به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، دیناروند امروز در جمع دانشجویان پزشکان اساتید و معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور در همایش تجهیزات پزشکی که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل خورشید مشهد برگزار شد، گفت: نقش حوزه تجهیزات پزشکی در طرح تحول سلامت یکی از پررنگ ترین نقوش میباشد که باید در این حوزه توجه بیشتر مسئولان را داشته باشیم.
وی با اشاره به طرح تحول سلامت به عنوان یکی از موفق ترین طرح های دولت یازدهم، افزود: در آخرین نظرسنجی رسمی صورت گرفته ۶۰ درصد مردم رضایتمندی خود را از دو دستگاه وزارت بهداشت به جهت طرح تحول سلامت و وزارت امور خارجه به جهت سرانجام دادن به مذاکرات هسته ای اعلام کرده اند.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه یک چهارم مردم رضایتمندی خود را از وزارت بهداشت اعلام کرده اند، گفت: این در حالی است که یک سوم مردم نیز وزارت امور خارجه را به عنوان یکی از موفق ترین وزارتخانه های دولت یازدهم معرفی کردند و ۴۰ درصد مردم نیز به دیگر دستگاه های تلاشگر در دولت یازدهم رضایتمندی داشته اند.
دیناروند با بیان اینکه شاخص دیگر در این نظرسنجی ۲۴ شاخص عملکرد در دولت یازدهم است که نشان می دهد دولت در چه حیطه ها به موفقیت دست یافته است، گفت: از مجموع ۲۴ شاخص اعلام شده جهت عملکرد موفق دولت یازدهم، دو شاخص به حوزه درمان و وزارت بهداشت بازمی گردد.
وی با انتقاد از عملکرد دو سال گذشته دولت در حوزه بهداشت، گفت: رضایتمندی امروز مردم پس از دو سال تلاش دولت یازدهم در حوزه درمان بهداشت و آموزش پزشکی حدود ۸۰ درصد است که اگر این نظرسنجی دو سال گذشته انجام می شد مطمئن باشید به هشت درصد نیز نمیرسید.
رئیس سازمان غذا و دارو تاثیرگذاری طرح تحول سلامت را مستقیم بر مردم دانست و گفت: در گذشته حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در بیرون بیمارستان ها خدمات تجهیزات پزشکی و دارویی خود را دریافت می کردند که ما از ابتدای اجرایی شدن این طرح با ابلاغیه دریافت شده جهت تامین ملزومات و داروی بیماران این مقدار را به سه درصد رسانده ایم.
وی به پرداختی مردم در خصوص درمان بیماری هایشان اشاره کرد و گفت: امروز پرداختی بیمار از جیب حدود شش درصد است و این در حالی است که ما در قالب طرح تحول سلامت تلاش داریم تا کاهش قیمت تجهیزات پزشکی را نیز به جد دنبال کنیم.
دیناروند با بیان اینکه با کاهش قیمت ملزومات پزشکی در حدود ۳۰ درصد توانسته ایم ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی در این حوزه داشته باشیم، گفت: پولی که بنا بود مردم از جیب خود پرداخت کنند و دولت نیز در این خصوص دچار مشکل شود با کاهش قیمت در خصوص ملزومات پزشکی مورد صرفه جویی قرار گرفت که اگر در این حوزه دقت کافی را انجام دهیم رشد این صرفه جویی بیش از این مقدار خواهد بود.
معاون وزیر بهداشت به کاهش حضور وسایل تقلبی و قاچاق در بیمارستان ها اشاره و بیان داشت: بیمارستان ها از این پس موظف شده اند که تنها براساس لیست تعیین شده محصولات خود را تهیه کنند که این لیست هم به تولیدات داخلی توجه نشان داده و هم از قاچاق لوازم بدون کیفیت و بدون برند مشخص شده از سوی وزارت جلوگیری میکند.
دیناروند به روش های قیمت گذاری ملزومات پزشکی اشاره کرد و گفت: یکی از روش های قیمت گذاری که در گذشته در کشور وجود نداشته مرجع گذاری قیمتها می باشد به این نحو که اگر یک استنت قلبی در ترکیه چهار صد دلار قیمت دارد باید این استنت در ایران نیز با همین قیمت به فروش برسد که این سیاست، سابق بر این در کشور اجرایی نمیشد.
وی گفت: در این خصوص در تولیدات داخلی نیز مرجع گذاری قیمت در حال انجام است به نحوی که اگر شرکتی کالایی را بتواند با قیمت صد هزار تومان در اختیار دانشگاه بگذارد ما کالای مشابه تولید داخلی با قیمت بالاتر را از شرکتی خارجی خریداری نخواهیم کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو به رتبه بندی وسایل پزشکی در کشور اشاره و گفت: در حدود یک سال و نیم اخیر براساس فراخوان های صورت گرفته ۸۰ درصد بازار در حال حاضر در اختیار بیمارستانهای دولتی می باشد و این موضوع موجب شده شرکتهایی که تلاش داشتند محصول خود را به ما تحمیل کنند اکنون به دنبال عبور از سیر قانونی جهت ورود به لیست اعلام شده از سوی ما به بیمارستانهای دولتی باشند.
دیناورند خاطرنشان کرد: ما باید قیمتهای خود را در خصوص ملزومات پزشکی به سطح دنیا برسانیم و در این خصوص چاره ای نداریم مگر اینکه بتوانیم دارو و ملزومات پزشکی را با کاهش قیمت در اختیار مردم قرار دهیم تا بتوانیم از این حیث با صرفه جویی ده ها میلیون یورویی به ارز کشور کمک کنیم.
معاون وزارت بهداشت از صرفه جویی ۷۰۰ میلیارد تومانی در حوزه داورهای واردتی در کشور خبر داد و گفت: با اجرای طرح موازی کاری و ارائه فشار دائمی بر تولیدکنندگان داخلی تلاش داریم تا صرفه جویی خود را حوزه داروهای وارداتی را بیش از این کرده تا با کاهش قیمت محصول، رضایتمندی مردم را به دنبال داشته باشیم.
وی به ایجاد کمیته فنی جهت نظارت بر تولیدات دارویی و تجهیزات پزشکی داخلی اشاره کرد و افزود: ما از دولت اجازه تعیین قیمت تولیدات و تجهیزات پزشکی را گرفته ایم و کمیسیون قیمت را بر این اساس تشکیل داده ایم که در این خصوص هیچ کالایی بدون تصمیم کمیته فنی قادر نخواهد بود در اختیار مراکز درمانی و بیمارستانی در کشور قرار گیرد.
وی گفت: تولیدات ما موفق نخواهد بود مگر اینکه ما بتوانیم مانع از ورود کالای چینی و یا کالاهای بدون کیفیت و با قیمت ارزان به داخل کشور شویم.
دیناروند با انتقاد از فرهنگ استفاده از کالای خارجی در کشور، گفت: در سیاست های جدید تلاش داریم تا با حمایت از تولید داخل مانع از ورود کالاهای بی کیفیت پزشکی به داخل کشور شویم و در این خصوص بحث کنترل هزینههای کالاهای مصرفی را نیز زیر نظر داریم.
دیناروند ۵۰ تا ۷۰ درصد هزینههای بیمارستان را در خصوص ۲۰ قلم دارو دانست و گفت: ما تلاش داریم با تمرکز بر روی این ۲۰ قلم صرفه جویی منابع مالی خود را در این حوزه افزایش دهیم.
وی در پایان با بیان اینکه سبک پیشرفت علم در این حوزه بسیار مهم است گفت: ۱۰ سال گذشته تحولات عمده در حوزه ملزومات پزشکی در کشور صورت گرفته است که امیدواریم با تامین نیروی انسانی مورد نظر خود بتوانیم در حوزه تحول در تجهیزات و ملزومات پزشکی موفق تر از گذشته عمل کنیم.