به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، کتاب کارگاه کامپیوتر توسط اسدالله شاه بهرامی، عضو هیأت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه گیلان تألیف شد.
در عصر اطلاعات رایانه و فناوری اطلاعات و ارتباطات، نقش عمده ای در رشد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی یک جامعه دارد.
بنابراین رشد روزافزون تأثیرگذاری رایانه و فناوری اطلاعات در زندگی حرفه ای و حتی خصوصی بشر، هر فرد آینده نگری را به این فکر میاندازد که بهترین، سریع ترین و مفیدترین روش را برای آموختن زمینه های عمومی علوم رایانه انتخاب و تلاش کند سواد رایانه ای لازم را کسب کند.
در حوزۀ علوم رایانه، ماهیت علوم کاربردی به گونه ای است که تبحر و تخصص در هر بخش از آن، مستلزم صرف زمان طولانی و مراجعه به منابع مختلف است.
با توجه به اینکه در عصر حاضر، بسیاری از افراد زمان کافی برای این کار را ندارند، این مجموعه بر آن است تا با ارائۀ مرجعی کامل از اطلاعات کاربردی و به روز در مورد شاخه های مختلف علوم رایانه، راهگشای این گونه کاربران باشد تا در سطوح مختلف با مراجعه به آن به تبحر و دانش لازم دست یابند.
همچنین، این کتاب بر اساس مصوبۀ هشتصد و بیست و هشتمین جلسۀ شورای برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورخ هشتم اردیبشت ۹۲ برای دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر تهیه و تنظیم شده است.
اما به هر ترتیب، مطالعۀ کتاب حاضر به تمام افرادی که مایلند با شاخه های متعدد علوم رایانه آشنا شوند و از رایانه به عنوان ابزاری کاربردی بهره ببرند توصیه میشود.
در این کتاب روندآموزش، ساده، گام به گام، جذاب و مبتنی بر تصویر است. مباحث مطرح شده در هر فصل به صورت مختصر، همراه با جدول ها، نمودارها و تصویرها گویا است. شیوۀ آوردن مطالب به ترتیب از ساده به مشکل و مطالب مرتبط به هم در فصل جداگانه ای بیان شده است. در آخر هر فصل پرسش های تشریحی و تحقیق و پژوهش آمده است.
نحوه ارائه مطالب به گونه ای است که سر فصلهای درس کارگاه کامپیوتر مصوب وزارت علوم را پوشش دهد. تلاش شده است برخی از کمبودهای موجود در دیگر منابع رفع و مطالب جدیدی ارائه شود.
این کتاب شامل هشت فصل رایانه و تاریخچه آن، سخت افزار رایانه چیست؟ دستگاه های ورودی و خروجی، نرم افزار رایانه چیست؟، معرفی چند نرم افزار کاربردی، انتقال اطلاعات، شبکه، اینترنت، برنامه نویسی تحت وب، ایمنی، بهداشت و امنیت سیستم های رایانه ای میباشد.