آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۰۰۶۷
در کرسی آزاداندیشی دانشگاه پیام نور بیرجند مطرح شد

از ضرورت مراجعه والدین سخت‌گیر به مراکز مشاوره تا سنگ‌اندازی جامعه بر سر راه ازدواج دانشجویان

کرسی آزاداندیشی «ازدواج آسان» پیش از ظهر امروز در آمفی تئا‌تر دانشگاه پیام نور بیرجند برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، کرسی‌های آزاداندیشی از جمله دغدغه‌های مقام معظم رهبری است که امروز در دانشگاههای کشور مسئولان دانشگاهی چندان برای برگزاری آن دغدغه ندارد و یا اینکه به بهانه برگزاری کرسی آزاداندیشی سعی دارند تا جو دانشگاه را به نفع جریان خاصی به هم بریزند.

 

مقام معظم رهبری در مورد برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاهها می‌فرمایند: «این کرسى‌هاى آزاداندیشى که ما عرض کردیم، پیشنهاد کردیم در دانشگاه‌ها و در حوزه‌ها به راه بیفتد، می‌تواند یک جریان سیال فکرىِ بسیار باارزشى را در جامعه به راه بیندازد».

 

دانشگاه پیام نور بیرجند امسال چند کرسی اندیشی را پیش بینی و برگزار کرده که با استقبال بسیار خوب دانشجویان مواجه شده است و این حضور و استقبال دانشجویان نشان می‌دهد که دانشجویان رغبت به این کرسی دارند.

 

امروز نیز به همت بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بیرجند کرسی آزاد اندیشی با موضوع «ازدواج آسان» در آمفی تئا‌تر دانشگاه برگزار شد که با استقبال خوب دانشجویان مواجه شد.

 

یکی از دانشجویان شرکت کننده در این کرسی با بیان اینکه امروز در امر ازدواج دانشجویان، والدین آن‌ها سخت گیری‌های فراوانی را دارند، گفت: نباید خانواده طرفین، زیاد در امر ازدواج فرزندان خود دخالت کنند و سخت گیری‌های بی‌مورد داشته باشند.

 

امروزه جامعه هم بر سر راه ازدواج دانشجویان سنگ اندازی می‌کند

 

وی با بیان اینکه والدین باید در امر ازدواج فرزندان خود از ائمه اطهار (ع) الگو بگیرند، گفت: امروزه علاوه بر والدین، جامعه نیز سنگ اندازی‌های فراوانی را بر سر راه ازدواج دانشجویان دارد.

 

این دانشجوی دانشگاه پیام نور بیرجند گفت: مسئولان باید زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنند تا جوانان با خیال راحت‌تری ازدواج کنند.

 

وی با اشاره به اینکه سربازی خود مانعی بر سر راه ازدواج جوانان است، افزود: باید زمینه‌ای فراهم شود که جوانان در دوران سربازی کار مفیدی را هم انجام دهند و از آن طریق امرار معاش کنند.

 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در جامعه امروزی طلاق عاطفی زیاد شده است، افزود: مسئولان آموزش و پرورش باید طوری برنامه ریزی کنند تا در دروس ابتدایی دانش اموزان در مورد آیین زندگی مواردی مطرح شود.

 

یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده در این کرسی هم با بیان اینکه امروزه متاسفانه بی‌حیایی در جامعه زیاد شده است، افزود: ازدواج می‌تواند از این معضلات اجتماعی جلوگیری کند به شرطی که خانواده‌ها سختگیری‌های بی‌مورد را کنار بگذرند.

 

وی تاکید کرد: حیا و حجاب به عنوان یک دغدغه مهم باید در جامعه ما زنده شود تا مردم در آینده زندگی سالم‌تر و آرام تری را داشته باشند.

 

ذبیح الله اوحدی استاد الهیات و حقوق دانشگاه پیام نور بیرجند و به عنوان کرسی این کرسی در ادامه به بیان سخنانی و احادیثی از ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین در مورد اهمیت ازدواج پرداخت و با اشاره به اینکه ازدواج یکی از اموراتی است که خداوند به شدت روی آن تاکید دارد، گفت: اسلام در مورد ازدواج انسان‌ها را راهنمایی و ارشاد می‌کند اما اجبار نمی‌کند و می‌گوید که ازدواج یک مستحب تاکیدی است.

