محسن نصری، استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، با اشاره به حوادث سال 1388 بیان داشت: در رابطه با مسائل سال 88 چند نکته حائز اهمیت است. نکته اول اینکه اتفاقات سال 88 ناشی از اختلاف سلیقه و نظر نبود؛ بلکه فتنه 88 توطئه ای برای براندازی جمهوری اسلامی بود.
وی افزود: نکته دوم این است که در سال 88 یک اعتراض شکل نگرفت؛ بلکه یک براندازی صورت گرفت و تلاش های عوامل فتنه به ویژه در عرصه رسانه این است که مسئله را بسیار ساده جلوه دهند و به مردم این طور تفهیم کنند که حوادث سال 88 یک اعتراض و یک اختلافی بود و تمام شد. در صورتی که مسئله اختلاف و اعتراض نبود؛ بلکه مسئله توطئه و براندازی بود. فتنه گران در سال 88 قوانین جمهوری اسلامی زیر پا گذاشته و به توصیههای رهبر معظم انقلاب که فصل الخطاب در زمان بحرانها در کشور هستند توجه نکردند و بر آتش ایجاد فتنه دمیدند و باعث قتل سی و چند نفر در حوادث سال 88 شدند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: بیگانگان از جمله امریکا و رژیم صهیونیستی تا مریم رجوی و مسعود رجوی و به تعبیر حضرت آقا رقاصههای آمریکانشین؛ همه از عوامل فتنه حمایت کردند. حمایت از فتنه در عرصه جهانی نشان داد که این مسئله اختلاف سلیقه نیست و الا اگر واقعا مدعی تخلف بودند، باید روشهای قانونی را پیگیری می کردند.
نصری گفت: حماسه مردم در 9 دی در شرایطی رقم خورد که مردم متوجه شدند تعدادی از عوامل فتنه و کسانی که نقش میدانی را در فتنه ایفا می کردند مشکل و معضل اصلیشان انتخابات نبود؛ بلکه انتخابات یک بهانه بود برای اقدام علیه اسلام سید الشهدا و جسارتی که به حضرت در روز عاشورا در تهران انجام دادند. با این اتفاقات اگر هم افرادی در جریان نبودند و اگر افرای هم تردیدی در این مسئله داشتند، برایشان مسلم شد که اینها بهانه کرده اند و دروغ بزرگی به نام تقلب در انتخابات را علیه استقلال و آزادی جمهوری اسلامی به راه انداختند.
وی تصریح کرد: به همین دلیل مردم ما حماسه 9 دی را خلق کردند و نظام هم با رافت و رحمت با عوامل فتنه و سران فتنه برخورد کرد و مرتب توصیه و تذکر داد که از گذشته خود برگردند و نظام آغوشش برای آنها باز است؛ اما در 25 بهمن 89 یعنی بیش از یک سال و نیم پس از فتنه 88، با چراغ سبز نظام استکباری، می خواسند فتنه جدیدی را کلید بزنند که در ادامه اتفاقاتی بود که در سوریه و مصر رخ داد. برای همین نظام جمهوری اسلامی تصمیم گرفت که دو نفر از سران فتنه را در حصر خانگی قرار دهد. دستگیری اینها به واسطه فتنه 88 نبود و نظام با بزرگواری از آنها گذشت؛ اما وقتی اینها دست به یک حرکت و یک فتنه جدید و بزرگتر از قبل زدند تا کشور ما را دچار آشوب و بحران کنند، به صورتی که اگر در مصر علیه رژیم رژیم صهیونیستی و علیه امریکا برای استقلال مردم به میدان آمدند، در ایران تلاش کردن ما را زیر سلطه ببرند و استقلال را از ما بگیرند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: اینجا بود که نظام و مسئولان و قوه قضائیه تصمیم گرفتند که این دو نفر را در حصر قرار بدهند و ارتباط آنها از لحاظ رسانه ای قطع شود و خانواده و فرزندان آنها رفت و آمد دارند و به تفریح و درمان و سایر مشائل آنها رسیدگی می شود؛ اما ارتباط رسانه ای آنها با عوامل داخلی و خارجی فتنه قطع شد که نخواهند بازیچه دست آنها قرار بگیرند. بدین صورت از 25 بهمن 89 هست که آنها در حصر خانگی قرار می گیرند.
نصری تاکید کرد: تا امروز که حدود پنج سال از فتنه گذشته است، بقایای فتنه در داخل و خارج در حدود یک سال و نیم گذشته و بعد از انتخابات احساس کرده اند که میتوانند هم مظلوم نمایی کنند و هم به نام اینکه چرا اینها را حصر کردهاند بتوانند حرکتی را انجام دهند و از آزادی خود سوء استفاده کنند. چون در گذشته اینها تجربه کردند که توانستند برخی از تشکلهای دانشجویی را در دانشگاه پیاده نظام خوشان کنند، و دانشگاه را به یک جولانگاه سیاسی تبدیل کنند.
وی تصریح کرد: در طول یک سال و نیم گذشته شاهد این هستیم که در دانشگاههای ما به دنبال این هستند که از احساسات نسل جوان و از نوجوانان 4- 5 سال پیش که در جریان دقیق اتفاقات قرار ندارند سوء استفاده کنند و آنها را تحریک کرده تا بر نظام جمهوری اسلامی از داخل و از خارج هم تحت فشار قرار دهند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان در ادامه گفت: متاسفانه وزارت علوم در اختیار عوامل فتنه قرار گرفته است و البته این کار بر خلاف تعهد خود در کمیسیونهای مجلس این کار رخ داده است که برخلاف سیاست کلان نظام ما نیز هست چرا که رهبر معظم انقلاب هم در شهریور امسال در دیدار با اعضای هیئت دولت بر رعایت خط قرمز فتنه گران در مسئولیتها تاکید کردند.
نصری در پایان گفت: به همین جهت از آنجایی که جوانان ما هم هیجان دارند و هم ممکن است اطلاعات دقیق نداشته باشند، با فریب کاری و دروغ می خواهند از دانشجویان و تشکلهای دانشجویی سوء اسفاده میشود و به سمت مقابله با نظام انقلاب اسلامی هدایت می شوند و کشور ما را با بحران جدید مواجه کنند که نیاز است دانشجویان با بصیرت و آکاهی بخشی و جریان شناسی در مقابل این توطئه ایستادگی کنند.