به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام پناهیان عصر امروز در دوره خط امام ویژه بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران بزرگ در خصوص اهمیت فرهنگ و فرهنگ سازی اظهار داشت: اگر ما جامعه خود را طوری رشد دهیم که مردم منطقی فکر کنند و روی فرهنگ خود پایبند باشند صددرصد روز اعتقادات خود نیز پایبند خواهند بود.
وی افزود: آنچه که امروز ضرورت جامعه است تبلیغ اعتقاد نیست بلکه تبلیغ و ترویج فرهنگ است و در این راستا باید سطح گفتگوها را ارتقا ببخشیم.
پناهیان با بیان اینکه غربی ها برای رسیدن به اهداف خود با فرهنگ پیش می روند ابراز داشت: غربی ها از یک طرف ادعای آزادی بیان را دارند و از طرفی دیگر با جذب و به کارگیری نیروهای تروریست از جمله داعش که در حقیقت این گروهک میوه درخت تمدن غرب و لیبرال دموکراسی است دست شان را به خون مظلومان جهان آلوده می کنند ولی کماکان فرهنگ و کلاس خود را حفظ و آن را ارتقا می دهند.
این سخنران مذهبی تصریح کرد: یکی از علت های مهم در کند بودن پیش روی ما در عرصه های مختلف این است که ما فرهنگ خود را به مردم جهان نشان نداده ایم.
وی تاکید داشت: ما با توجه به اینکه اعتقاد به این داریم که حق کجاست ولی متاسفانه با فرهنگ سعه صدر و تسامح با دشمن برخورد می کنیم در حالی که لیبرال ها با فرهنگ خود نیرو جذب می کنند و از این طریق دست به آدم کشی می زنند.
پناهیان با تاکید بر اینکه صدای اعتقادات ما نباید از صدای فرهنگ مان بلندتر باشد اشاره داشت: باید بسیجی را به فرهنگ او بشناسند و همه جهانیان باید بدانند که چرا این نیروی عظیم مقدس شبانه روز برای ارتقای فرهنگ فعالیت می کند ولی اگر اعتقادات ما نسبت به فرهنگ مان برجسته تر باشد ممکن است سوءتفاهماتی پیش بیاید.
این سخنران مذهبی یادآور شد: بی بی سی به بهانه های واهی سعی دارد رهبر معظم انقلاب را به جناح خاصی در کشور منتسب کند تا از این طریح به اهداف خود برسد و اینجاست که بسیجیان لازم نیست با بیان اعتقادات خود نسبت به ولایت فقیه خلاف این را ثابت کنند بلکه با رفتار و فرهنگ بسیجی خود باید مخالف ادعای آن را به اثبات برسانند.
پناهیان بیان داشت: بسیج دانشجویی باید کاری در دانشگاه انجام دهد که پس از چند سال اساتید افراد با فرهنگ و خوش رفتار را به عنوان بسیجی معرفی کنند.
وی در رابطه با رفتار با دانشجویان ضدانقلاب در دانشگاه ها گفت: باید با این طیف دانشجویان نیز با رفتاری خوش برخورد کرد همان طور که امیرالمومنین علی علیه السلام با مخالفان خود با خوش رفتاری برخورد می کردند و باعث می شدند بسیاری از آنان به دلیل رفتار خوب شان به ایشان ایمان بیاورند.
پناهیان ابراز داشت: کار فرهنگی را کسی می تواند انجام دهد که خودش فرهنگ داشته باشد مانند شهادت که برای رسیدن به این درجه والا باید این فرهنگ را در خود نهادینه کرد.
وی سبک زندگی از جمله سبک رفتار گفتار و یا حتی لباس پوشیدن را در فرهنگ مهم عنوان کرد.
پناهیان در ادامه افزود: ادب و فرهنگ این است که دلایل ضعیفی را برای دفاع از منطق خود به کار نگیریم و هر نیش آبداری را به مخاطب خود وارد نکنیم.
این سخنران مذهبی با بیان اینکه جامعه ما به فرهنگ نیازش بیشتر است تا اعتقاد تاکید کرد: یک بسیجی باید فرهنگش برجسته تر از اعتقاداتش باشد چرا که جامعه ما به لحاظ اعتقادی مشکلی ندارد بلکه مشلکش به فرهنگ برمی گردد به طوری که دغدغه مقام معظم رهبری بیشتر روی فرهنگ و سبک زندگی می باشد.
پناهیان اشاره داشت: تهاجم فرهنگی دشمن بیشتر محدود به رفتارسازی شده است به طوری که پیامبر اکرم (ص) فرمودند تا زمانی که دشمن فرهنگ خود را به ما القا نکند و ما فرهنگ خود را حفظ کنیم روی پا خواهیم بود.
وی فرهنگ سازی را نهادینه کردن رفتار صحیح در جامعه عنوان کرد و ابراز داشت: تا فرهنگ درست در تمام عرصه ها و شئونات نهادینه نشود ممکن است نتوانیم حتی مشکل اعتقادی را نیز حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در فضای فرهنگ سیاسی کشور باید منیت را کنار بگذاریم و از جدال بپرهیزیم بلکه باید با استدلال به گفتگو بنشینیم نه اینکه در رفتار خود مقابله به مثل کنیم چرا که این راه جوابگو نیست.
وی ضمن بیان اهمیت ترویج فرهنگ کار در جامعه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با هیئت دولت نسبت به ترویج فرهنگ تولید ثروت و کار اشاره کرد و گفت: این فرهنگ نیز در زمان پیامبر اکرم (ص) حائز اهمیت بوده است به طوری که ایشان از جوانی پرسیدند حرفه تو چیست در جواب گفت حرفه ای ندارم و پیامبر (ص) در واکنش به این پاسخ فرمودند از چشم من افتادی و زمانی که از پیامبر پرسیدند علت این پاسخ شما چه بوده است ایشان فرمودند ترس از این دارم که روزی این جوان از دینش کسب روزی کند.