به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، محمود کریمی، کارشناس ارشد علوم اجتماعی و پژوهشگر دفاع مقدس و نویسنده کتاب های انقلابی و دانشگاهی در گفتگویی با اشاره به رکود علمی کشور گفت: یکی از عوامل رکود علمی کشور عدم جذب نخبگان علمی است به جای اینکه نخبه پروری در کشور صورت گیرد جلوی رشد نخبگان گرفته شده است.
این کارشناس ارشد علوم اجتماعی ادامه داد: وقتی که روند تحصیلات و انتخاب نخبگان براساس شرط معدل است، دانشگاه ها و مدارس به سوی رابطه ها و پول پیش می روند و چه بسا از زمان مدرسه دانش آموزان در مدارسی که پول می گیرند و نمره می دهند ثبت نام می کنند و نخبه دانش آموزی می شوند و در دانشگاه های پولی ثبت نام می کنند و معدل های بالا به وسیله رابطه ای و بازی با زبان می گیرند.
وی تصریح کرد: ما توقع داریم معدل بالاها همه نخبگان باشند، باید آزمون های جامع برگزار شود چه در سطح مدارس و دانشگاه ها یا برگه های امتحانی توسط مدارس دیگر یا دانشگاه های دیگر تصحیح شود تا رابطه و گفتار کارآیی خودش را از دست بدهد.
کریمی با اشاره به اینکه دانشگاه ها باید تکی نرخی شوند، گفت: دانشگاه های پولی و غیر انتفاعی ها معضل علمی برای کشور ایجاد کرده اند و باید دانشگاه ها همچون قیف عمل کنند که رفتن به دانشگاه ها آسان ولی بیرون آمدن از آن سخت باشد که الان بیرون آمدن از آن آسانتر از ورودش است.
این کارشناس ارشد علوم اجتماعی از بالارفتن رتبه علمی برخی اساتید با مقالات دانشجویان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در دانشگاه ها شاهد هستیم برخی از اساتید دانشگاه از دانشجویان مقالات علمی و پایان نامه هایی می خواهند که اسم اساتید در آنها باشد یا پایان نامه هایی که دانشجویان دارند را به اسم خود تمام می کنند، باید تدابیری اتخاذ شود تا جلوی این تقلب علمی گرفته شود.
وی در پایان گفت: نباید رشته تحصیلی در کارشناسی و ارشد با دکتری تفاوت داشته باشد؛ زیرا افراد تخصص لازم به آن رشته ها را ندارند و توان مدیریتی دانشجویان کاهش می یابد.