجویان به منظور سوال شفاهی کرد که از بین افراد موافق با مرادی، دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان ۶ نفر و موافق با نجفی خواه، دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران نیز دو نفر ثبت نام کردند. 

 

اولین دانشجوی موافق نجفی خواه، دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران در جایگاه حضور پیدا کرد و از دانشجویان هم طیف خود که اصلاح طلب بودند، خواست تا به دلیل اعتراض به اتفاقات اخیر در مراسم سخنرانی علی مطهری در دانشگاه یزد این مراسم را ترک کنند و همچنین از نجفی خواه نیز خواست تا به همراه ان‌ها این مراسم را ترک کند.

 

تعدادی از دانشجویان این مراسم را ترک کردند؛ اما نجفی خواه پس از ترک سالن توسط ان‌ها به سوال یکی از حضار در مورد آزادی بیان پاسخ داد و گفت: من به جمع ترک کننده مراسم احترام گذاشته و صحبت‌های خود را پایان می‌دهم؛ اما به حضار جلسه نیز این احترام را قائلم و مراسم را ترک نمی‌کنم و پس از آن نیز به پایین جایگاه آمد و در بین حضار نشست  و جلسه نیز با حضور مرادی و پرسش و پاسخ دانشجویان ادامه پیدا کرد.

 

این اقدامات شکستی بزرگ برای طیف‌های اصلاحات است

 

اسماعیلی، ‌دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد نیز در پایان این مراسم با اشاره به این حرکت دانشجویان گفت: در بازی فوتبال هم اگر کسی میدان را ترک کند، بازی سه به صفر به نفع تیم حاضر در زمین خواهد بود و ما نیز از این افراد می‌خواهیم که دلیل خود را بیان کنند.

 

وی افزود: این‌ها بیان می‌کنند که در مراسم سخنرانی علی مطهری به آن‌ها توهین شده است؛ اما آیا "مرگ بر فتنه گر و مرگ به ضد ولایت فقیه" توهین است؟!». 

 

حرکات غیر منطقی نشان از شکست اصلاح طلبان در بخش‌های مختلف است

 

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد از آن‌ها خواست تا با گفتگوی منطقی مسائل خود را حل نمایند تا از این طریق خود را از بیان نقد‌ها محروم کنند

 

دبیر سیاسی سابق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد نیز در این مراسم با اشاره به آزادی بیان برای دانشجویان اصلاح طلب گفت: تا پیش از ایجاد تشکل توسعه و اعتدال ما از تمامی آن‌ها نظر خواهی کرده و در خصوص مناظرات مشورت می‌گرفتیم و در تمامی مراسم‌ها از آن‌ها دعوت می‌کردیم؛ اما آن‌ها همچنان به عملکرد نادرست خود ادامه می‌دهند که این نشان از نقطه ضعف آن‌ها است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار