به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی قم بیانیهای خطاب به رئیس جدید دانشگاه صنعتی قم صادر کردند که به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
« إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم »
خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند (سوره مبارکه الرعد آیه ۱۱)
دانشجویان دانشگاه صنعتی قم، به منظور تحقق اهداف مورد انتظار تاسیس این دانشگاه که همانا تربیت و تأمین بخشی از نیروهای متخصص مورد نیاز استان و به دنبال آن کشور است، طی چند سال اخیر تمام تلاش خویش را کرده اند تا آنچه حقوق ایشان به لحاظ علمی، صنفی، رفاهی و فعالیت دانشجویی می باشد تحقق یابد. همت و باور دانشجویان به توانایی در تغییر نقاط ضعف دانشگاه به نقاط قوت، آنجا نمایان شد که در امتداد مطالبات منطقی و شرعی خویش و با همراهی و موافقت وزیر علوم وقت، جناب آقای دکتر آخوندی به عنوان سرپرست این دانشگاه منصوب شدند.
لطف خدا و همت جناب آقای دکتر آخوندی و نیز همراهی دانشجویان بزرگوار، آنجا بروز پیدا کرد که بخش اعظمی از بدهی های دانشگاه پرداخت، زمین دانشگاه پس از سال ها قطعی و نیز دانشکده فنی مهندسی ساخته شد. به همین منظور از تمامی زحمات ایشان طی مدت نزدیک به یکساله گذشته کمال تقدیر و تشکر را داریم.
اینک اما، بار دیگر دانشگاه صنعتی قم با حضور سرپرستی جدید و البته از بدنهی این دانشگاه شرایط حساسی را می گذراند. به یقین سرپرست جدید دانشگاه از مشکلات و نقاط ضعف و نیز در مقابل آن نقاط قوت دانشگاه مطلع اند.
نقش تشکل های دانشجویی قرار گرفتن به عنوان سیاهی لشکر نیست؛ بلکه بازویی کمک کننده به مسئولین هستند تا با نقد سازنده و مطالبات به حق و شرعی، زمینه را برای پیشرفت هر چه بیشتر دانشگاه و دانشجویان فراهم آورند.
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی قم، طی فعالیت بیش از پنج ساله خویش در دانشگاه به عنوان بزرگترین، فعال ترین و قدیمی ترین تشکل دانشگاه، همچون سابق به بیان مطالبات بخش عظیمی از دانشجویان خطاب به مسئولین و خاصه سرپرست دانشگاه به شرح زیر می پردازد.
یکی از مطالبات جدی دانشجویان در دانشگاه بهبود فضای آموزشی و علمی دانشگاه به صورت حقیقی و فارغ از آمار های راضی کننده برای مسئولین دانشگاه است. آنچه امروز نیازمند دانشجوی دانشگاه صنعتی قم می باشد توجه جدی به فضای علمی و آموزشی است. برنامه ریزی مناسب در چگونگی و نحوه تشکیل کلاس ها و برگزاری امتحانات و نیز تعامل دانشجو و استاد از خواسته های به حق دانشجویان است.
دراین راستا انتظار میرود تا از کسانی که اهل کار و تلاش هستند استفاده شود و با پیشنهادات، قالب ها و نوآوری های علمئ داخلی بتوانند بنای حقیقی یک جامعه آباد و عادلانه مبتنی بر تفکرات و ارزش های اسلامی را بالا ببرند.
به فضل خدا دانشگاه صنعتی قم پس از طی زمان بسیار و البته همت فعالین دانشجویی توانسته است جایگاهی مناسب در عرصه استانی و بعضا کشوری به خود اختصاص دهد. حفظ این موقعیت با عمل به قانون و مشی اعتدالی مسئولین محترم امکان پذیر است. توجه جدی به عدالت میان تشکل های اسلامی بر اساس مصالح اسلامی و دانشگاه از مواردی است که به جد پیگیر آن هستیم. متاسفانه برخی در دانشگاه های کشور معتقد اند که تشکلهای دانشجویی تنها محلی به منظور خرج هزینه های اضافی میباشند، در صورتی که این دیدگاه با سخن بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که همانا «دانشگاه مبدأ همه تحولات است» در تضادی آشکار است.
