مهندس آرش صدری، مدیرگروه رشته معماری و مسئول کار آفرینی دانشگاه پیام نور خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بجنورد، اعلام کرد: در جهت ارتباط با صنعت و رفع بخشی از نیازهای جامعه قراردادهایی بسته ایم.
وی افزود: در این رابطه اولین بار موفق شدیم طرح پژوهشی بررسی وضعیت شهر برای حضور اقشار آسیب پذیر مانند معلولان و نابینایان را با مرکز پژوهش های شورای شهر بجنورد منعقد کنیم.
صدری ادامه داد: یک تفاهم نامه کاربردی دیگر دریافت جواز تاسیس واحد فنی و مهندسی از اداره کل صنعت، معدن و تجارت بود که طی آن نوشتن طرح های توجیهی برای متقاضیان به ما واگذار شد.
وی تصریح کرد: طرح توجیهی شامل دریافت تسهیلات کارآفرینی، تهیه زمین یا مکان در شهرک های صنعتی و امثال آن می شود که پیش از این در خارج از استان صورت می گرفت و متقاضیان مجبور می شدند برای نوشتن آن به مشهد و تهران و غیره بروند.
مسئول کارآفرینی دانشگاه پیام نور استان توضیح داد: از این پس متقاضیان می توانند به جای یافتن مشاور در استان های دیگر با دستمزدی بسیار پایین تر به دانشگاه پیامنور مراجعه کنند و در اسرع وقت طرح توجیهی خود را دریافت کنند.
صدری ادامه داد: تمام این تلاش ها در جهت کار آفرین محور شدن دانشگاه صورت می گیرد؛ اما مدیران استانی همکاری ضعیفی در این رابطه دارند.
وی در خصوص دلایل این همکاری ضعیف گفت: به نظر می رسد هنوز اعتماد کافی به دانشگاه های استان برای انجام این فعالیت ها ندارند؛ در حالی که باید این دیدگاه بسته تغییر کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه از دانشجویان توانمند نیز در انجام این طرح ها استفاده می کنیم، گفت: آنها در کنار اساتید خود کار یاد می گیرند و با محیط شغلی آینده خود قبل از فارغ التحصیلی آشنا می شوند.
صدری با اشاره به اینکه هم اکنون اجرای طرح هادی روستاها را نیز در دست اقدام دارند، بیان کرد: ما به هر گروه شامل چهار دانشجو و یک استاد یک روستا را محول کرده ایم که هم دستمزد دریافت می کنند و هم کار یاد می گیرند.
وی در پایان گفت: این فعالیت ها خصوصا بحث نوشتن طرح توجیهی برای اولین بار در استان خراسان شمالی توسط یک دانشگاه قرار است، صورت پذیرد و امیدواریم با افزایش اعتماد مدیران دستگاه ها فعالیت ها توسعه یابد.