کد خبر:۳۷۸۴۱۸
آیت الله مصباح:

برخی آنچنان غرق دلخواه خود شده‌اند که دیگر هیچ چیز برایشان مهم نیست/ چه عواملی بصیرت را تقویت می‌کند؟

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به عوامل تقویت بصیرت گفت: برخی تا دیروز مسائل را به خوبی می‌فهمیدند؛ اما امروز در صحنه سیاست این‌گونه اشتباه می‌کنند، این مسئله به این دلیل است که آنچنان غرق دلخواه خود شده‌اند که دیگر هیچ چیز برایشان مهم نیست.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی امشب در همایش"بیعت" که در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان این‌که حضور در این جمع قرآنی و زیارت دوباره امام رضا(ع) موجب افتخار من است گفت: آیت الله خامنه‌ای بنیان گذار و احیاگر بصیرت در میان امت اسلامی است و امیدواریم که خداوند هر لحظه به الو درجات ایشان بیافزاید.

 

وی با اشاره به این‌که کاربرد بصیرت در قرآن بسیار مورد توجه قرار گرفته بیان داشت: کلمه بصیرت از جمع بَصر به معنای دیدن و به مفهوم آگاهی در حد بالا است.

 

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: گاهی صورتی را که با چشم می‌بینیم و پی به برخی سوابق  افراد می‌بریم و این یعنی آن صحنه را بر اساس ادراک خود تفسیر کرده‌اید.

 

آیت الله مصباح تصریح کرد: گاهی از این نیز فراتر می‌رویم به طوری که فرد مورد نظر را با چشم خود ندیده‌ایم؛ اما چنان وی را شناسایی می‌کنیم، گو این‌که تاکنون وی را با چشم خود دیده‌ایم که به این بصیرت می‌گویند.

 

آیت الله مصباح بیان این‌که بصیرت نیاز به عقل دارد افزود: حراست و کیاست دو شاخصه مورد نیاز عقل است که در صورت همراه شدن با آن بصیرت فرد را با بینش خاصی روبرو می‌سازد.

وی داشتن معلومات خاص را نیز در حفظ بصیرت مورد نیاز فرد، ضروری دانست و گفت: معلومات و دانش‌ها برای عقل ضرورت دارند و البته بسیاری از این معلومات از طریق تجربیات حاصل می‌شود.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: این‌که برخی با 50 سال سابقه در انقلاب در حالی که زندان رفته‌اند، سخنرانی کرده‌اند و جلسه گذاشته‌اند، چه میزان با فردی که تازه وارد این صحنه شده است تفاوت دارد جای بحث نیست. آن‌چه مهم است داشتن بصیرت می‌باشد.

وی در ادامه با بیان این‌که دو نکته برای بصیرت نیازمند است تصریح کرد: نکته نخست که روان شناسان بر آن تاکید بسیار دارند این است که اصولا انسان چیزی را که دوست نمی‌دارد به آن توجه نمی‌کند.

آیت الله مصباح افزود: نکته دوم این است که توجه مردم به هواهای نفسانی است که این مورد در فرهنگ دینی ما موضوعیت دارد و نمی‌توان مصداقی برایش در کتاب‌های روانشناسان یافت.

افراد علاقمند به هوای نفسانی دارای معبودی نفسانی هستند

عضو خبرگان رهبری فرد علاقمند به هوای نفسانی را فردی دارای معبود نفسانی برشمرد و گفت: بر اساس قرآن چنین فردی حقیقت را درک نمی‌کند، عقل دارد؛ اما به آن رجوع نمی‌کند، چشم‌هایش نمی‌بینند و گوش‌هایش توان شنیدن حقیقت را از دست می‌دهند.

وی ضمن اشاره به این‌که این چنین افرادی دارای دانش و نبوغ هستند بیان داشت: بر اساس فرموده قرآن این افراد گمراه شده از سوی خداوند هستند، به نحوی که بر گوش و قلب آنان مهر زده شده و بر چشم‌هایشان پرده افکنده‌اند.

