به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، حجت الاسلام ابوطالبی در جمع دانشجویان طرح ولایت بسیج دانشجویی خوزستان در تالار امام خمینی (ره) پردیس فارابی دانشگاه تهران، با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری به جوانان در رابطه با بازخوانی تاریخ ۲۰۰ ساله ایران عنوان کرد: بررسی فضای تاریخی کشور و استفاده از این فضا برای تحولات امروز، از ضروریاتی ست که رهبر معظم انقلاب با توجه خاص خود، بر دوش جوانان گذاشتند.
وی با بیان این موضوع که تاریخ معاصر، بحثی محتوایی می باشد، اظهار داشت: هرگاه صحبت از تاریخ معاصر می شود، صحبت از هویت فرهنگی و سیاسی در یک کشور مطرح می شود.
ابوطالبی، در تعریف تاریخ ایران معاصر، خاطرنشان کرد: تاریخ معاصر ایران، دورانی است که یک فرهنگ در کشور ما نهادینه شده و وضعیت فرهنگی ما را نسبت به غرب تغییر داده است.
حجت الاسلام ابوطالبی، آغاز هجوم استعماری غرب به ایران و آشنایی ایرانی ها با تفکر و فرهنگ غربی را از موضوعات مهم در ۲۰۰ سال اخیر عنوان کرد.
این استاد حوزه علمیه، با اشاره به هجمه های غرب علیه ایران، تاکید کرد: غرب در طول ۲۰۰ سال گذشته، با انواع هجمه های نظامی، اقتصادی، سیاسی و در پایان فرهنگی، به دنبال آن بود که فرهنگ ملت ما را طبق فرهنگ خود تغییر دهند.
وی، آغاز یک تحول فرهنگی در کشور و به وجود نیامدن تغییر در آن را، آغاز شروع تاریخ معاصر در کشور نامید و در ادامه افزود: فرهنگ فعلی ما نیز متاثر از آن دوران می باشد.
دو نگاه غالب بر فرهنگ حاکم بر کشور، از دیگر بخش های سخنان حجت الاسلام ابوطالبی در بین دانشجویان خوزستان بود.
ابوطالبی در این بخش، با اشاره به دو نگاه غالب بر فرهنگ حاکم بر کشور، گفت: در نگاه اول، اعتقاد عده ای بر این است که مبداء ایران معاصر ؛ آغاز دوره صفویه و تبلیغ حکومت شیعه و گسترش آن در کشور است و امروزه این فرهنگ، حاکم بر فرهنگ ایران شده است
استاد موسسه امام خمینی (ره)، در تعریف نگاه دوم، اظهار داشت: شروع جنگ های ایران و روس و آشنایی ایران با غرب، به عنوان مبداء ایران معاصر، اعتقاد عده ای می باشد که آرمانی شدن زندگی را در غربی زیستن می بینند.
وی عنوان کرد: امروزه نیز در بین جامعه به خصوص در دانشگاه ها و نشریات، این دو نگاه به چشم می خورد به طوری که نگاه اول کلید حل مشکلات کشور را احکام و قوانین اسلامی ؛ و نگاه دوم، کلید حل مشکلات کشور را غرب و نظریات غربی می دانند.
حجت الاسلام ابوطالبی، با دسته بندی دوران استعمار به ۳ دسته (استعمار قدیم، استعمار نو و استعمار فرانو)، عنوان داشت: در استعمار قدیم، حمله نظامی و تصرف کشور ؛ در استعمار نو، نفوذ در بین نخبگان سیاسی در جهت پیشبرد اهداف شخصی و حزبی و در استعمار فرانو، بر روی ذهنیت فرهنگی آحاد مردم کار می کنند تا پیشرفت خود را در الگوگیری از غرب تعریف کنند و دیگر نیازی به نخبگان سیاسی نمی باشد.
ابوطالبی تاکید کرد: از پنجاه سال قبل تاکنون، اکثر نخبگان ما، با این تفکرات رشد یافته اند و نسخه ای را که برای حل مشکلات کشور می بندند، نسخه ای غربی می باشد که دیگر پاسخگوی نیازهای ما نمی باشد.
این استاد حوزه، تربیت نیروهای دغدغه مند داخلی، تشکیل لشکر علمی، تربیت نیروهای ارزشی علمی – اسلامی و تزریق آنان را به بدنه کشور را از راهکارهای مقابله با تفکرات غربی دانست.
حجت الاسلام ابوطالبی در پایان سخنان خود اظهار داشت: از بین بردن تفکرات غربی می تواند، کمک شایانی را به رشد علمی و فکری کشور بکند.