به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، محمدحسین سمیعی، دانشجوی پیشین رشته مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد و مدیر عامل یکی از این شرکت های دانش بنیان در خصوص رویکرد زیست محیطی این شرکت ها گفت: این شرکت ها تلاش می کنند که معضلاتی که شهرها در زمینه زیست محیطی دارند را برطرف کنند.
وی مسئله آب، آلودگی هوا، زباله و پسماند و گونه های جانوری در حال انقراض را از چالش های زیست محیطی در این روزها دانست و گفت: شهر مشهد و استان خراسان رضوی دچار تنش آبی شدید است و بر طبق آمار، این استان بیشترین اضافه برداشت را از منابع زیرزمینی دارد.
سمیعی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان با رویکرد زیست محیطی به دنبال پاسخ برای این چالش ها هستند، گفت: شرکت آبکاوان آبانگاه به طور خاص در دو حوزه افزایش بهره وری آب و ارتقای آگاهی های عمومی در زمینه آب و محیط زیست تلاش میکند.
وی با اعلام اینکه این شرکت به دنبال افزایش بهره وری آب از طریق سامانه های هوشمند میباشد، ابراز امیدواری کرد با ملحق شدن به فناوری های روز دنیا بتوانیم در عرصه صادرات نیز مشارکت داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان همچنین در خصوص دستگاه اختراع شده در این شرکت گفت: سامانه هوشمند هواشناسی و آبیاری با هدف احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی طراحی شده است.
سمیعی آبیاری در زمین های کشاورزی را براساس حالت تجربی کشاورزان و یافته های نسل به نسل آنها دانست و گفت: در دستگاه جدید با درنظر گرفتن متغیرهای اقلیمی، هوا، خاک، باران و تابش خورشید و براساس نیاز آبی گیاه دستور آبیاری داده میشود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: این سنسور نشان می دهد چه مقدار آب در چه زمانی باید به گیاه داده شود و با کمک آن تا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی میشود.
لازم به ذکر است، اختراع این شرکت در جشنواره منطقه ای در سال ۹۱به عنوان اختراع برگزیده شناخته شده و دارای مدرک سطح ۳ بنیاد نخبگان می باشد.