حجتالاسلام احمد سالک کاشانی، نماینده مردم شهر اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در اصفهان، گفت: یکی از مسائل اساسی نظام ما وحدت حوزه و دانشگاه است که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سیاستهای اسرائیلی و آمریکایی این دو را در مقابل هم قرار داده بود تا جایی که ما شاهد بودیم که برخی از دانشگاهیان به ما می گفتند اُمُبل و برخی از حوزویان هم به دانشگاهیان میگفتند فرنگی مَآب بی دین ولی در این میان نگاه ویژه حضرت امام (ره) به وحدت حوزه و دانشگاه، این سیاست استعماری را خنثی کرد و ما هم نباید اجازه دهیم این فرهنگ به زمان قبل از انقلاب برگردد.
وی افزود: تجلی وحدت حوزه و دانشگاه در قالب چند مطلب مهم است که عبارتند از نشست های علمی پیرامون موضوعات معین دینی و دانشگاه برای مثال تلفیق طب اسلامی با پزشکی مدرن امروز که در نظام اسلامی چه مطالبی از پزشکی وجود دارد؟ چنین عناوینی باید طی یک سری نشست های علمی میان حوزه و دانشگاه فرهنگ سازی شود که این فرهنگ سازی برای ما ارزشمند است.
سالک خاطرنشان کرد: دانشجویان سال اولی در ابتدای ورود به دانشگاه می بایست در اردوگاههای مشترکی با حوزه یک نشست اولیه داشته باشند تا به فضای فکری و فرهنگی یکدیگر کمک کنند و آشنایی با همدیگر را افزایش دهند تا وحدت میان حوزه و دانشگاه شکل بگیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: وحدت حوزه و دانشگاه به این نیست که هیکل های دانشگاهیان در کنار هیکل ها و جسم های حوزویان قرار بگیرد! اینکه مطلوب نیست؛ مطلوب این است که قلب ها و یگانگی بین جامعه حوزوی و دانشگاهی شکل گیری شود و این مهم عملیاتی نمی شود جز اینکه به رشد علمی و عالم که در نگاه اسلام بسیار ارزشمند است توجه کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: حوزه و دانشگاه را باید از هرگونه سیاسی کاری و سیاست زدگی پرهیز داد؛ چرا که در غیر این صورت بستر نفوذ دشمنان اسلام فراهم می شود که به این نکته باید دقت کرد؛ البته سیاست به معنای دیانت و دیانت به معنای سیاست اساس کار اسلامی ما در حول محور ولایت هم در دانشگاه و هم در حوزه است که این را نباید فراموش کرد.
سالک تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه حول محور حاکمیت دینی تجلی پیدا می کند که خوشبختانه امروز در شرایطی هستیم که در وحدت میان حوزه و دانشگاه ما نسبت به 30 سال قبل پیشرفت های بسیار کلانی حاصل شده که قابل تقدیر است و باید به آن توجه ویژه ای داشت.
وی با اشاره به عوامل دوگانگی میان حوزه و دانشگاه تصریح کرد: دو عامل داخلی و خارجی در جلوگیری از وحدت میان حوزه و دانشگاه تاثیر گذار است؛ عامل خارجی تلاش می کند از طریق سایت ها و رسانه های مختلف دانشگاه را نسبت به حوزه و حوزه را نسبت به دانشگاه بدبین کند و همان سیاست های استعماری زمان طاغوت را حاکم کند و اینگونه متصور کند که در ایران علمی وجود ندارد، رشدی نیست و بی سوادی بیداد می کند.
نماینده مردم شهر اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: عوامل داخلی شکاف میان حوزه و دانشگاه هم دو دسته هستند، یکی فریاد های تفرقه افکنی که دشمن از آنها سوء استفاده می کند و دیگری جریانات سیاسی که دچار سیاست زدگی می شوند که اینها از جمله موانع داخلی اختلاف میان حوزه و دانشگاه است.