امری که دانشجویان دانشگاه صنعتی قم طی یکسال اخیر بسیار از آن ضربه خورده اند و در آینده نیازمند تدابیر جدی مسئولین برای رفع و بهبود آن هستند، توجه به امنیت روانی و آرامش خاطر دانشجویان است. همانطور که مستحضر هستید سایت دانشگاه (که زیر مجموعه ی معاونت محترم آموزشی دانشگاه است) چندین بار هک شد و اطلاعات خصوصی و محرمانهی دانشجویان بر روی فضای مجازی قرار گرفت! نیازی که اکنون دیده میشود، اطمینان خاطر به جهت عدم اتفاق مجدد چنین رخداد هایی در قالب های دیگر است. این مثال می تواند در مواردی چون انتخاب واحد نیز تکرار شود و آنجاست که نقش مدیریت عالی دانشگاه در کنترل و تزریق آرامش به دانشگاه و دانشجویان تعیین کننده میگردد.
ایجاد فضای امید و پویایی میان دانشجویان با توجه به یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری که همانا توجه به «کرسی های آزاد اندیشی» در فضای دانشگاه ها است، نیز از مواردی است که از مجموعهی مدیریتی جدید خواستاریم.
مقام معظم رهبری در تذکراتی میفرمایند: «من یکوقت در چند سال قبل از این، حرفى زدم که بعضی ها هم جنجال کردند. گفتم که ریاست دانشگاه ها باید ریاست علمى باشد الآن هم اعتقادم همین است یعنى آن کسى که در رأس دانشگاههاست، باید از لحاظ علمى هم طورى باشد که کسانى که آنجا هستند، این فرد را به عنوان رئیس قبول داشته باشند؛ اما علمِ با عمل، علمِ با اعتقاد. طورى نباشد که آدم بىاعتقادى که مىخواهد سر به تن این نظام نباشد، اصلًا اعتقادى به اسلام ندارد، یا اسلام را مسخره مىکند، یا حزباللّهىها را مسخره مىکند، یا دانشجوى مؤمن را مسخره مىکند، این شخص در رأس کارها بیاید؛ نه... دستش را بگیرید، کنار بگذارید. مىخواهد بیاید سر کلاسهاى ما درس بدهد؟ حرفى نداریم. هر معلمى بیاید درس بدهد، ما قبول داریم. ما از علم همهکس استفاده مىکنیم؛ و لو کسى که ما را قبول نداشته باشد. علمش را بگوید، ما با کمال تواضع می نشینیم و از علم او استفاده می کنیم، نظام از علم او استفاده مىکند؛ اما آنجایى که بناست در ادارهى امور دانشگاه تعیینکننده باشد، ابداً. اگر کسى به یک دختر چادرى یا باحجاب، با نظر تحقیر نگاه می کند، تحقیرش کنید؛ ملاحظه نکنید. اگر کسى به جوان حزب اللهى که ریش دارد، با نظر تحقیر نگاه می کند و دورش می کند (حالا اگر این گزارش هایى که گاهى از گوشه و کنار به ما رسیده، راست باشد... اگر راست نیست، که هیچ) این را تحقیرش کنید.»
با توجه به عدم ثبات مدیریت در دانشگاهی که طی یک سال، دو سرپرست را به خود دیده است، چنانچه نقاط ضعف گذشته که در بالا به آن اشاره کردیم برطرف نگردد و نقاط قوت نیز ادامه نیابد، قطعا دانشجویان دانشگاه این وضع را بیش از این بر نمیتابند و آتشفشان هایی که از درون سینههای سوزان تغذیه میشوند، در دانشگاه شکل خواهند گرفت.
اگر سرپرست جدید دانشگاه نخواهد یا نتواند مشکلات ذکر شده را برطرف نماید و به مطالبات دانشجویان پاسخ ندهد، دیگر چگونه باید انتظار داشت که جامعه دانشگاهی صنعتی قم به بدنه مدیریتی آن اعتماد داشته باشد؟
از سرپرست جدید دانشگاه با توجه به مقام و مسئولیت و شخصیت ایشان انتظار میرود برای حل این مشکلات و برای رفع فتنههای خطرناک و خاموش کردن آتشی که هم اکنون دودش در فضا قابل مشاهده است، آنطور که شرع و اخلاق اجازه می دهد اقدام مؤثری بنمایند.
سر چشمه شاید گرفتن به بیل، چو پر شد نشاید گرفتن به پیل از خداوند متعال توفیق و پیروزی سرپرست دانشگاه را در تحقق مطالبات فوق خواستاریم و ان شاالله که انتخاب ایشان مبارک است.
شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی قم