کد خبر:۳۹۹۹۵۷
کوشکی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

درکارنامه‌ سعودی‌ها مقابل یمن، بردی وجود ندارد/ دلیل سکوت شورای امنیت چیست؟

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اهداف شوم عربستان درحمله به یمن گفت: عربستان بعد از سرنگونی حکومت پهلوی به طور رسمی مقام ژاندارمی را از سوی آمریکا دریافت کرد، یعنی پذیرفت که باید حافظ منافع غرب در خاورمیانه باشد.

محمدصادق کوشکی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اهداف شوم عربستان درحمله به یمن گفت: عربستان بعد از سرنگونی حکومت پهلوی به طور رسمی مقام ژاندارمی را از سوی آمریکا دریافت کرد، یعنی پذیرفت که باید حافظ منافع غرب در خاورمیانه باشد.

 

وی تصریح کرد: به همین دلیل سیل تسلیحات مختلف آمریکایی و انگلیسی در این کشور سرازیر شد و باید گفت عربستان جزو کشورهایی بر‌تر متحدین آمریکا محسوب می‌شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه عربستان مایل بود نقش حافظ منافع غرب را در منطقه ایفا کند، اظهار داشت: به همین دلیل از وجود اماکن مقدس بهره برد و تفکر وهابیت نیز کمک کرد تا خود را به عنوان رهبر جهان اسلام و قدرت اول عرب معرفی کند.

 

وی با بیان اینکه به همین دلیل یکی از منافعی را که تحت نفوذ خود درآورد کشور «یمن شمالی» بود، تاکید کرد: علی عبدالله صالح که خود در آن زمان رهبر یمن شمالی بود خود را در کنار حسنی مبارک، صدام، پادشاه سعودی می‌دید که این‌ها بازیگرانی بودند که به طور کامل خود را وقف بازی در زمین آمریکا کرده و این رهبران خود را مجری تمام وقت برنامه‌های آمریکا در خاورمیانه می‌دانستند از آن زمان نفوذ عربستان در یمن محکم شده که با توجه به اینکه یمن کشور فقیری بود، کمک‌های جدی عربستان به یمن منجربه وابستگی آن‌ها و دخالت عربستان دراین کشور شد.

 

کوشکی بیان داشت: عربستان خود را به نوعی صاحب حق یمن می‌دانست از سال ۹۰ میلادی کشور یمن شمالی و جنوبی با یکدیگر متحد شده و کشور یمن بزرگ‌تر به خصوص با اتحاد شمال و جنوب کشورش توانست به تنگه باب المندب مسلط بشود، این تنگه یکی از بزرگ‌ترین پنج آب راهه مهم جهان محسوب شده که می‌توان گفت هر کسی که به یمن تسلط داشته باشد به این آب راهه مهم جهان نیز می‌تواند دست پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه مشکلات مالی یمن بعد از ادغام کشورش بیشتر شد، اضافه کرد: کماکان حکومت عبدالله صالح ادامه پیدا کرد و نفوذ سعودی‌ها به این سرزمین بیشتر شد دولت آل سعود به این نتیجه رسید که باید بیشتر نفوذ خود را در یمن افزایش دهد که همین اتفاق هم افتاد و دولت عبدالله صالح در طول سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ به مدت ۲۰ سال تقریبا تکیه اصلی خود را به آل سعود کرد و کمک‌های نظامی و مالی را از آن دریافت می‌کرد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: عربستان عاملی برای حکومت در یمن به شمار می‌رفت و با تسلط به این کشور امنیت خاطر آمریکایی‌ها و قدرت‌های غربی از جانب باب المندب بیشتر شد.

 

وی با بیان اینکه در این شرایط شاهد جنبش‌های مردمی در اعتراض به عملکرد فاسد عبدالله صالح هستیم گفت: برای احقاق حق خود مردم به پا خاسته، حوثی‌ها در شمال یمن بیشتر از شش جنگ با دولت مرکزی یمن داشتند که باید حقوق طبیعی خود را دریافت کنند.