چه عواملی بصیرت را تقویت می‌کند؟

آیت الله مصباح یزدی ضمن بیان این‌که بصیرت با چهار عامل تقویت می‌شود یادآور شد: خداوند باید به انسان در ابتدا عقل بدهد سپس این فرد معلوماتش را افزایش داده و در مرحله سوم حب و بغض‌ها را تشخیص و توان قضاوت در مورد آنان را بیابد و در نهایت از هوای پرستی و رجوع به نفس دوری کند.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این‌که سنت اللهی است که کسانی که در عهد خود با خداوند استوار نبوده‌اند به خواست خداوند نیز گمراه شده و دیگر در مسیر رضای وی حرکت نخواهند کرد خاطرنشان کرد: از صدر اسلام تاکنون بودند انسان‌هایی که با وجود استعدادهای درخشان در برابر ولایت  ایستادگی کردند. بسیاری در زمان مولا علی(ع) می‌گفتند: معاویه از علی باهوش‌تر است و در این میان امام علی(ع) می‌فرمودند: من بنده خدا هستم و معاویه بنده هوای نفس، دین دست و پای ما را بسته در غیر این صورت ما از آنان بسیار باهوش‌تریم.

وی ضمن انتقاد از فرهنگ فرزندمحوری امروز، تصریح کرد: متاسفانه امروز منطق قرآن در میان فرزندان ما وجود ندارد به نحوی که وقتی والدین به کودک خود می‌گویند چرا اشتباه کردی؟ می‌گوید دوست داشتم و برایش مهم نیست که خداوند چه چیز را دوست می‌دارد.

آیت الله مصباح یزدی متذکر شد: برخی تا دیروز مسائل را به خوبی می‌فهمیدند؛ اما امروز در صحنه سیاست این‌گونه اشتباه می‌کنند، این مسئله به این دلیل است که آنچنان غرق دلخواه خود شده‌اند که دیگر هیچ چیز برایشان مهم نیست.

عضو خبرگان رهبری مومنانی را با خداوند صادقانه رفتار کنند مورد حمایت فرشتگان خدا دانست و خاطرنشان کرد:چنانچه مومن با خدا درست رفتار کند به وسیله یک روحی که ازفرشتگان قوی‌تر است تجهیز می‌شود، آنچنان که قرآن می‌فرماید ما آن روح را موظف می‌کنیم تا در برابر اشتباهات از وی مراقبت کند.

وی با بیان این‌که ایام 22 بهمن نزدیک است بیان داشت: به خاطر داشته باشید 22 بهمن 57 روزی بود که شاه اعلام حکومت نظامی کرد و رادیو و تلوزیون مردم را از آمدن به خیابان‌ها ترساندند، در همان زمان عده‌ای سیاستمدار گفتند که باید مراعت کرد در غیر این صورت خیابان‌های کشور حمام خون می‌شود و یکی از این بزرگان که اکنون به رحمت خدا رفته است در برابر دستور امام که فرمودند به خیابان‌ها بریزید، ناراحت شد و اصرار بر دیدار امام کرد و به محض دیدن امام گفت: این چه دستوری است که شما می‌دهید؟ با این دستور فردا حمام خون به وجود خواهد آمد و امام در یک جمله شرطیه فرمودند چنانچه امام زمان بفرمایند شما قبول می‌کنید؟

آیت الله مصباح با اشاره به این‌که چنین شرایطی برای امام خامنه‌ای در طول مدت ولایت‌شان بسیار رخ داده است یادآور شد: بارها شده است که رهبر معظم انقلاب تنها خودشان و خدا بوده و هیچ فردی همراه ایشان نشده است؛ اما در نهایت موفق حقیقی ایشان بوده‌اند.

مقام معظم رهبری بهترین نعمت اجتماعی هستند

عضو خبرگان رهبری ضمن بیان این‌که مقام معظم رهبری نعمت بزرگ خداوند برای ما به شمار می‌رود تصریح کرد: این نعمت بزرگ را نمی‌توان با نعمت دیگری مقایسه کرد. حال ببینید چقدر بی‌بصیرتی است که افرادی بر اساس هوای نفس، غرور و خودخواهی‌شان نسبت به ایشان بی‌ادبی می‌کنند.

وی، مقام معظم رهبری را بهترین نعمت اجتماعی دانست و گفت: چنانچه شبانه روز تسبیح به دست گیریم و تنها به دلیل این نعمت از خداوند شکرگذار باشیم باز هم نمی‌توانیم حق آن را ادا کنیم و در حقیقت با نگاهی گذار به افغانستان، مصر و لیبی متوجه خواهیم شد آن‌چه که برخی انقلاب‌های منطقه را با شکست روبرو کرد نداشتن نعمت اللهی ولایت است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار