به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» وحید احمدی گزارشی پیرامون جلسات شورا عطف ارائه کرد و گفت: جلسه ۱۳۰ کمیسیون دائمی را برگزار کردیم که پیش از بررسی صورت جلسه مبحث پیش از دستور را بررسی کردیم که در آن امضاء صورت جلسه قبلی لحاظ شده بود.
وی افزود: مصوبات صورت جلسه قبلی شامل کریدورهای فناوری، در پنج منطقه ویژه علم وفناوری بوده است این پنج منطقه شامل استانهای اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، یزد و بوشهر میباشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه بیان داشت: بررسی این کریدورها در شورا مطرح شده و در پایان موافقت شورا با تأسیس و ادامه فعالیت کریدورهای اعلام شد ولی برای بوشهر موافقت اصولی گرفته شد که دیروز به امضاء رئیس جمهور رسید و امروز ابلاغ شد.
وی به توافقات میان معاونت علمی و فناوری و وزارت علوم اشاره کرد و گفت: مبحث دیگری که در پیش از دستور بررسی شد توافقاتی است که میان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت علوم در جابه جای کارگروه صدور مجوز شرکت دانش بنیان بوده است که قرار است در اینجابه جایی این کارگروه زیر نظر شورای عالی عطف قرار بگیرد و یکسری تغییرات در اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی به تصویب رسید.
وی تصریح کرد: دومین خبر پیش از دستور ماده الحاقی یک درصد بوده است که دستورالعمل آماده شده طی دو جلسه قبل کمیسیون بوده است که این دستورالعمل تصویب شده بود و برای آنکه از شورای عالی عطف عقب نیفتیم و برای دستگاهها مشکل ایجادنشود به صورت فوق العاده به امضاء شوراها رساندیم.
احمدی به سامانه سمات اشاره کرد و گفت: این سامانه بازگشایی شده و دستگاهها میتوانند تا دهه اول اردیبهشت ماه برای ثبت طرحهای پژوهشی خود اقدام کنند.
وی در خصوص دستور اصلی جلسه گفت: در مناطق ویژه علم و فناوری شرایط حداقلی مورد نیاز برای کلیه استانهای که متقاضی برای تأسیس کریدور هستند مطرح شد که این مناطق در چهار محور بررسی میشود.
احمدی به تشریح محورهای شرایط پرداخت و گفت: توانمندیهای صنعتی استان، توانمندیهای فناوری، توانمندیهای علمی و توانمندیهای خلاق استان جزو مباحث مورد بررسی است که در جلسه مطرح شد و نظرات مجموعه کمیسیون اعلام شد و پس از دسته بندی با یکی از مصوبات ابلاغ میشود تا مبنای کار قرار بگیرد ضمن آنکه درخواستهای جدیدی از استانهای سمنان و فارس برای تأسیس کریدور داشتهایم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دستور جلسه سوم در خصوص کمیسیونهای تخصصی شورا بود که ۱۱ کمیسیون تخصصی است که یکی از مبحثهای تعیین اعضای حقیقی کمیسیون هاست چون هر کمیسیون تعدادی اعضای حقوقی دارد که مربوط به دستگاه هاست و یکسری اعضای حقیقی که در جلسه قبل قرار شد این اعضای حقیقی مشخص شوند و ما در خرداد ماه سال پیش فراخوان را به مراکز علمی دادیم تا افراد صاحب نام در علم را که در مراکز فعالیت میکنند معرفی کنند تا در کمیسیون بررسی شود و بنا شد کسانی که نظر مخالفی ندارند دراین کمیسیونها فعالیت کنند.