آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۰۴۱۵
افقهی در همایش «من یمنی هستم» مطرح کرد

استقلال سیاسی یمن یعنی مرگ آل سعود/سناریوی عربستان عقب نگاه داشتن یمن است

دیپلمات سابق ایران در لبنان گفت: جنگ آل سعود علیه یمن بحث مذهب نیست و آنان از استقلال سیاسی یمن که همان مرگ آل سعود است می‌ترسند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سید هادی افقهی دیپلمات سابق ایران در لبنان و کار‌شناس ارشد شمال آفریقا و خاورمیانه در همایش «من یمنی هستم» که عصر امروز در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد با اشاره به تحولات خون بار یمن گفت: ما یمن را نمی‌شناسیم و حتی برخی از دولتمردان ما نیز یمن را به درستی نمی‌شناسند، اما آنان که مطالعات ادیان و باستان‌شناسی می‌خوانند قطعا می‌دانند که یمن از چه قدمت و سبقه‌ای برخوردار است.


دیپلمات سابق ایران در لبنان در ادامه اظهار داشت: در قرآن داستانی به نام حضرت سلیمان و بلقیس وجود دارد که بلقیس ملکه شهر صبا بوده و این شهر صبا‌‌ همان پایتخت امروز یمن است و داستان حضرت سلیمان نیز متعلق به قبل از اسلام و مسیحیت است و از اینجا می‌توان قدمت بالای یمن را پی برد.


وی افزود: جنبه دیگر نیز اینکه ما با یمنی‌ها اشتراکات عقیدتی بسیاری داریم و بسیاری از یمنی‌ها عقاید امامیه دارند و همچنین منجی موعود را نیز قبول دارند ، حتی در نیمه شعبان در بسیاری از شهرهای پرجمعیت یمن جشن برگزار می‌شود.


افقهی بیان داشت: همچنین زبان اصلی عربی در واقع از یمن شکل گرفته و منتشر شده است و همه این‌ها دلایلی بر قدرت و قدمت یمن است.


دیپلمات سابق ایران در لبنان تصریح کرد: اما اینکه چرا آل سعود این تهاجم وحشیانه را نسبت به یمن انجام داده دلایل مختلفی دارد از جمله اینکه یمن به لحاظ منابع و معادن بسیار غنی است و همچنین به لحاظ شرایط جغرافیایی نیز تنها دو مرز مشترک با کشورهای همسایه دارد و سایر قسمت‌ها شامل تنگه باب المندب و راه‌های ارتباطی به دریای سرخ و مدیترانه و... است و در واقع وحشت آل سعود، آمریکا و اسرائیل از تسلط یمن بر تنگه باب المندب است چرا که ۳۵ درصد انرژی جهان باید از این تنگه عبور کند و هچنین اهمیت این تنگه در بسیاری از مسائل اقتصادی و کشتیرانی و... باعث شده که آنان از تسلط یمن بر این تنگه هراس داشته باشند.


وی افزود: در ادیان و مذاهب نیز یمن مورد تاکید بوده و حتی حضرت رسول (ص) در این باره فرموده‌اند که من یمنی هستم و مقام معظم رهبری نیز در فرمایشاتشان تاکید داشتند که جوانان یمن شیعه هستند و اگرچه تهاجمات فرهنگی غرب در همه جا نفوذ پیدا کرده اما در یمن کمتر بوده است.


دیپلمات سابق ایران در لبنان بیان داشت: حدود ۱۵۰۰ مدرسه و حوزه دینی توسط آل سعود در یمن ساخته شده که بر روی تغییر مذهب و گرایش مردم به وهابیت کار می‌کنند اما به دلیل اینکه اغلب مردم یمن روستانشین هستند موفق نبوده و در شهر‌ها نیز مراکز مذهبی یمن قوی هستند.


وی در ادامه اظهار داشت: نفت و گاز غنی یمن همچنین ساحل ۳۰۰۰ کیلومتری مشرف به دریا و انواع و اقسام معادن باعث شده یمن یکی از کشورهای غنی محسوب شود که در کنار فرهنگ و تمدن بسیار کهن آن کشورهای استعمارگر را همواره به سمت خود کشانده است.


وی ادامه داد: در سال ۱۹۶۸ متاسفانه بر اثر دخالت‌های حکومت عربستان و مصر یمن به دو قسمت یمن شمالی با حمایت عربستان و یمن جنوبی با حمایت مصر تقسیم شد و در ۱۹۹۲ زمانی که علی عبدالله صالح رئیس جمهور یمن شد وعده داده بود که همه مشکلات را حل کند اما خود زیر پرچم آمریکا و صهیونیست رفت و در ادامه در سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ جنگ‌های شش گانه شکل گرفت و نهایتا در سال ۲۰۱۲ تحولاتی صورت گرفت که انقلابیون تلاش داشتند با مذاکره آن را مرتفع سازند.


