آخرین اخبار:
کد خبر:۴۰۹۱۱۵
رئیس صندوق پژوهشگران و فناوران:

دانشگاه‌های غیردولتی هیچ نوآوری در رشته‌های ایجادی ندارند

رئیس صندوق پژوهشگران و فناوران گفت: انشگاه‌های غیردولتی کپی برداری از دانشگاه‌های دولتی است و هیچ نوآوری در رشته‌هایی که ایجاد کرده‌اند ندارند هر سازمانی بخواهد پایداری داشته باشد باید رشد و توسعه ایجاد کند و جایگاه و پایگاه مردمی پیدا کند در غیر این صورت دولت نیز به آن‌ها کمک نخواهد کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، نصرت الله ضرغام در همایشی که امروز پیرامون انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه الزهرا (س) و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد گفت: ما وظیفه داریم از کل پژوهشگران کشور حمایت متوازن داشته باشیم به همین جهت من تلاش کردم در جمع بزرگواران هیئت علمی و گاهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی حضور پیدا کرده و اطلاع رسانی کنم آموزش عالی و ارتباط آن با پژوهش امری مهم است قبل از انقلاب ما کمتر از ۲۰۰ هزار نفر دانشجو در کل کشور داشتیم اما اکنون ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دانشجو داریم که این نشان دهنده آن است که رشد کمی خوبی داشتیم ولی این رشد باید با کیفیت همراه باشد.


وی افزود: سال ۷۵ یک کار مطالعاتی تحت عنوان عرضه و تقاضای نیروی انسانی انجام دادم که شامل تقاضای اقتصادی و تقاضای اجتماعی نیروی انسانی و فنی و مهارتی می‌شد وقتی نتیجه یافته‌های پژوهشی ارائه شد استقبال شد که به عنوان سیاست آموزش عالی استفاده شود اما این اتفاق نیفتاد و ما همچنان که رشد کمی ادامه دارد باید بدانیم که در پژوهش هم تاثیر می‌گذارد.


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در ادامه تاکید کرد: فارغ التحصیلان ما نه تنها باید از کیفیت علمی بالایی برخوردار باشند بلکه باید افرادی خلاق و نوآور باشند ما اصل ۴۴ قانون اساسی را دنبال می‌کنیم که باید بخش تصدی‌گری به بخش خصوصی واگذار شود و استخدام‌ها دیگر استخدام‌های دولتی نخواهد بود بخش خصوصی هم افرادی را استخدام خواهد کرد که دارای مهارت و استعداد باشند ما باید هم در رشته‌ها تجدیدنظر کنیم هم منابع را به سمت پژوهش و کیفی سازی پژوهش هدایت کنیم.


وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از فارغ التحصیلان ما بیکار هستند گفت: پویایی در دانشگاه‌ها باید افزایش یابد و رشته‌هایی که بنا به نیاز و ضرورت در جهان ایجاد شده که ما هم به آن‌ها احتیاج داریم باید در کشور ایجاد شود و البته ارزش‌های بنیادی وزارتخانه و اهداف راهبردی وزارتخانه را تعیین و در آن مسیر حرکت کرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: دانشگاه‌های غیردولتی کپی برداری از دانشگاه‌های دولتی است و هیچ نوآوری در رشته‌هایی که ایجاد کرده‌اند ندارند هر سازمانی بخواهد پایداری داشته باشد باید رشد و توسعه ایجاد کند و جایگاه و پایگاه مردمی پیدا کند در غیر این صورت دولت نیز به آن‌ها کمک نخواهد کرد.


وی با تاکید بر اینکه پژوهش باید نتایج ملموس برای مردم داشته باشد گفت: همه مراکز علمی دو خروجی را دنبال می‌کنند یکی اینکه فعالیت آن‌ها کمک به گسترش مرزهای دانش کند و دوم اینکه به حال مردم جامعه مفید باشد در این صورت است که مراکز علمی جایگاه و پایگاه مردمی پیدا می‌کند.


ضرغام در ادامه تاکید کرد: دانشگاه‌های غربی و آمریکایی هم شهریه می‌گیرند هم کمک دولت و هم کمک مردمی و هم کمک فارغ التحصیلان را دارند فارغ التحصیلان آن‌ها ثروت عظیمی را خلق می‌کنند و کارآفرینی می‌کنند ما هم باید کاری کنیم که دانشگاه‌ها با همکاری وزارت علوم وزارت بهداشت و مراکز تحقیقاتی با یک هدف راهبردی از منابع درست استفاده کنند.


 رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران در ادامه با اشاره به اینکه ما دارای ساختار غلطی در دانشگاه‌ها هستیم گفت: بیشتر بودجه صرف هزینه‌های جاری در دانشگاه می‌شود و این غلط است سال ۱۹۳۰ وقتی آمریکا شروع کرد که بودجه توسعه و تحقیق را ارائه کند تا سال ۱۹۸۰ هیچ بخش خصوصی در صنعت ورود پیدا نکرد تا وقتی که نتایج آن ملموس شد و حالا ۷۰ درصد سرمایه گذاری در این بخش انجام می‌شود و از صنعتی به نام صنعت آموزش استفاده می‌شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ثروت اصلی ما استعداد فرزندان ما است گفت: ما باید به آن تکیه کنیم و نه تنها فرزندان ما بلکه باید پدر و مادر آن‌ها نیز توانمندسازی شوند تا استعداد هشت گانه کودکان خود را شناسایی کنند این قضیه شامل معلمان مربیان و اساتید هم می‌شود سال ۸۲ اساسنامه بنیاد ملی نخبگان نوشته شد که هر کسی هر جایی استعدادیابی شد استعدادسنجی شود و در خور استعداد خود کار کند.


