به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حسین سالار آملی گفت: همچنین روسا و نمایندگان برخی نهادهای مهم بین المللی مانند آیسسکو، دی هشت، بانک توسعه اسلامی، کامستک، اتحادیه آفریقا و روسای تعدادی از دانشگاههای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در این اجلاس حضور خواهند داشت.
وی اظهار داشت: هدف از برگزاری این اجلاس، سیاست گذاری کلان علم و فناوری در کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها، افزایش همکاری میان کشورهای جنوب، توسعه دیپلماسی علم و فناوری و همچنین تحکیم مرجعیت علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم گفت: در حاشیه این اجلاس نمایشگاهی از دستاوردهای علمی و فناوری کشورمان با موضوعات مختلف شامل نانوتکنولوژی، هوافضا، پزشکی و هستهای نیز به نمایش گذاشته میشود.
وی اظهار داشت: تمامی وزرای علوم شرکت کننده در اجلاس تهران به طور جداگانه با محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیدار خواهند کرد و نمایندگان سایر کشورهایی که در سطح معاونین در اجلاس تهران حضور یافتهاند نیز دیدارهایی با معاون پژوهشی، معاون آموزشی و معاون دانشجویی وزیر علوم درباره پروژههای مشترک علمی، اعطای بورس تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو دیدار خواهند داشت.
دکتر سالار آملی گفت: علیرغم آنکه در اجلاسهای گذشته جنبش عدم تعهد اشارههایی به موضوع علم و فناوری شده بود اما حرکت مستقلی در این زمینه صورت نگرفته بود و این حرکت به میزبانی ایران از هفته آتی آغاز خواهد شد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: در این اجلاس بیانیه تهران کشورهای جنبش عدم تعهد که شامل مواردی از قبیل توسعه همکاریهای جنوب ـ جنوب برای توسعه پایدار، توسعه دیپلماسی علم و فناوری، حضور و مشارکت زنان و جوانان در توسعه علم است مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.
رئیس مرکز همکاریهای بین المللی وزارت علوم اظهارداشت: انتظار داریم که یکی از دستاوردهای اجلاس تهران بین المللی شدن آموزش عالی کشور باشد که در قالب روشهای نظیر جذب دانشجویان خارجی، انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک و تبادل استاد و دانشجو با سایر کشورها عملیاتی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه ایران پیشرو یک حرکت مستقل در زمینه علم و فناوری در کشورهای جنبش عدم تعهد است، اظهار کرد: اگر دست به دست هم دهیم تاریخ جدیدی را با همکاری کشورهای غیر متعهد شروع خواهیم کرد که با هدف بستر سازی علم و فناوری برای توسعه پایدار صورت میگیرد.
قائم مقام وزیرعلوم در امور بین الملل با بیان اینکه ایران دارای ظرفیت بیشماری در زمینه تولید علم و فناوری است، گفت: انتظار داریم زمینه انتقال ظرفیت علم و دانش و تجربیات ما به کشورهای عضو جنبش عدم تعهد ایجاد و آموزش عالی کشور ما بین المللی شود.