به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کُرددانش؛ محمدقربان کیانی شب گذشته در جمع خبرنگاران استان گفت: در سفر میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد به سنندج در آذر امسال، چند مصوبه از جمله تدریس زبان کُردی در واحد سنندج به تصویب رسید و منعی برای تدریس این زبان در دانشگاه آزاد سنندج وجود ندارد.
وی افزود: از اساتید و فرهیختگان حوزه زبان کُردی برای تدوین سرفصل های این درس دعوت شده و با نهایی شدن سرفصل ها و مشخص شدن اساتید، از سال ۹۴ زبان کردی در قالب دو واحد درس اختیاری تدریس می شود.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج از تحصیل بیش از ۱۲هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه خبرداد و گفت: هرچند شاهد کاهش جذب ۳۰۰۰ نفری دانشجویان نسبت به سال گذشته هستیم؛ اما باید به این مهم توجه کرد که مبحث کیفیسازی آموزشها و خدمات در اولویت قرار گرفته است.
کیانی ادامه داد: ارتقای رشتههای کارشناسی ارشد به ۵۴ رشته و در مقطع دکترا به ۲۵ رشته از جمله موفقیتهای این دانشگاه در استان کردستان بوده است.
وی از جذب ۲۸ نفر هیات عملی در سال جاری خبرداد و افزود: ۵۲ پرونده دیگر هم در ارتباط با جذب بورسیه هیات علمی در این واحد مطرح شده که تا پایان امسال تکلیف آنها هم مشخص خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج به دیگر برنامه های این دانشگاه در سال آینده اشاره کرد و افزود: طرح تاسیس رصدخانه برای مطالعات نجوم و ستاره شناسی که در نوع خود در غرب کشور منحصر به فرد خواهد بود، در دست اجرا است.
کیانی ادامه داد: پیگیر تاسیس سه مرکز تحقیقاتی شامل مرکز تحقیقات ذخایر ژنتیک غرب کشور، مرکز تحقیقات بهره وری غرب کشور و مرکز تحقیقات شیمی کاربردی هستیم.
وی از راه اندازی دو قطب علمی در این دانشگاه خبرداد و گفت: قطب علمی کشاورزی و قطب علمی عمران در آینده ای نزدیک در این دانشگاه راه اندازی می شود و استان ظرفیت و پتانسیل لازم را در این دو قطب به خوبی داراست.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج به فعال شدن مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد سنندج اشاره کرد و گفت: اولین فعالیت این مرکز تدوین و گردآوری کتابی به نام «زیوری زمان» با موضوع کنایه های کُردی است که بزودی منتشر می شود.
کیانی از آمادگی دانشگاه آزاد برای راه اندازی شعبه ای در اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و گفت: این آمادگی از طرف ما وجود دارد؛ اما مسئولان اقلیم کردستان عراق فعلا به دلیل وجود مشکلاتی، تمایلی برای راه اندازی نشان نداده اند و مسائل و مشکلات موجود در منطقه کردستان عراق مانعی برای اجرایی شدن این موضوع است.
وی گفت: ایجاد چابکی و چالاکی در ساختار دانشگاه، تفویض اختیار به هیات امناهای استانی، کاهش وابستگی به شهریه و توسعه درآمدهای غیرشهریهای از جمله اولویتهای مدیریتی دانشگاه آزاد در سطح کلان است.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج گفت: رویکرد دانشگاه آزاد ایجاد شرکت های دانش بنیان است به طوری که اکنون ۱۷ شرکت در این دانشگاه فعالیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: در سال آینده دو همایش بینالمللی، پنج همایش ملی و یک همایش منطقهای به میزبانی دانشگاه آزاد سنندج برگزار خواهد شد.