به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آقا کثیری، رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت معدن و تجارت در جلسه هم اندیشی «بررسی وضعیت پیگیری لایحه مالکیت صنعتی در دولت، چالشها و راهکارها» که در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد گفت: سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ در شاخص رقابت پذیری جهانی ایران رتبه ۸۳ از ۱۴۴ کشور را به دست آورد هم چنین در زیر شاخه بخش نهادسازی و حقوق مالکیت رتبه ۸۶ و در حفاظت مالکیت مرکزی رتبه ۱۲۷ را به دست آورد.
وی با اشاره به اینکه سنجش ثروت ملل در سه بعد بررسی میشود اظهار داشت: سنجش ثروت ملل در سه بعد سرمایههای فیزیکی، سرمایههای طبیعی و سرمایههای نامشهود بررسی میشود و براساس آمار بانک جهانی در سال ۲۰۱۱ و برمبنای آمار سال ۲۰۰۵ سهم داراییهای نامشهود که اعم از سرمایه انسانی دانش و فناوری و برند است بیش از ۷۷ درصد میباشد و ایران در این سبد تنها ۱۲ درصد سهمیه دارد.
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشورهای کم درآمد سهم ۵۰ درصدی در داراییهای نامشهود دارند گفت: متوسط جهانی ۷۷ درصد است و این آمار در کشورهای کم درآمد به ۵۰ درصد میرسد حال آنکه ایران فقط ۱۲ درصد سهمیه دارد.
آقاکثیری با تاکید براینکه مالکیت فکری بخشی از یک فرآیند است گفت: در مقوله مالکیت فکری که مالکیت صنعتی نیز جزئی از آن است باید اساسا این مقوله را یک بخشی از فرآیند بدانیم اگر کشور هدف غائی خود را تحقق اقتصاد مقاومتی با محوریت اقتصاد دانش بنیان گذاشته باید برمبنای آن یک فرآیندی تشکیل بدهیم که دانش را به ثروت و صنعت تبدیل کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه مالکیت صنعتی ما سه بخش قابل اعتنا داریم که فقط به بخشی از آن تمرکز کردهایم حقوق مالکیت صنعتی، مدیریت مالکیت صنعتی و اقتصاد مالکیت صنعتی این سه بخش مهم هستند.
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت معدن و تجارت در ادامه بیان داشت: ۹۲ درصد از ثبت پتنتها در کشورهای پیشرفته معطوف به بنگاههای اقتصادی است ولی در ایران بیش از ۹۰ درصد خود اشخاص هستند که برای ثبت پتنت اقدام میکنند.
آقاکثیری در پایان خاطر نشان کرد: ما در حوزه مدیریت مالکیت صنعتی کاری نکردهایم و هم چنین در بحث تجاری سازی و تبدیل علم به ثروت نیز فعالیتی نداشتیم و حتی متخصص نیز تربیت نکردهایم مالکیت صنعتی یکی از حلقههای مفقوده زنجیره است.