وی افزود: پس از اینکه شورای پژوهش‌های علمی کشور ماموریت خود را به اتمام رساند برای حمایت از علم و عالم فکر کردیم که یک بنیادی را ایجاد کنیم و با استفاده از تجارب آن‌ها اساسنامه بنیاد ملی علم ایران نوشته شد که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد و اساس کار آن پژوهشگر محور بود.


ضرغام با اشاره به اینکه ۱۵ کارگروه در این صندوق فعالیت می‌کنند گفت: آخرین کارگروه ایجاد شده کارگروه مطالعات فضایی است آمریکا غیر از بودجه ناسا ۱۰ درصد بودجه خود را برای تحقیقات فضایی اختصاص می‌دهد که این تحقیقات یک تحقیقات میان بخشی است. کارگروه ماقبل این کارگروه کارگروه آلاینده‌های زیست محیطی و سلامت بوده است.


ضرغام در ادامه بیان داشت: اولین پروژه استعدادیابی استعداد سنجی و پرورش استعداد است و پس از آن به مدیریت و اقتصاد پژوهش می‌پردازیم ما بین تحقیقات بنیادی و کاربردی فاصله‌ای نمی‌بینیم و آن‌ها را لازم و ملزوم یکدیگر می‌دانیم.


این استاد دانشگاه از برگزاری همایش در اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: ۲۳ اردیبهشت ماه همایش نقش دارایی‌های فکری در توسعه علمی کشور برگزار می‌شود تا با کمک اساتید این پتانسیل‌های بالقوه بالفعل شوند ما بیش از ۲۱۱۳ مقاله داده‌ایم که تحقیقات بنیادی است که منجر به کار عملی می‌شود قبول داریم که ضعف‌ها و کاستی‌هایی داریم که باید برای ان‌ها پروژه‌هایی را در نظر بگیریم می‌خواهیم پژوهشگران بتوانند در این عرصه فعالیت کنند و حتما نباید افراد دانشمندان و پژوهشگر از ما کمک بخواهندما باید سیستم را باز‌تر کنیم تا ظرفیت‌های بیشتری را برای انجام مسئولیت‌ها داشته باشیم ما یکی از سازمان‌هایی هستیم که کاملا توجه به اسناد بالادستی داریم و همه احکام را براساس آن منطبق کردیم.


وی به کرسی پژوهشی اشاره کرد و گفت: ما به دانشمندان کشور کرسی پژوهشی اعطا می‌کنیم و به مدت ده سال از آن‌ها حمایت می‌کنیم که بتوانند کار عملی انجام دهند و تا به حال به ۲۶ نفر کرسی داده‌ایم. ما راه بنیان‌های فرهنگی رفته‌ایم و همه ظرفیت‌ها را دنبال می‌کنیم.


ضرغام در ادامه تصریح کرد: ۹۱ جایزه علامه داده شده و در رشته هنر نیز ۱۷ جایزه شهید آوینی اعطا شده ملاک ما برای دادن کرسی به دانشمندان و افراد صاحب نظر تعداد مقالات آن‌ها نیست.


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران در ادامه گفت: پژوهشگران برتری که امتیاز کرسی را دریافت نمی‌کنند گرنت دریافت می‌کنند ما اعتقاد داریم که باید آزمایشگاه‌های ملی و علمی دایر شود که با هماهنگی‌هایی که بین وزارت بهداشت وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور انجام شده قرار شده است که این مراکز دایر شود.


وی با بیان اینکه ما باید مراکز کارآفرینی در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم گفت: دانشجو در ضمن تحصیل می‌تواند در این مراکز آموزش ببیند فکر کردن جامع و عمیق سرمایه‌هایی است که باید به دانشجویان آموخت مراکز نوآوری را راه اندازی کردیم و پارک‌های علم و فناوری نیز به طور نسبی موفق بودند چرا که هرگز دنبال مدل‌های از پیش تعیین شده کسب و کار نرفتند.


ضرغام در ادامه با اعلام این خبر که ۷۷۰ هزار نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی داریم گفت: در حال حاضر ما حمایت از پایان نامه‌ها را در برنامه خود داریم ولی این تعداد دانشجوی تحصیلات تکمیلی خروجی کمی دارند که ما به آموزش عالی کشور گفته‌ایم فکری به حال این قضیه کند اولین قدم این است که اولویت‌ها مشخص شود و کیفیت را بالا برد.


در پایان این مراسم قراردادی بین دانشگاه الزهرا (س) و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور توسط انسیه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهرا (س) و نصرت الله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به امضا رسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار