به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، زهرا شجاعی در همایش بررسی نقش و جایگاه زنان پس از انقلاب که به همت انجمن فرهنگ وسیاست دانشجویان دانشگاه شیراز در این دانشگاه برگزار شد، ضمن یادآوری مناسبتهای خردادماه گفت: ما به خرداد پر از حادثه عادت داریم که به ترتیب ۱۵ خرداد۴۲ قیام مردم در برابر استبداد، ۲۵ خرداد مرگ معلم بزرگوار دکتر شریعتی، ۳ خرداد آزاد سازی خرمشهر، ۲ خرداد ۷۶ سرآغاز تجلی اصلاح طلبان در کشور که مقام معظم رهبری گفتند این حماسه، انقلاب را برای مدتی بیمه کرد و در آخر شکوه مسالمت آمیز ۲۵ خرداد۸۸ که خود جلوه دیگری از خرداد پرحادثه بود.
وی با بیان اینکه برای صحبت از جایگاه زنان نیاز به تحلیل در سه موضوع داریم، افزود: اولین موضوع نقش و جایگاه زنان قبل انقلاب و بعد از انقلاب، دومین موضوع علل رشد وتقویت زنان برای عهده دار شدن نقشهای متفاوت و سومین موضوع بررسی موانع پیش روی زنان برای رسیدن به اهدافشان است.
مشاور امور زنان دولت اصلاحات با اشاره به اینکه زنان در قبل انقلاب به دو دسته سنتی و مدرن تقسیم می شدند، خاطر نشان کرد: زنان سنتی، زنانی بودند که به خانه داری، کشاورزی و کارهایی از این دست مشغول بودند و زنهای مدرن شامل بازیگران و هنرمندان می شد.
شجاعی ادامه داد: انقلاب اسلامی با ایجاد مدارس مذهبی و اسلامی برای دختران و زنان، دسته سومی از زنان را به وجود آورد که هم ویژگی های دسته اول را داشتند هم ویژگی های دسته دوم.
وی با اشاره به موانع پیش روی زنان افزود: اما متاسفانه برای زنان دسته سوم موانعی وجود داشت که اجازه نمی داد هم به اهداف دسته اول برسند و هم دسته دوم، به طور مثال، آنها باید با تفکرات متحجران سنتی که بیشتر از جانب افراد مذهبی بود مقابله می کردند.
زهرا شجاعی با بیان اینکه زنان در همه مراحل پیروزی انقلاب مشارکت داشتند، عنوان کرد: زنان در حفظ و تداوم انقلاب نقش به سزایی داشتند چه در جنگ و چه بعد وقبل از آن.
وی با اشاره به اینکه تا قبل از سال ۷۶ نهاد رسمی در حوزه زنان نبود، افزود: سال۷۶ اولین نهاد سیاستگزاری درحوزه زنان تاسیس شد و برای اولین بار در دوره اصلاحات یک وزیر زن به دولت راه یافت؛ همچنین در این دوره رشد۹۰ درصدی سازمان های مرتبط به زنان وجود داشت که متاسفانه دوره کوتاهی بود.
مشاور امور زنان دولت اصلاحات با بیان اینکه اگر می خواهید ببینید نظام چه اهمیتی برای زنان قائل است باید برنامه توسعه آن را دید، خاطر نشان کرد: متاسفانه جمهوری اسلامی هنوز یک تئوری جامع وکامل در حوزه زنان ندارد، به همین دلیل هر دولت به شیوه خودش در این حوزه رفتار می کند.
ماگشتیم نیافتیم دنیا گشت نیافت شماهم نگرد که یافت نشود
خداحافظ