به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، صادقی روز گذشته در کرسی آزاداندیشی با عنوان ازدواج های دانشجویی بلی یا خیر که توسط کانون آسیب شناسی اجتماعی دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: به دلیل ضعف برنامه ریزی متاسفانه ازدواج های آسان در رسانه ها ضعیف به نمایش گذاشته می شوند.
وی به بیان دیدگاههای موافقین و مخالفین ازدواج های دانشجویی پرداخت و افزود: موافقین این ازدواج ها معتقدند که در محیط دانشگاه دختر و پسر برای ازدواج می توانند نسبت به هم به شناخت برسند، این ازدواج ها بدون تشریفات و با هزینه کم سر می گیرند، فضای چشم وهم چشمی وجود ندارد و مسائل مادی و اقتصادی در این ازدواج ها کمرنگ است.
عضو هیات علمی گروه روان شناسی دانشگاه لرستان گفت: مخالفین ازدواج های دانشجویی نیز معتقدند که چون این ازدواج ها در یک فضای باز سر می گیرند؛ بنابراین عمق ندارند، فرهنگ ها نادیده گرفته می شوند، هزینه های پس از ازدواج نظیر هزینه های تامین مسکن و مخارج زندگی نادیده گرفتن می شوند و تنها بر سر مسائل کلی توافق صورت می گیرد و از مسائل جزئی غفلت می شود.
صادقی اضافه کرد: بر اساس نتایج یک تحقیق در خصوص ازدواج های دانشجویی دانشجویان مجرد مشکلات اقتصادی را بزرگترین مانع خود برای ازدواج عنوان کرده اند و آنها که ازدواج کرده اند نیز اختلافات فرهنگی را عامل مشکلات خود دانسته اند؛ بنابراین نباید تضادهای فرهنگی را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه کسانی که به دنبال تجمل گرایی ومدگرایی در ازدواج هستند پس از مدتی از شروع زندگی مشترک خود باید به ئنبال وکلای گران قیمت برای رهایی و طلاق بگردند تصریح کرد: در روان شناسی ازدواج اگر تمام پارامترهای لازم برای یک ازدواج موفق را پیش بینی کنیم باز هم احتمال 20 درصد ریسک وجود دارد.
عضو هیات علمی گروه روان شناسی دانشگاه لرستان گفت: اگر چه هدف ما زندگی کردن است اما به دلیل اینکه آموزش های لازم را به جامعه نداده ایم امروز ما در کلینک های مشاوره با افراد تحصیلکرده ای حتی در سطح دکترا مواجه می شویم که در زندگی مانده اند.
صادقی بیان کرد: زمانی که حتی دو واحد درسی برای درست زندگی کردن ارائه نمی شود چگونه باید انتظار داشته باشیم که در درجه اول انتخاب درست داشته باشیم و بعد درست زندگی کنیم.
وی رونق بخشیدن به کارآفرینی در سطح دانشگاه، واگذاری خابگاههای متاهلی و حمایت مالی خانواده ها و مسئولان را در فراهم کردن بسترهای مناسب برای اشاعه ازدواج های دانشجویی موثر دانست و تصریح کرد: زمانی که خانواده ها از ارائه کمک های مالی برای سر گرفتن ازدواج فرزند دانشجوی خود سرباز می زنند نمی توانیم از مسئولی که هیچ گونه ارتباط عاطفی با جوان ندارد انتظار حمایت داشته باشیم.