به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، محسن خلیلی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد شب گذشته در نشست "آسیب شناسی پژوهشهای علوم سیاسی و اجتماعی" که توسط انجمن علوم سیاسی ایران شاخه خراسان و گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد در این دانشگاه برگزار شد، بر مسئله توجه به پژوهش تاکید و تصریح کرد: متاسفانه در دانشگاههای امروز روش تحقیق را که دارای یک پهنه گسترده است را تنها در دو درس دو واحده خلاصه کردهایم و درهمان دو چهار واحد تمام لغات عمیق درسی را چنان فشرده کردهایم که نه استاد و نه دانشجو مطلبی را متوجه نمیشوند.
وی ضمن بیان این نکته که یادگیری ما در دوران دانشگاه ناقص انجام میشود، گفت: برای گذراندان روش تحقیق به جای دو درس دو واحده نیازمند هشت درس هستیم تا تازه بدانیم تحقیق به چه معنا است.
این استاد علوم سیاسی با بیان اینکه دروس دانشگاهی ما در این رابطه بسیار چکیده و کلی گویی است، تصریح کرد: ما پژوهش را خطی دیدهایم که در ابتدا طرح مسئله میشود و بعد به منابع میرسد و در آن برگشتی برای خود متصو نمیشویم؛ این در حالی است که پژوهش دایره است به این منظور که هر گاه قدمی را به اشتباه برداشتیم میتوانیم به عقب برگردیم.
خلیلی ضمن اشاره به اینکه پژوهشهای کیفی در علوم سیاسی بسیار کم است، خاطرنشان کرد: چنانچه دروسی مانند تاریخ و فلسفه علم را مورد مطالعه قرار ندهیم درس تئوری علم را نخواهیم فهمید؛ بنابراین باید به چنین مسائلی برای رسیدن به یم پژوهش جامع بهره برد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان بر آموزش آیین نگارش، توجه به فن خطابه، توجه به کارگاههای پژوهشی در علوم سیاسی و آشنایی با مباحث جدید از طریق اینترنت برای رسیدن به یک پژوهش جامع تاکید کرد.