آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۶۷۲۵
باشگاه دانشجویان/

لغو یکجا و کامل تحریم ها، شرط صحت توافق

«طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته ای» با تغییرات اساسی تصویب شد و در این بین تلاش ریاست مجلس برای رد شدن از خطوط قرمز رهبری نیز واقعا ستودنی بود! گرچه ایرادات این مصوبه زیاد است اما درباره همین مصوبه فعلی چندنکته مهم وجود دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»-یادداشت دانشجویی؛ «طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته ای» با تغییرات اساسی تصویب شد و در این بین تلاش ریاست مجلس برای رد شدن از خطوط قرمز رهبری نیز واقعا ستودنی بود! گرچه ایرادات این مصوبه زیاد است اما درباره همین مصوبه فعلی چندنکته مهم وجود دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.

۱-اولین نکته آن است که وزارت امور خارجه و تیم مذاکره کننده موظف است به تمام بندهای مصوبه مجلس تمکین کند و خارج از این چهارچوب هیچ تعهدی را نپذیرد.

 

۲- بند ۱ این مصوبه می گوید:«لغو تحریم‌ها به طور یکجا و کامل باید در متن توافقنامه درج شده و در روز اجرای تعهدات ایران انجام شود»

 

بنابراین کلیه تحریم ها اعم از هسته‎ای، حقوق بشر، تروریسم و موشکی که از سوی شورای امنیت سازمان ملل، دولت و کنگره امریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی وضع شده است، باید یکجا و کامل لغو گردد و این نکته در توافق نامه احتمالی نیز تصریح شود.

 

۳- دولت و وزارت خارجه پیش از این در توافقات و مذاکرات گذشته خطوط قرمز مدنظر رهبری را نقض کرده است. اما در خصوص «لغو یکجا و کامل تحریم ها» موظف است مصوبه مجلس را اجرا کند و به آن پایبند باشد. گرچه از دولتی که خود را ملزم به اجرای هرگونه توافقی می داند این توقع زیادی است، اما در غیر اینصورت طبق قانون اساسی و اصول۸۹،۱۱۰،۱۲۱، ۱۲۲،۱۳۷و ۱۵۲وزیر خارجه و رئیس جمهوری به جهت تخطی از اجرای وظائف قانونی باید پاسخگو باشند.

 

۴-سایر اقدامات و توافقات و یا تعهدات دولت و وزارت خارجه در ژنو و لوزان و سایر مذاکرات که خلاف این مصوبه است باید هرچه سریعتر اصلاح گردد. اگرنه فاقد هرگونه وجاهت قانونی است.

 

۵- گرچه «طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته ای» طرحی حداقلی با معایب بسیار است، اما نکته مهم این است که الزام دولت و تیم مذاکره کننده به «لغو یکجا و کامل تحریم ها» در روز آغاز تعهدات که همان روز توافق باید باشد، شرط صحت هرگونه توافق احتمالی است و بدون اجرای آن هر توافقی باطل است

 

علی جعفری-دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی، دانشجوی ارشد رشته حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبایی

 

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار