به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهره علیمحمدی، مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان گفت: شعار هفته ملی سلامت بانوان ایرانی (سبا) هرسال از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اساس خودمراقبتی بانوان نامگذاری میشود که امسال با استفاده از نظر کارشناسان مسائل دینی و استادان و با توجه به اهمیت موضوع از سوی دانشگاه با عنوان "زنان سالم، محیط زیست سالم" نامگذاری شد.
وی افزود: زنان به عنوان قلب تپنده خانواده و به تبع آن جامعه، رکن فرهنگسازی در نسل بعد هستند که در این میان، نقش آموزش و ارائه مطالب لازم، مهم است.
علیمحمدی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از نظرات و پیشنهادهای ارائه شده، همایشهای مخصوص بانوان به صورت دورهای برگزار شود.
در این همایش، پنلی با محور «زنان سالم، محیط زیست سالم» به ریاست فریمانی، متخصص زنان با تاکید بر نقش کلیدی و اساسی بانوان برگزار شد.
وی بر تاثیر محیط زیست بر سلامت زنان و در نتیجه سلامت جامعه با توجه به محدود بودن منابع و مسئولیت ما در قبال نسل آینده و نقش زنان به عنوان استفاده کنندگان اصلی مواد تولیدی و تربیتکننده نسل آینده اشاره کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان هم ضمن تاکید بر نقش آموزش، از مادران خواست تا برای انتقال صحیح آموزشها به نسل بعد و تبدیل دانستهها به رفتار؛ عمل به آموزشها را از خود آغاز کنند.
حجتالاسلام رستمی، نحوه اطلاعرسانی و شیوههای عملکردی را با نوع رفتار مرتبط دانست و با بیان روایاتی به مسئولیت انسان در برابر محیط زیست و حیوانات اشاره کرد.
شکوهی دکترای تخصصی بهداشت محیط نیز در این پنل، افزایش میزان آموزش و اطلاعرسانی در خصوص وضع محیط زیست و برجستهسازی موضوع را در قالب آموزش خواستار شد و در خصوص آب و آلودگیهای آن، استفاده از دستگاههای تصفیه آب و توجه به منابع آب تجدیدشونده توضیح داد.
حشمتی دارای دکترای بهداشت و کنترل مواد غذایی به بیان آلودگیهای غذایی و فرهنگسازی برای استفاده از محصولات صنعتی به جای سنتی و دقت در استفاده از لوازم پخت و پز از نقطهنظر سلامت پرداخت و بر ارائه اطلاعات علمی درست به زنان با توجه به نقش تأثیرگذار آنان اشاره کرد.
وی همچنین در خصوص استفاده از داروهای آنتیبیوتیک در مراحل رشد مرغها و میزان سموم موجود در میوهها و سبزیها توضیح داد.
احمدپناه نیز به عنوان یک روانپزشک با اشاره به اصل 50 قانون اساسی، بر حفاظت از محیط زیست به عنوان وظیفه عمومی اشاره کرد و بر نقش آموزش زنان و مادران به عنوان عضو اصلی خانواده و نقش اثرگذار آنان برای انتقال آموختهها به کودکان و نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از محیط زیست از کودکی در افراد تاکید کرد.
زمانی، متخصص زنان در خصوص نقش آلایندههای محیطی بر میزان بروز سرطانها توضیح داد و به سه فاکتور از هشت علت عمده بروز سرطان شامل فاکتورهای محیطی اثرگذار (آلودگی آب و هوا)، وجود تشعشعها و تغذیه بر اساس آمار انجمن ملی سرطان دنیا اشاره کرد.
مهندس نوریصفا کارشناس اداره محیط زیست نیز در خصوص توجه به جنبههای مختلف آلودگی شامل آلودگی هوا، بحران آب، پسماندها و آلودگیهای صوتی و آموزشهای لازم برای توسعه پایدار سخن گفت.