آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۳۰۳۴
خوش منش در نشست خبری:

دستگاه آموزش عالی برای تربیت نیروی انسانی هنوز برنامه روشنی ندارد

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور گفت: دستگاه آموزش عالی ما برای تربیت نیروی انسانی هنوز برنامه روشنی ندارد و توجه‌اش به این موضوع جذب نشده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،ابوالفضل خوش منش در نشست خبری اولین همایش ملی آموزش عالی قرآنی و تامین نیازهای شغلی جامعه که عصر امروز در وزارت علوم برگزار شد اظهار داشت: مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور در خدمت جامعه قرآنی مقطع عالی خودمان در حوزه و دانشگاه است.

 

وی با اشاره به شکل گیری شورای عالی انقلاب فرهنگی که دارای چند زیر مجموعه است گفت: در خصوص شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی‌هایی صورت گرفته و نقدهایی به آن وارد شده که از جمله آن به عدم کنترل مستقیم بر بودجه علمی و فرهنگی کشور است.

 

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور افزود: پس از ۱۵ سال کار‌شناسی قرار شد نهاد تنظیم کننده قرآن در حوزه علمیه خودمان در کشور داشته باشیم.

 

خوش منش ادامه داد: یکی از مباحثی که در خصوص تشکیل نهاد قرآنی مطرح شد تشکیل وزارت قرآن بود و همچنین وجود معاونت‌های قرآنی در وزارتخانه‌ها و شکل گیری فرهنگستان قرآنی از دیگر پیشنهادات بود که هیچ کدام رای نهایی را نیاورد و قرار شد شورای توسعه قرآنی و فرهنگی شکل بگیرد و به عنوان یک مجلس قانون گذار ایفا نقش کند و در منابع انسانی و محتوایی به کارهای قرآنی در کشور سر و سامان دهد.

 

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور ابراز داشت: در این شورا ۵ وزیر وزارتخانه‌های علوم، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی ورزش و جوانان و همچنین وزیر بهداشت حضور دارند که ممکن است وزارتخانه دیگری نیز در این شورا وارد شود.

 

خوش منش با اشاره به اینکه بخش‌های بودجه قرآنی در اختیار شورای پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور است گفت: شورا پارلمان قرآنی است که مهمانان خارجی و پارلمانی کشورهای دیگر را میزبانی می‌کند و همچنین دارای چهار کمیسیون تخصصی است.

 

وی تصریح کرد: یکی از کمیسیون‌های شورای پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور کمیسیون آموزش عمومی قرآن تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش به ریاست وزیر این وزارتخانه و همچنین کمیسیون آموزش تبلیغی قرآن به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش حوزه سلامت قرآنی به ریاست وزیر بهداشت و همچنین کمیسیون آموزش و پژوهش عالی قرآنی کشور به ریاست وزیر علوم است که هر کمیسیون نیز دبیرخانه‌ای دارد.

 

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور اظهار داشت: با گذشت ۳۶ سال از انقلاب نوع نگاه‌های ما به قرآن در مکان‌های مختلف به صورت کارهای مفید، سلیقه‌ای و بدون رویه روشن بوده که می‌توان به آن‌ها گفت که فقط جنبه تبلیغی و ترویجی داشتند.

 

خوش منش ادامه داد: دستگاه بزرگ و ارزشی آموزش عمومی، عالی و آکادمیک ما که شامل دانشگاه‌های مختلف و حوزه‌های علمیه است برای داشتن فعالیت‌های قرآنی به صورت نظامند فکری و محتوایی باید به مطالبات مردم، انقلاب، امام راحل و رهبری و شهدا پاسخگو باشند.

 

وی افزود: جماعت دانشگاهی و آموزشی امروز برای فعالیت‌های قرآنی در چنین جامعه‌ای باید بگویند که چه حرفی دارند و چه باید بکنند.

 

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور با بیان اینکه سوالاتی باید در کمیسیون‌های شورای پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور مطرح شود گفت: باید کمیسیون‌ها سوالاتی را مبنی بر اینکه قرآن برای نظام‌ها و تمدن‌های اسلامی چه حرف‌هایی دارد و چه برنامه‌هایی باید داشته باشد پاسخگو باشند و همچنین باید در خصوص ارتباط با مراکز علمی و آکادمیک ما در دنیا به سوالات مطروحه پاسخ دهند.

 

خوش منش با اشاره به برگزاری همایش تحول در آموزش عالی قرآنی جامعه در خرداد ماه سال گذشته گفت: همایش دوم این شورا برگزاری اولین همایش ملی آموزشی عالی قرآنی و تامین نیازهای جامعه است.

 

وی افزود: دستگاه‌هایی داریم که در حال حاضر قریب به چهار و نیم تا پنج میلیون دانشجو را آموزش می‌دهند و همچنین در جامعه امروز قریب به ۵۴ تا ۵۶ شغل قرآنی داریم که تا دو تا سه برابر خودش قابل احصا است.

 

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور ابراز داشت: دستگاه آموزش عالی ما هنوز به تقویت نیروی انسانی برنامه روشنی ندارد و توجه‌اش به این موضوع جذب نشده است که هدف اصلی برگزاری این همایش جلب توجه مسئولان دستگاه‌ها به فعالیت‌های قرآنی است.

 

خوش منش با اشاره به اینکه باید برای شغل‌های قرآنی فکر کنیم گفت: تنظیم سند راهبردی فعالیت‌های قرآنی به مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور اختصاص یافته است و هشت الی نه برنامه کلان ملی داریم که با دقت طراحی و تنظیم شده است.

 

وی تصریح کرد: دو راه برای تبلیغ و آموزش قرآن وجود دارد که یکی از آن‌ها کمک گرفتن از نهاد‌ها و دیگری آسیب‌شناسی و سنجیدن نیازمندی جامعه است که پیش از ۲۰۰ میکرو پروژه در این زمینه نوشته شده که در همایش رونمایی خواهد شد.

 

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور افزود: مشاغل قرآنی خانگی نیز در حاشیه این همایش به صورت نمایشگاه حضور خواهد داشت.

 

خوش منش ابراز داشت: به مقالات برگزیده حق التالیف پرداخته می‌شود و محتوای آن‌ها پیگیری خواهد شد و تاکنون نیز حدود ۵۰ مقاله دریافت شده است.

 

وی تصریح کرد: تاکنون وزیر علوم نسبت به برگزاری این همایش اقبال نشان داده است اما به دلیل هم زمانی جشنواره خوارزمی با برگزاری این همایش، ممکن است وزیر علوم امکان حضور را پیدا نکند اما نوبخت معاون ریاست جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر تعاون برای حضور در این همایش دعوت شده‌اند.

 

رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور خاطر نشان کرد: این همایش ۱۲ اسفند ماه از ساعت ۸ صبح الی ۱۸ در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار