کد خبر:۳۸۴۰۸۹
یک کارشناس مسائل مذهبی مطرح کرد:

وقتی پیامبر(ص) تنگی وقت نماز را بر شکستن دل کودکان ترجیح دادند/ هشدار پیامبر در مورد تکرار تاریخ

یک کارشناس مسائل دینی گفت: : روزی پیامبر اکرم (ص) در حال عبور از مسیری جهت رفتن به نماز بودند که با تعدادی کودک روبه رو شدند که از ایشان خواستند با آنها بازی کنند، در این هنگام پیامبر (ص) با کودکان به بازی پرداختند در حالی که وقت تنگ شده و نزدیک اذان بود......

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام سید صادق علمداری امروز در جمع دانشجویان و خادم الشهدای دانشجویی راهیان نور سال 93 در حسینیه شهدای پادگان حمیدیه در اهواز گفت: آن چه امروز دارای اهمیت است و در میان ما در عمل دیده نمی شود مهربانی و محبت داشتن به دیگران است.

 

وی به نقل خاطره ای از پیامبر اکرم(ص) پرداخت و ادامه داد: روزی پیامبر اکرم (ص) در حال عبور از مسیری جهت رفتن به نماز بودند که با تعدادی کودک روبه رو شدند که از ایشان خواستند با آن ها بازی کنند، در این هنگام پیامبر (ص) با کودکان به بازی پرداختند در حالی که وقت تنگ شده و نزدیک اذان بود. بلال نزدیک پیامبر (ص) آمده و بیان داشت وقت تنگ شده لطفا جهت اقامه نماز آماده شوید تا برویم. پیامبر (ص) فرمودند« تنگ شدن وقت نماز برای من بسیار محبوب تر از آزردن دل بچه ها است». بلال پس از کمی فکر به دنبال تعدادی گردو رفت و هشت دانه گردو را جهت آزاد کردن پیامبر اکرم (ص) از میات بچه ها آورد. کودکان با دیدن گردوها، اجازه دادند پیامبر آن ها را ترک کنند. رسول خدا در راه به بلال می گویند خدا رحمت کند یوسف را زیرا برادرانش او را به بهای اندکی فروختند و امروز نیز این کودکان پیامبرشان را از روی کودکی به بهای اندکی فروختند.

 

پیامبر(ص) تکرار تاریخ را هشدا می‌دهند

 

این کارشناس مسایل مذهبی در ادامه افزود: این رفتار پیامبر (ص) دارای درس‌های بسیاری است که اگر انسان دارای بصیرت باشد متوجه آن می‌شود. اولین درس استفاده دقیق پیامبر اکرم (ص) از لحظه لحظه عمرشان است به نحوی که اتفاقات رخ داده در بازی با کودکان را تبدیل به درسی بزرگ می‌کنند.

 

حجت الاسلام علمداری ادامه داد: پیامبر(ص) به تاریخ اشاره کردند و تکرار آن را هشدار می‌دهند و این نکته دارای اهمیت دوم است که همه ما باید بدانیم تاریخ در حال تکرار برای ما است.

 

وی نکته سوم را در مهر و محبت فراوانی که در دل پیامبر اکرم (ص) وجود دارد دانست و خاطر نشان کرد: پیامبر آنقدر محبت دارد که جهت شاد ماندن دل کودکانی که با وی غرابت فامیلی ندارند اینگونه حساس است که تنگی نماز را بر شکستن دل کودکان ترجیح می‌دهند.

 

باید بتوانیم کودکان را مورد محبت قرار دهیم

 

این کارشناس مسائل دینی با بیان این که میان شنیدن و عمل کردن فاصله بسیار است، بیان داشت: من این سوال را از تمام مخاطبان خود دارم که آیا تا کنون شده است در برابر تعدادی از کودکان که در حال بازی هستند محبت کرده و آن ها را مورد مهر خود قرار داده به نحوی که موجب تعجب آنان شود؟.

 

حجت الاسلام علمداری در ادامه متذکر شد: چرا نمی‌توانیم کودکان غریبه را مورد مهر خود قرار داده و حتی بر عکس به نوعی رفتار می‌کنیم که گویی اصلا برای ما سرنوشت آن ها اهمیت ندارد؟

 

خادم الشهدا وظیفه سنگینی بر عهده دارند

 

وی محبت کردن را هنری بزرگ دانست و بیان داشت: اگرشما در جمع کودکان محبت خود را بروز دهید در ذهن آن‌ها همه خصلت‌های شما باقی می‌ماند، آنان می‌فهمند که شما مسلمانید و این رفتار را حاصل دین شما می‌دانند، در حقیقت محبت شما دارای آثار بی‌نظیری می‌شود که باید به آن ها پرداخت.

 

این کارشناس مسائل مذهبی در ادامه خادم الشهدا را در مهرورزی به زائران شهدا افرادی مسئول دانست و متذکر شد: خادم الشهدا باید محبت کردن بدون چشم داشت را بیاموزند و در این مسیر توان خود را رشد دهند.

 

حجت الاسلام علمداری بیان داشت: اگر امروز خادم الشهدای ما بداند در کجا قرار گرفته و چه وظیفه سنگینی بر عهده آن ها است در تبدیل کردن خود به شهدای اسلام نهایت تلاش را انجام می‌دهد و اگر توان محبت کردن را نداشته باشند بازیگر این نقش می‌شود.

 

وی در پایان با بیان این نکته که اگر خادم الشهدا در این مکان توانست محبت کردن را بیاموزد در خانه و در میان خانواده نیز این رفتار را ادامه خواهد داد، گفت: باید در شبیه کردن خود به افرادی که مهربانی و محبت خود را بی دریغ در اختیار دیگران قرار می‌دهند تبحر پیدا کرده و در حقیقت بازیگران خوبی در محبت کردن باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار