به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، دومین آئین بزرگداشت شاعران بزرگ ایران، ابوالقاسم فردوسی و سعدی شیرازی با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی شب گذشته در تالار شهدای دانشجو دانشگاه جیرفت برگزار شد.
اکبرآبادی، استاد مشاورانجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جیرفت در این بزرگداشت، با بیان ویژگیهای این شاعران بزرگ گفت: هدف از برگزاری این جشن علاوه بر بزرگداشت دو شاعر عارف و گرانمایه آشنایی با مبانی علوم انسانی و آموزههای تعلیمی و اخلاقی زبان و ادبیات فارسی میباشد.
وی ادامه داد: مباحث فلسفی مانند نظریه مدینه فاضله که در غرب منتسب به افلاطون است به صورت عملی و اخلاقی در آثار این دو شاعر دیده میشود یعنی این نظریهها صرفا متعلق به غرب نیستند؛ بلکه به صورت اخلاق عملی در بسیاری از آثار نویسندگان زبان و ادبیات فارسی دیده میشود.
استاد مشاورانجمن علمی زبان و ادبیات فارسی جیرفت بیان داشت: سعدی و فردوسی در آثار خود هم صفات عالی دنیای آرمانی را به تصویر کشیدهاند و هم به زشتیها و واقعیات جامعه اشاره کردهاند. همین چندوجهی بودن آثار این شعراست که باعث شده تا در زمان معاصر بتوان موضوعات مهمی را از متون آنها استخراج کرد و در جامعه امروزی به کار برد.
در ادامه طبسی در مورد تاثیر و تاثرات فردوسی و سعدی و بررسی اشتراکات معنایی و زبانی این دو شاعر بزرگ و اندیشمند به ایراد سخنرانی پرداخت.
در پایان این مراسم از طبسی، افشار منش، ابوالفضل میرنیا قاری کشوری، اعضای گروه موسیقی بیداد، اعضای گروه تئاتر، اعضای انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جیرفت، با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.