به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، روح الله نقدیپور بیرگانی رئیس پژوهشکده مجازی محیط زیست و دبیرکنفرانس، با بیان این مطلب اظهار داشت: امروزه حفظ و صیانت از منابع آبی و بهره برداری بهینه و اقتصادی و عادلانه آب یک مسئله مهم جهانی است. با مدیریت صحیح بر منابع آبی است که میتوانیم از اتلاف و هدر رفت آن جلوگیری نمائیم.
وی افزود: با توجه به التزام قانون اساسی باید گفت که اخلاق زیست محیطی حالنگر و آیندهنگر است؛ چرا که علاوه بر امروز، نسلهای فردا را نیز مورد توجه قرار میدهد و این همان موضوعی است که اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به آن تاکید میکند که در جمهوری اسلامی ایران، حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسلهای آتی باید در آن حیات اجتماعی روبه رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آنکه با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن تلاقی پیدا کند، ممنوع است.
رئیس پژوهشکده مجازی محیط زیست از برگزاری نهمین کنفرانس ملی محیط زیست، خبر داد و گفت: با توجه به نگاه کلان به شورای سیاستگذاری کنفرانس و اخذ نظرات مخاطبین بر آن شدیم که شعار امسال را با رویکرد صیانت از آب، نجات زندگی مورد تأیید شورا قرار گرفت.
وی افزود: برگزاری این کنفرانس به حول و قوۀ الهی به میزبانی دبیرخانه دائمی کنفرانس پژوهشکده مجازی محیط زیست و با مشارکت دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، پژوهشکده انرژیهای نو و محیط زیست پژوهشگاه دانشگاه تهران و سایر مراکز علمی و پژوهشی و نیز دستگاههای دولتی و غیر دولتی، در تاریخ ۵ الی ۷ خردادماه ۱۳۹۴ در دانشگاه تهران برگزار خواهد گردید. در ادامه وی از فراخوان ارسال مقاله به دبیرخانه کنفرانس و نیز مهلت ارسال مقالات تا تاریخ ۱۵/۱/ ۱۳۹۴خبر داد.
نقدیپور بیرگانی اظهار داشت: از آنجائیکه بحث پدیده گرد و غبار و ریزگردها در سالهای اخیر به یک موضوع و معضل زیست محیطی و ملی تبدیل شده است علاوه بر محورهای سالهای پیش این موضوع بعنوان یکی از محورهای اصلی نهمین کنفرانس، تحت عنوان چالشها، روشهای کنترل و مدیریت ریزگردها و پدیده گرد و غبار لحاظ گردیده است.
وی از دیگر موضوعات و محورهای مورد بحث در این کنفرانس گفت: محورهای همایش مرتبط با حوزه محیط زیست بوده و شامل مهندسی محیط زیست، مدیریت سوانح و مخاطرات طبیعی، مدیریت و برنامهریزی محیط زیست، مهندسی طراحی محیط زیست، مباحث حقوقی و اقتصادی محیط زیست، پدافند غیرعامل در حوزه محیط زیست، شهر و محیط زیست، رسانه و محیط زیست، توسعه پایدار مبتنی بر مدیریت یکپارچه منابع آب، بحران آب و مدیریت جهادی است.
رئیس پژوهشکده مجازی محیط زیست در ادامه اظهار داشت: با توجه به اهمیت فرهنگ سازی در میان نوجوانان و جوانان در عرصه حفظ محیط زیست، دبیرخانه کنفرانس ملی روز جهانی محیط زیست بخش فعالیتها و پژوهشهای دانش آموزی را راه اندازی نموده است. بدین وسیله از کلیه مدارس و افراد علاقمند دعوت میشود فایل مربوط به مقالات، پروژهها و آثار خود را در حوزه محیط زیست به دبیرخانه کنفرانس ارسال نمایند تا ضمن بررسی آثار ارسالی از برگزیدگان جهت حضور در کنفرانس دعوت به عمل آید.
وی خاطرنشان کرد: در حاشیه برگزاری این کنفرانس کارگاه آموزشی مرتبط با موضوع و محورهای کنفرانس برگزار میشود. دبیر کنفرانس در ادامه افزود که از مهمترین اهداف برگزاری کارگاهها، میتوان به برقراری همکاری مؤثر بین صنعت و دانشگاه، انتقال تجربیات و ارتقاء معلومات دانشجویان و کارشناسان حوزه محیط زیست، نام برد.
دبیر نهمین کنفرانس ملی روز جهانی محیط زیست، گفت: به علت محدودیت اعطای گواهینامه بین المللی، علاقمندان شرکت کننده در این کنفرانس جهت برخورداری از این امتیاز بین المللی ثبت نام خود را در سایت کنفرانس قطعی و نسبت به درخواست و ثبت مشخصات در سامانه الکترونیکی اقدام نمایند. لذا به جهت همکاریهای چندجانبه با سازمانها و دانشگاهها، مشتاقانه از تمامی اساتید محترم دانشگاهها و کارشناسان فعال محیط زیست، محققان، دانشجویان جهت شرکت در این مهم، دعوت بعمل میآید.
وی در پایان خاطر نشان کرد: دبیرخانه دائمی کنفرانس در نظر دارد برترینهای محیط زیست سال را در بخشهای کتاب، پایان نامه، طرح پژوهشی، اختراع ثبت شده، سازمانهای غیر دولتی، انجمنهای علمی، سایتهای تخصصی و وبلاگهای این حوزه معرفی نمایند.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر، برای ثبت نام و آگاهی از ضوابط شرکت در کنفرانس به آدرس wedi. ut. ac. ir مراجعه نمایند.