 

وی با بیان اینکه هر انسانی زمانیکه فشارهای روحی و عاطفی و روانی بر روی او به وجود می‌آید و فرد به سمتی می‌رود که دچار معصیت می‌شود باید ازدواج کند، گفت: در اسلام مکرر بر موضوع ازدواج تاکید شده است.

 

کار‌شناس کرسی آزاداندیشی «ازدواح آسان» پیام نور بیرجند با بیان اینکه هیچ برکتی در تجرد نیست، گفت: پیامبر(ص) می‌فرمایند که هر عمل سرگرم کننده مومن باطل است مگر تیراندازی، سوارکاری و شوخی با همسر که این نشان از تاکید ایشان بر امر ازدواج دارد.

 

اوحدی با بیان اینکه فخر فروشی و تکبر داشتن زن برای همسر بی‌مورد است و نباید این چنین باشد، افزود: متاسفانه امروزه در برخی از موارد مشاهده می‌شود که زن و شوهر با هم رابطه گرمی ندارد و این در آینده به جدایی و طلاق تبدیل می‌شود.

 

آرامش مرد برای همسرش از عوامل افزایش عفت زن است

 

وی با اشاره به اینکه آرامش مرد برای همسرش از عوامل افزایش عفت زن است، بیان داشت: سالم بودن عقل و تن انسان، آرام بودن ذهن و فکر، نداشتن استرس و دور شدن از بیماری‌های روانی و اجتماعی از برکات ازدواج است.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به آیه ۱۸۹ سوره اعراف، گفت: خداوند در این آیه فرموده است که ما برای شمازوجی را قرار دادیم تا مایه آرامش شما باشد.

 

اوحدی با بیان اینکه جامعه‌ای که جوان آن مجرد راه می‌رود بسیار آلوده است و امنیت اجتماعی در آن جامعه پایین می‌آید، بیان داشت: امروز باید به فریضه ازدواج به عنوان یک وظیفه و تکلیف الهی نگاه کرد چراکه دشمن بسیار تلاش می‌کند تا ازدواج را امری استرس آور در جامعه ما تلقین کند.

 

وی با اشاره به اینکه نباید به ازدواج به عنوان یک امر واهی و ترس آور نگاه کرد، افزود: اگر خودتان نمی‌تواند در امر ازدواج تصمیم گیری کنید به مشاوره مراجعه کنید تا دچار اشتباه و پشیمانی در آینده نشوید.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در امر نباید حیله و نیرنگ وجود داشته باشد، گفت: اینگونه ازدواج‌ها خیابانی است امنیت بالایی ندارد و محبت ندارد و در ‌‌نهایت منجر به طلاق می‌شود.

 

سن مناسب برای ازدواج دختران 19 سال و پسران 22 سال است

 

اوحدی با بیان اینکه سن مناسب ازدواج برای دختران ۱۹ سال و قبل آن و پسران از ۲۲ تا ۲۴ سال است، بیان داشت: اگر سن ازدواج بالا برود فرد در آینده در انتخاب همسر خود دچار وسواس می‌شود و ممکن است ازدواج خوبی نداشته باشد.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه امروزه برخی از خانواده‌ها مهریه را براساس مدرک و تحصیلات تعیین می‌کنند، گفت: آرامش در زندگی تنها با مال و ثروت بدست نمی‌آید بلکه باید این ذکر خداوند است که آرماش می‌آورد.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه والدینی که در ازدواج فرزندان خود سختگیری می‌کنند باید به کلاس مشاوره بروند، افزود: باید با عشق و عقل ازدواج کرد و با عقل و عشق ادامه زندگی داد. 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
j
Germany
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۲
واقعا همین طور هست. ضمنا به غیر از این ها چیزای دیگری هم است. لطفا تو دکتر سلام هم این مشکلات رو مطرح کنید
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار