همایون ارغوانی، دبیر سیاسی قرارگاه دانشجویی شهید کاوه خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند، با بیان اینکه طرحی که لاریجانی و همفکران خود در مجلس مطرح کردهاند نوعی توهین به مجلس شورای اسلامی قلمداد میشود، گفت: با بررسی دقیق این طرح متوجه میشوید که عملا دسترسی و اختیارات مجلس از روی برجام برداشته میشود و در ثانی سوال پیش میآید این طرحی که آقایان به مجلس ارائه دادند دقیقا چه تضمینی بر رعایت حقوق مردم ایران و پایبندی طرف مقابل بر برجام دارد؟ این طرح دقیقا در راستای تایید برجام ذکر شده است.
وی افزود: کمیسیون برجام دلایلی را مبنی بر نقاط منفی برجام ارائه داده است و آقایانی که اینگونه طرحهایی را میدهند ابتدا به این سوال پاسخ بدهند که این طرح دقیقا چگونه جبران کننده خلأها و ایرادات فنی و سیاسی و امنیتی برجام است؟
این فعال دانشجویی گفت: این افراد با این طرح در تلاش بودند دست مجلس را از بررسی و نظارت بر برجام کوتاه کنید آیا این اقدام شما جز توهینی به نمایندگان ملت معنای دیگری دارد؟ آیا رواست که به یک موضوع در این درجه از اهمیت برای نظام جمهوری اسلامی اینگونه سیاسی و حزبی به آن نگاه کنید؟
ارغوانی با بیان اینکه ابتداییترین ایراداتی که مجلس شورای اسلامی و طراحان اینگونه طرحها و دفاع کنندگان از آن باید به آن جواب بدهند این است که اگر ایران به تعهدات خود عمل کرد و طرف غربی به تعهدات خود عمل نکرد چه بلایی بر سر صنعت هستهای ایران خواهد آمد؟ افزود: شما وقتی بیش از ۹۰۰۰ کیلوگرم اورانیومم خود را رقیق میکنید؛ اگر طرف غربی به تعهدات خود عمل نکرد چه راهکاری پیشنهاد دادهاید برای جبران؟
وی گفت: سادهترین ایراد این برجام عدم تناسب بین دادهها و ستاندهها است که طبق برجام ایران موظف است تمام فعالیتهای خود را به تایید آژانس برساند و بعد از آن طرف مقابل به تعهدات خود عمل کند، حال سوال پیش میآید نظارت بر عملکرد طرف مقابل بر عهده کیست؟ بر عهده شورای نظارت؟ شورایی متشکل از اعضای ۵+۱ و ایران، اگر قانع نشدند طرح به شورای امنیت میرود و اگر شورای امنیت که باز هم پنج عضو آن همین پنج کشور مذاکره کننده هستند قانع نشد حتی میتواند همان اندک تحریمهای تعلیق شده را نیز بازگرداند.
دبیر سیاسی قرارگاه دانشجویی شهید کاوه خراسان جنوبی با بیان اینکه بدترین و خطرناکترین اتفاقی که با اجرای برجام برای کشور رخ خواهد داد این است که با اجرای این توافق ایران شاهراههایی برای خرابکاری و ورود به صنعت نظامی و امنیتی خود در اختیار دشمنان خود قرار میدهد، گفت: جای بسی تعجب است که چرا دوستان ما در تیم مذاکره کننده تجربیات دیگر کشورها را در اینگونه معادلات و توافقات نمیبینند! با اجرای برجام صنعت موشکی و نظامی ما محدود میشود و حتی امکان اخلال امنیتی در این موضوعات بسیار زیاد است.
ارغوانی گفت: آقایانی که به ظاهر خود را تنها دلسوز این ملت میدانند به این سوال پاسخ دهند که این ایرادات ساده و ابتدایی از متن برجام را چگونه با طرح خود جبران میکنند؟
این دانشجوی سیاسی در پایان گفت: مگر مقام معظم رهبری نفرمودند تمام تحریمها باید بلافاصله لغو شوند پس با این توافق چگونه تمامی تحریمها لغو میشوند.