 

کوشکی تصریح کرد: عربستان در تمامی این مراحل کمک‌های جدی به عبدالله صالح برای شکست مردم کردند در مقطعی که بحث بیداری اسلامی در منطقه شکل گرفته یمن هم جزو کانون‌های اصلی بیداری اسلامی بود.

 

وی با بیان اینکه یمنی‌ها قیام‌های سنگین و جدی علیه عبدالله صالح برای از بین بردن حکومت فاسد آن انجام دادند اظهار داشت: سعودی‌ها موفق شدند با همکاری سایر کشور‌ها توانستند این گونه قیام‌ها را سرکوب کنند و عبدالله صالح را کنار گذاشته و معاون این شخص را روی کار بیاورند که این فرد را به عنوان رئیس جمهور معرفی کردند و البته با انتصاب این فرد همچنان روند‌های پیشین ادامه پیدا کرد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: شاهد بودیم که جنبش انصارالله با همکاری مردم در اعتراض به حکومت فاسد منصور الهادی در شکل مسالمت آمیز انقلاب را از سر گرفته و موفق به فرار وی و به دست گرفتن حکومت شدند.

 

وی با بیان اینکه این روند روندی بود که هم منافع آمریکا و جایگاه سعودی را در منطقه متزلزل و خدشه دار می‌کرد اظهار داشت: سعودی‌ها تا قبل از روی کار آمدن جنبش انصارالله و سایر حکومت‌های مردمی خود را مالک و پادشاه یمن می‌دانستنداما امروز این تسلط از بین رفته و با توجه به اینکه سعودی‌ها که در عراق و سوریه به نتیجه نرسیدند متاسفانه متصورند که اگر یمن را از دست دهند، عملا دیگر کار‌هایشان تهی شده و هیچ اثری از قدرت سابق خود نخواهد ماند.

 

کوشکی گفت: به همین دلیل برای ابقای اثرات کار‌هایشان در منطقه تصمیم گرفتند که با شدید‌ترین وجهی با یمنی‌ها برخورد کرده و سعی کنند به هر قیمتی که شده حتی با کمک آمریکا و انگلیس یمن را به حوزه نفوذ خود دربیاورند.


وی با بیان اینکه شورای امنیت تاکنون هیچ واکنشی نسبت به حملات یمن نکرده است ادامه داد: به همین دلیل در شورای امنیت جلسات متعددی تشکیل می‌شود ولی واکنش جدی انجام نمی‌شود و می‌توان گفت سعودی‌ها حتی مانع رسیدن کمک‌های بشردوستانه به قربانیان یمنی می‌شوند.

 

وی اضافه کرد: اما شکستی که سعودی در سال ۱۳۸۹ شمسی در جنگ با گروه انصارالله در سعده داشتند که آن زمان عبدالله صالح از سعودی‌ها خواسته بود من نمی‌توانم این گروه را سرکوب کنم شما به این بحث ورود کنید و بعد از سه ماه طول کشید عربستان شکست سختی را از سوی انصارالله متحمل شد و منجر به عقب نشینی شد و آن پس زمینه و وضعیت فعلی یمن ما را به این امر می‌رساند که سعودی‌ها علی رغم وحشی‌گری‌ها به هیچ عنوان موفق به شکست یمنی‌ها نخواهند شد.

 

کوشکی با بیان اشاره به تجمع فردا دانشجویان مردم طلاب در مقابل سفارت عربستان در پایان خاطر نشان کرد: خوب است قبل از ابراز نفرت به سعودی‌ها در گام اول قشر بیدار جامعه حمایت همدردی و همدلی خود را نسبت به یمن مقابل سفارت این کشور انجام دهند و در گام بعدی می‌توانند برای تکمیل رسالت خود مقابل سفارت عربستان نفرت خود را به گوش جهانیان برسانند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار