به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رفعت پناه امروز در اولین همایش «تغییر نگرش به HTLV1 در دانشجویان علوم پزشکی و کارکنان بهداشتی» در تالار فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد گفت: هدف ما از برگزاری این همایش ایجاد تغییر نگرش به این بیماری است.
وی ادامه داد: باید به صورت مستمر سمینارها و همایشهایی در کشور جهت ایجاد تغییر در تعریف نام این بیماری شکل بگیرد و در پایان این همایش نیز رای گیری در نام گذاری این ویروس صورت خواهد گرفت.
این استاد دانشگاه عدم ارائه اطلاعات کافی به مردم را دلیلی دیگر بر معرفی نادرست این بیماری به مردم دانست و متذکر شد: دانشجویان و کارکنان بهداشتی در صورت ارائه اطلاعات کافی به مردم میتوانند در تغییر نگرش به این بیماری در استان و کشور موفق باشند.
دانشیار رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشخیص نادرست پزشکان در حقیقت این بیماری را موجب متلاشی شدن زندگی بسیاری از زوجهای جوان دانست و افزود: متاسفانه برخی همکاران ما نیز در معرفی درست این بیماری به بیمارن مبتلاء دچار اشتباه شدهاند و این بیماری را هم طراز با ایدز دانستهاند و موجب جدایی زوجین میشوند.
رفعت پناه با بیان این نکته که 98 درصد بیماران ناقل بیماری هستند؛ اما تا پایان عمر سالم خواهند ماند، افزود: تنها دو درصد از افراد مبتلا به این بیماری دچار ضایعات عصبی و یا سایر ضایعات خواهند شد.
وی این بیماری را با دیالیز غیر قابل درمان دانست و گفت: نمیتوان گفت این بیماری درمان صد در صدی دارد؛ اما از طریق دیالیز درمان شدنی نبوده است و انتقال آن به دیگر افراد از طریق اتصال سلولی است.
رفعت پناه انتقال این بیماری را از طریق شیر مادر و ارتباط جنسی دانست و گفت: 20 درصد بیماران به دلیل استفاده از شیر مادر به این بیماری دچار شدهاند و در ارتباط جنسی نیز 60 درصد احتمال انتقال بیماری از مرد به زن و تنها یک درصد احتمال انتقال از زن به مرد وجود دارد.
این استاد دانشگاه انتقال از طریق مایعات سلولی را امکان پذیر دانست و در پایان گفت: مایعات حاوی سلول قادر به انتقال ویروس هستند البته سلولی که دارای سی دی فور بیماری در داخل ژنوم خود باشد.