افقهی تصریح کرد: برخی اعلام می‌کنند که انصار الله توسط ایران مسلح شده در حالی که انصارالله ذاتا و در خانه‌هایشان همواره اسلحه داشتند چرا که گذرگاه مرزی صعده محل خرید و فروش سلاح از هر نوع سبک و سنگین بوده و در واقع در یمن برخلاف کشورهای دیگر خرید و فروش سلاح آزاد است ، علت اصلی مسلح بودن جوانان انصارالله نیز همین موضوع است. امروز انصارالله با هماهنگی ارتش، اتحاد ملی، نیروی امنیتی، پلیس و مردم متحد هستند و حتی زمانی که به پایتخت نیز وارد شدند هیچ یک از وزارتخانه‌ها را نگرفتند و اعلام کردند که ما به دنبال قدرت نیستیم و هرگز به هیچ خانه‌ای حمله نمی‌کنند و همچنین به دنبال مذاکره با تمام احزاب آنان را برای گفتمان دعوت کردند و حتی هیئتی را به عربستان فرستادند برای دعوت به مذاکره و پس از فوت ملک عبدالله نیز هیئتی که برای تسلیت به عربستان رفته بود در آن سفر درخواست مذاکره را مطرح کرد اما متاسفانه پای میز مذاکره برخی احزاب که با حمایت عربستان وجود داشتند کارشکنی کردند و نگذاشتند که مذاکره به سرانجام برسد.


دیپلمات سابق ایران در لبنان تصریح کرد: پیوندهای تاریخی و مذهبی ایران و یمن بسیار است و ایران در واقع از استقلال یمن و حکومت وحدت ملی یمن و تمامیت ارزی آن حمایت می‌کند و این عربستان بوده که حملات خود را از سال ۱۹۲۴ و قبل از انقلاب اسلامی به یمن آغاز کرده و در‌‌ همان زمان نیز سه استان یمن را تصرف کرده بود و امروز نیز سناریوی عربستان این است که یمن را عقب نگه داشته و از پیشرفت آن جلوگیری کند چرا که با تسلط یمن بر تنگه باب المندب گمان می‌کنند که قدرت ایران نیز بیشتر خواهد شد.


وی افزود: در واقع جنگ آل سعود با یمن بر سر مذهب نیست و آنان از استقلال سیاسی یمن می‌ترسند چرا که استقلال سیاسی یمن یعنی مرگ آل سعود.


وی در ادامه با اشاره به دلایل درونی حمله عربستان گفت: از دلایل درونی عربستان می‌توان به بحران و اختلافات شاهزادگان سعودی، بروز مشکلات امنیتی، سیاسی و اقتصادی در درون عربستان و وحشت از استقلال یمن نام برد.


وی افزود: همچنین دلایل درونی یمن نیز قیام انصارالله و پیوستن ارتش، فرار رئیس جمهور یمن، دلایل منطقه‌ای، افزایش و... اشاره کرد.


افقهی در ادامه با اشاره به دستاوردهای حمله آل سعود به یمن گفت: آل سعود با حمله وحشیانه خود به یمن در واقع به زیر پا گذاشتن تمامیت ارزی و قتل عام انسان‌های غیرنظامی پرداخت، به دنبال دخالت مستقیم در امور داخلی یمن بود و با تشکیل نیروی مشترک عربی برای تجاوز به یمن و فراموش کردن مسئله فلسطین تلاش می‌کرد و همچنین برای حمایت از سازمان‌های تکفیری، القاعده و داعش در یمن و تلاش برای نابودی ارتش به دستور رژیم صهیونیستی و نابود ساختن زیرساخت‌های یمن می‌اندیشد.


وی افزود: اما این سوال مطرح است که چرا انصارالله تاکنون حملات خود را به سمت عربستان آغاز نکرده که دلایل بسیاری دارد از جمله اینکه انصارالله و ارتش به دنبال پاکسازی داخلی یمن از تروریست‌ها هستند و نمی‌توانند هم زمان در دو جبهه مبارزه کنند و همچنین کشورهای مصر پاکستان و برخی کشورهای دیگر منطقه که هنوز وارد جنگ نشده‌اند به همین دلیل بوده که انصارالله به خاک عربستان نفوذ نکرده و انصارالله این بهانه را به دست آنان نداده است.


افقهی بیان داشت: تنها راه حل خروج از این بحران آن چیزی است که ایران اعلام کرد و در قالب طرح چهار ماده‌ای اعلام کرد که باید اول آتش بس انجام شود و سپس کمک به مناطق آسیب دیده و در‌‌نهایت گروه‌های سیاسی مختلف دوباره پای میز مذاکره برگردند.


دیپلمات سابق ایران در لبنان خاطر نشان کرد: تشکیل حکومت ائتلاف ملی یعنی مرگ عربستان و عربستان به دلیل اینکه در جنگ زمینی شکست خود را قطعی می‌داند با بمباران سعی می‌کند حتی اگر در این جنگ پیروز نباشد شکست را قبول نکند و با بمبارانی که انجام می‌دهد حداقل بیست سال یمن را برای بازسازی کشور عقب نگاه دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار