آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۶۵۲۶
کدام شهر؟ کدام دانشگاه؟-۹

صنعتی اصفهان؛ جایی برای حضور نخبه‌ها

دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یکی از ۱۳ دانشگاه ایرانی حاضر در رتبه‌بندی جدید مؤسسه بین‌المللی لایدن، به لحاظ شاخص «مرجعیت علمی» با کسب رتبه ۴۴۰ جهانی به عنوان برترین دانشگاه ایرانی حاضر در این فهرست در سال ۲۰۱۵ معرفی شده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان یک از دو دانشگاه بزرگ دولتی شهر اصفهان است که با مساحت ۲۳۰۰ هکتار بزرگ‌ترین دانشگاه ایران از نظر وسعت است.

 

این دانشگاه به عنوان یکی از مراکز آموزش عالی ایران در سال ۱۳۵۳ واقع در بزرگترین قطب صنعتی کشور، در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال غربی اصفهان و شمال شرقی خمینی شهر احداث گردید.

 

موقعیت جغرافیایی و شرایط عمومی یکی از سه دانشگاه برتر کشور

 

دانشگاه صنعتی اصفهان در حومه شهر خمینی‌شهر، یکی از شهرهای اطراف اصفهان قرار گرفته‌ است. این دانشگاه دارای پارک جنگلی کوچکی است و کوه سید محمد، کوه صلات و امامزاده سیّد محمد در اراضی دانشگاه واقع شده‌اند.

 

در سیر تحول مطلوبی که دانشگاه صنعتی اصفهان از ابتدای انقلاب تا کنون داشته این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر در حوزه آموزش و پژوهش و ارتباط با صنعت در کشور شناخته شده است.

 

این دانشگاه در ابتدا دارای نام «دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان» بود که بعد از وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ خورشیدی به «دانشگاه صنعتی اصفهان» تغییر نام داده شد.

 

فعالیت‌های آموزشی این دانشگاه در سال ۱۳۵۶ با پذیرش حدود ۸۰۰ دانشجو در برخی رشته‌های فنی، مهندسی و کشاورزی آغاز شد و اکنون با گذشت ۲۴ سال از شروع فعالیت‌های آموزشی دانشگاه اغلب رشته‌های فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم پایه را در قالب ۱۳ دانشکده در بردارد.

 

در حال حاضر دانشگاه صنعتی اصفهان با ریاست سید محمود مدرس هاشمی اداره می‌شود و دارای ۴۶۰ نفر عضو هیأت علمی بوده و همچنین از ۱۰ هزار نفر دانشجو ۴۰ درصد آنان را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهند و حدود ۸۰۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه دانشجوهای دوره دکتری هستند. که تعدادی دانشجوی خارجی از کشورهای سودان، لبنان و … نیز در دانشگاه مشغول به تحصیل می‌باشند.

 

مختصات علمی و آموزشی و خدماتی

 

دانشگاه صنعتی اصفهان دارای ۱۳ دانشکده شامل دانشکده برق و کامپیوتر، دانشکده ریاضی، دانشکده صنایع، دانشکده عمران، دانشکده فیزیک، دانشکده معدن، دانشکده منابع طبیعی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشکده مواد، دانشکده مکانیک، دانشکده نساجی و دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان است.

 

خوابگاه‌های دانشجوئی

 

این دانشگاه تعدادی خوابگاه برای استفاده دانشجویان غیربومی دارد که با توجه به محدود بودن این امکانات بنابر اولویت در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

 

ظرفیت اتاق‌های خوابگاه دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان برای دانشجویان کارشناسی ۴ نفر، کارشناسی ارشد ۳ نفر، دکتری غیربومی ۲ نفر و دکتری بومی ۳ نفر می باشد.

 

مجتمع رفاهی خوابگاهی صدف دانشگاه صنعتی اصفهان بزرگ ترین مجتمع رفاهی خوابگاهی دانشجویان دختر است که با دارا بودن امکاناتی مانند خوابگاه های چندگانه، بازار، رستوران، سالن های مطالعه، تجهیزات ورزش های همگانی، مجموعه ورزشی نشاط، زمین اسکیت و دوچرخه سواری، فضاسازی و نورپردازی های متنوع، اتاق‌های ویژه استراحت و مطالعه جهت دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی، مجتمع فرهنگی و نیزقرارگرفتن در مجاورت دانشکده‌های این دانشگاه، ظرفیت خوابگاهی دانشجویان دختر این دانشگاه را افزایش می‌دهد.

 

رشتههای تحصیلی در مقاطع مختلف

 

رشته های علوم پایه شامل شیمی، ریاضی، آمار، فیزیک که این رشته در دوره کارشناسی گرایشی را در بر نمی گیرد و در دوره تحصیلات تکمیلی شامل گرایش‌های فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک ماده چگال و فیزیک هسته ای می‌باشد.

 

رشته های مهندسی شامل مهندسی معدن با گرایش های اکتشاف معدن (کارشناسی مهندسی اکتشاف و کارشناسی ارشد اکتشاف) و استخراج معدن (کارشناسی مهندسی استخراج و کارشناسی ارشد مکانیک سنگ)

 

رشته مهندسی برق: کارشناسی دارای گرایش های (کنترل، قدرت، الکترونیک، مخابرات) و در تحصیلات تکمیلی در همه گرایش‌ها

 

رشته مهندسی کامپیوتر: کارشناسی (نرم‌افزار-سخت‌افزار)، تحصیلات تکمیلی: همه گرایش‌ها

 

رشته مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی عمران، مهندسی صنایع، مهندسی منابع طبیعی، مهندسی صنایع و سیستم‌ها

 

مهندسی شیمی (در تحصیلات تکمیلی: پیشرفته، جداسازی، پدیده‌های انتقال و پلیمر، مهندسی هسته‌ای)

 

مهندسی مکانیک کارشناسی: (سیالات: انرژی و تأسیسات، جامدات: مکانیک جامدات و طراحی مکانیکی، ساخت و تولید، هیدرولیک و پنوماتیک، مکاترونیک و در صورت رسیدن به حد نصاب: مکانیک خودرو، هوافضا) تحصیلات تکمیلی: همه گرایش‌ها

 

رشته مهندسی کشاورزی: شامل گرایش‌های مهندسی توسعه روستایی، مهندسی بیوتکنولوژی (زیست فناوری)، مهندسی آب، مهندسی باغبانی، مهندسی خاکشناسی، مهندسی زراعت و اصلاح نباتات، مهندسی علوم دامی، مهندسی علوم و صنایع غذایی (بیوسیستم)، مهندسی گیاه پزشکی، مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی (بیوسیستم)

 

رشته مهندسی مواد: در دوره کارشناسی شامل گرایش‌های مهندسی مواد - متالورژی استخراجی و مهندسی مواد - متالورژی صنعتی است و در دوره کارشناسی ارشد شامل گرایش‌های شناسایی و انتخاب مواد، استخراج فلزات، ریخته گری، خوردگی و حفاظت از مواد، جوشکاری فلزات است و در دوره دکترا با گرایش های دکتری مهندسی مواد، دکتری تخصصی بیومواد و دکتری نانومواد فعالیت دارد.

 

رشته مهندسی نساجی: شامل گرایش‌های مهندسی نساجی - تکنولوژی نساجی مهندسی نساجی - علوم الیاف

 

دستاوردهای علمی متعدد دانشگاه صنعتی اصفهان

 

دانشگاه صنعتی اصفهان امروز جایگاه ویژه ای در سطح بین المللی دارد. کسب رتبه ۴۲ از بین ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا هم یکی دیگر از دستاوردهای اخیر این دانشگاه است که نشانگر پیشرفت های روز افزون این دانشگاه است و لازم به ذکر است که فقط سه دانشگاه کشور ایران جزو دانشگاه های برتر آسیا قرار گرفته اند که یکی از آن ها دانشگاه صنعتی اصفهان است.

 

دانشگاه صنعتی اصفهان، در سال ۲۰۱۲ از طرف پایگاه استنادی جهان اسلام(ISC) و درآخرین گزارش آن از پیشتازان علم در کشور، به عنوان چهارمین دانشگاه در میزان تولید علم کشور طی سه دهه گذشته اعلام شده است. در این گزارش که به بررسی و تحلیل تولید علم کشور طی سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۲ پرداخته است، دانشگاه صنعتی اصفهان پس از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، تهران و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه چهارم تولید علم کشور طی این مدت را به خود اختصاص داده است.

 

در گزارش پایگاه استنادی ISC، سهم دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان برترین دانشگاه صنعتی کشور در تولید علم طی سه دهه گذشته ۶٫۵۵ درصدکل تولیدات علمی کشور است که پس از دانشگاه تهران جایگاه دوم در میان مراکز آموزش عالی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری را بدست آورده است.

 

دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یکی از ۱۳ دانشگاه ایرانی حاضر در رتبه بندی جدید موسسه بین المللی لایدن ، به لحاظ شاخص «مرجعیت علمی» و یا میزان تولیدات علمی که در دسته ۱۰درصد برتر تولیدات علمی دنیا قرار گرفته است با کسب رتبه ۴۴۰ جهانی به عنوان برترین دانشگاه ایرانی حاضر در این فهرست در سال ۲۰۱۵ معرفی شده است.

 

همچنین بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دانشگاه صنعتی اصفهان با برخورداری از هفت نخبه علمی شناسایی شده در این فهرست، به همراه دانشگاه تربیت مدرس و پس از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، تهران، صنعتی شریف و شیراز، رتبه پنجم در میان کل دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور را به خود اختصاص داده است.

 

در افتخاری دیگر پایگاه رتبه بندی تایمز که یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی در سطح بین المللی است، در آوریل ۲۰۱۳ (سال ۲۰۱۳-۲۰۱۲) اولین رتبه بندی دانشگاه های آسیایی را انجام داد که دانشگاه صنعتی اصفهان در جایگاه ۶۱ اسیا قرار گرفت و در کشور پس از صنعتی شریف دوم شد.

 

فارغ‌التحصیلان قوی، مهم‌ترین دستاورد علمی دانشگاه صنعتی اصفهان

 

دانشگاه صنعتی اصفهان هرساله فارغ التحصیلان زیادی را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به بخش صنعت کشور ارائه می‌دهد و تقریباً می توان گفت که دانشجویان فارغ التحصیل از این دانشگاه همگی در بخشی از صنعت مشغول به کارند و این نتیجه کیفیت بالای تربیت نیروی انسانی و آموزشی در این دانشگاه است.

 

اکثر موفقیت های علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به جای اینکه مدیون کارهای فردی باشد بیشتر مدیون انجام کارهای تیمی و ساختاری است.

 

در حال حاضر دانشگاه صنعتی اصفهان حدود ۸۰ نفر استاد تمام و ۱۰۰ نفر دانشیار مشغول به تدریس دارد که این افراد تماماً از چهره های برجسته علمی در کشور محسوب می شوند.

 

در هدف گذاری های انجام شده در ۵ سال اول یعنی تا سال ۱۳۹۷ باید این دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه صنعتی کشور مطرح شده و امید است که جایگاه ممتازی در بین دانشگاه های دنیا داشته باشد؛ هدف اصلی در سال ۱۴۰۴ با توجه به بحث مرجعیت علمی در منطقه این است که دانشگاه صنعتی اصفهان جزء دانشگاه های رده اول منطقه و بسیار معتبر در سطح جهانی باشد.

 

تعداد مقالات ISI منتشر شده از محققان و پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۲۰۱۱ برابر ۸۲۷ مقاله و از ابتدای سال جاری میلادی تا ماه نوامبر نیز ۵۹۶ مقاله می‌باشد.

 

دریافت اطلاعات تکمیلی و نقشه دانشگاه

 

این دانشگاه دارای سه تشکل دانشجویی فعال در حزوه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. همچنین در ۲۷ آذر ۱۳۸۶ سه تن از شهدای گمنام در دانشگاه صنعتی اصفهان به خاک سپرده شدند.

 

شما می‌توانید برای دریافت نقشه داخلی مکان‌های دانشگاه صنعتی اصفهان اینجا کلیک کنید و همچنین سایر موارد مورد نیاز را از تارنمای اینترنتی دانشگاه به آدرس www.iut.ac.ir دریافت نمائید.

 

لازم به ذکر است، اصفهان دومین استان دانشگاهی کشور با ۱۷۶ مرکز آموزش عالی و ۳۳۰ هزار دانشجوی در حال تحصیل است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار