گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛ بار دیگر در آستانهی روز قدس قرار گرفتهایم، همان روزی که به دستور امام خمینی(ه) آخرین جمعهی هرماه رمضان برگزار میشود. اینکه رهبر کبیر انقلاب این راهپیمایی را در ماه مبارک رمضان و در آستانهی عید فطر قرار میدهد، خود جای تامل است و شاید دلیل آن هم این موضوع باشد که مردم و ملت با دهان روزه در ماهی که دست و پای شیطان بسته است و با گذشت از شبهای قدر، پاکتر از همیشه اعلام برائت از شیطان بزرگ و نماد ظلم و کفر در عالم کنند.
اما مسئلهای که باید به آن توجه داشت روز قدس فقط روزی برای اعلام بیزاری از اسرائیل و آمریکا نیست و روزی برای برائت جستن و بیزاری طلبیدن از کل ظلم و کفر در عالم میباشد.
چند سالی است که گروههای تکفیری با اسم مثلا اسلام، در جای جای این گیتی به جنایت میپردازند که شاید وحشیانهترین آنها گروه تروریستی داعش باشد، اما بر کسی پوشیده نیست که هر کجا جای ظلم و کشت و کشتار است، نام آمریکا میدرخشد. لذا این روز یک روز ابراز انزجار از کفر و ظلم و ستم است و همان گونه که سالار شهیدان در دشت کربلا گفت اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید، طبق این قاعده روز قدس را به یک روز فراملی و خاص تبدیل کرده است.
تجربه نشان داده است که حضرت امام(ره) کاری بی حکمتی انجام ندادهاند و طبق این موضوع و قاعده روز قدس باید به روزی تبدیل گردد که کل پابرهنگان و مظلومان عالم هم صدا اعلام نفرت از آمریکا و اسرائیل کنند.
البته نباید فراموش کرد که آمریکا و اسرائیل به عنوان نماد کفر و ظلم در راس شعارها و خصومتها قرار گرفته اند و گرنه هیچ انسانی موافق کشتار وحشیانه عربستان در یمن نیست، هیچ انسان آزادهای موافق اعمال وحشیانهی گروههای تروریستی از جمله داعش نیست و البته که هیچ انسان عاقلی مخالف امنیت و ثبات نیست که بر مخلان آن لعنت و انزجار میفرستند.
اکنون به گوشهای دیگر از این روز اشاره خواهد شد و آن هم نامگذاری این روز به نام روز قدس و قرار گرفتن قدس به عنوان مکان و نماد مظلومیت در دنیا که در این نامگذاری هم حکمتهایی نهفته است.
قدس و بیت المقدس مکان بسیار مقدس برای اسلام و حتی سایر ادیان الهی است و اولین قبلگاه مسلمین، مکانی پر از رمز و راز از آدم ابوالبشر تا خاتم النبیین است و این اهمیت برای ادیان این مکان را متمایزتر از عالم کرده است.
فلسفهی تشکیل اسرائیل در این منطقه و مقاصد شوم آنها با شعار از نیل تا فرات، بخوبی برای حضرت امام(ره) روشن بوده است که این مکان را نماد مظلومیت قرار داده است که باید از چنگال صهیونیست خارج شود.
صهیونیستها که بدنبال تشکیل حکومت خیالی خود هستند، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد و این موضوع را در بررسی تاریخ یک صدهی اخیر بخوبی و قابل محسوس میتوان مشاهده کرد.
آنها که در این راه آمریکا شیطان بزرگ را همراه خود دارند، با حملات نظامی و جنگ سخت سعی در گسترش عقاید خود داشتند. اما با گذشت زمان و بالارفتن هزینههای جنگ سخت و نظامی و همچنین مقاومت جانانهی مردم فلسطین و لبنان که اکنون شاهد این موضوع هستیم که اگر هم بخواهند حمله ی نظامی کنند دیگر موفق نخواهدن بود. کما اینکه در جنگ های ۳۳ روزه و ۲۲ روزه این موضوع را بخوبی متوجه شدهاند.
بیت المقدس و قدس مکانی است که اسرائیل برای رسیدن به اهداف و عقاید خود باید از آن بگذرد و این موضوعی بود که امام ره بخوبی میدانست به همین دلیل این مکان را نماد مظلویت در مقابل ظلم قرار داد تا جامعه ی اسلامی و جهانی بداند که قدس خط قرمز اسلام است. که صهیونیست ضد دین و ضد بشریت سعی در گذشتن از این خط قرمز دارد و راهپیمایی روز قدس مشتی بر دهان صهیونیستهاست که بدانند جامعهی اسلامی بیدار است و اجازه این عمل را به آنها نخواهد داد.
از این رو راهپیمایی روز قدس را شاید بتوان متفاوتترین راهپیمایی جهان نامید که دلایل زیادی از جمله قرار گرفتن در آخرین جمعه ی ماه مبارک رمضان و تبیین نماد مظلومیت در برابر نماد ظلم و ... اشاره کرد.
به همبن دلیل است که راهپیمایی روز قدس وظیفهی هر انسان آزاده ای است تا مشت کوبنده ای بر دهان صهیونیست و حامیان آنها بزنند و به آنها بگویند که جامعه ی اسلامی بیدار و هوشیار است و مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل به نشانهی اعتراض به همهی ظلمهاست که آمریکا و اسرائیل به عنوان نماد آن خطاب قرار میگیرند.
*محمدحسین کیانی - فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.