به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اراک، دکتر مصطفی دلاور معاون غذا، دارو و تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک در مراسم نمادین آغاز هفته جهانی غذا در اراک، گفت: یکی از اولویت های برنامه تحول نظام سلامت در سال جاری سرمایه گذاری بر روی اصلاح رفتارهای تغذیه است و این مهم را با گام درج اجباری نشانگرهای تغذیه ای بر روی محصولات غذایی پیش می برد.
وی اظهار داشت: تفکرهای ناصحیح تغذیه در بین مردم که عامل اصلی بروز بیماری های غیرواگیر در سنین میانسالی و کهولت است نیازمند نهضت فرهنگ سازی تغذیه سالم است.
معاون دارو، غذا و تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: حساس سازی مردم به رفتار صحیح تغذیه ای و پرهیز آنان از گروه های پر خطر غذایی دغدغه مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که با کلید خوردن طرح درج نشانگرها بر روی مواد تغذیه ای بستر مناسب اصلاح در این زمینه فراهم شده است.
وی ادامه داد: در طرح راهنمای تغذیه ای، تمامی واحدهای تولید محصولات غذایی موظف هستند میزان نمک، قند و چربی محصولات تولیدی را با رنگ های سه گانه درج کنند به طوری که افراد کم سواد نیز می توانند با توجه به رنگ های این نشانگرها مناسب بودن محصول برای سلامت خود را تشخیص دهند.
دکتر دلاور عنوان کرد: سطح سواد تغذیه ای مردم پایین است و این طرح به عنوان نخستین پله از برنامه هدفمند و طولانی است که برای ارتقای دانش تغذیه ای مردم تدارک شده است.
وی ابراز داشت: درج شماره بهداشت بر روی محصولات تولید داخل کشور و برچسب رهگیری بر روی محصولاتی که از خارج وارد کشور می شوند نیز امسال الزامی است و محصولاتی که فاقد این نشانگرها باشند قاچاق محسوب می شود.
معاون غذا، دارو و تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان گفت: اجرای برنامه ها و نمایشگاه ها برای جوانان و نوجوان و استفاده از ظرفیت قشر دانش آموز و دانشجوی کشور یکی از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی برای فرهنگ سازی و اشاعه تغذیه سالم در جامعه است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در ادامه این مراسم گفت: کم تحرکی و زندگی ماشینی در کنار عادات بد تغذیه ای یکی از معضلات جدی امروز کشور است که به فرآیند اضافه وزن و چاقی دامن زده و بسترساز انواع بیماری های غیرواگیر شده است.
مهدی دمنه افزود: برگزاری برنامه نمایشگاه پایگاه سلامت و تغذیه سالم و اجرای جشنواره غذای سالم با هدف حرکت به سمت تغذیه سالم یکی از اولویت های آموزش و پرورش استان مرکزی است.
وی اظهار داشت: سال گذشته تکمیل ویتامین D با کمک دانشگاه علوم پزشکی اراک در سطح مدارس استان اجرا و امسال نیز بحث آهنیاری برای برطرف شدن فقر آهن در مدارس این استان اجرایی شده است.