به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر محمداسماعیل مطلق در این نشست توجه به جمعیت حاشیهنشین شهر را از اهداف اصلی عنوان کرد و گفت: هماکنون در خصوص حاشیه شهرها انقلابی در کشور اتفاق افتاده است و همدان میتواند در توجه به حاشیه شهرها، الگویی مناسب برای تمام کشور باشد.
وی اضافه کرد: 10 میلیون نفر در حاشیه شهرهای کشور زندگی میکنند که باید فعالانه زیر پوشش برنامهها قرار گیرند که تحقق آن به کاهش آسیبهای موجود در شهرها کمک میکند.
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامهریزی برای کاهش مرگ و میر مادران در واحد ستادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستور کار است، افزود: با توجه به حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان و هیئت رئیسه هماهنگ و مدیران گروه توانمند، باید برای صفر شدن میزان مرگ و میر مادران در همدان تلاش شود چنانکه این موضوع در سمنان محقق شده است.
وی، افزایش میزان باروری کلی را به رقم 2.1 تا 20 سال آینده از برنامههای مهم دانست و گفت: باید تمهیدات لازم برای زنان باردار در نظر گرفته شود.
دکتر مطلق به اهداف کشوری در برنامه ششم برای کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان و کودکان اشاره کرد و گفت: طبق برنامهریزیها با اجرایی شدن سطحبندی خدمات مادر و کودک در کشور، باید تا سال 2030 مرگ کودک و نوزاد نداشته باشیم.
وی با اشاره به تأکید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد نظارت بر مرگ و میر مادران گفت: لازم است تحقیقات موثر برای ریشهیابی موضوع انجام و راهکارهای مورد نیاز ارائه شود.
دکتر سید حبیباله موسویبهار رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه حفاظت از مادران باردار، حراست از نسلهاست، الگو قرار دادن کشورهای پیشرفته در حوزه بهداشت و درمان و مراقبتهای مادر و کودک را بسیار مهم عنوان کرد.
دکتر حسین عرفانی معاون امور بهداشتی دانشگاه نیز در این نشست، اقدام در زمینه ازدواج و تولد را نیازمند همکاریهای بینبخشی دانست.