به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در نشستی که امروز عصر به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با عنوان بازخوانی اتفاقات 13 آبان و چشم انداز روابط ایران و آمریکا برگزار شد در پاسخ به این سوال که اقدام دانشجویان پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی در سال 58 را چگونه ارزیابی می کند گفت: به مسئله اشغال سفارت آمریکا در 13 آبان سال 58 تاکنون به خوبی پرداخته نشده است و به نظرم این مسئله باید از منظر تحقیق و بررسی به عنوان یک واقعه تاریخی مورد تحلیل قرار گیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به تسخیر لانه جاسوسی تصریح کرد: چند سوال اساسی در این خصوص مطرح می شود که اولین سوال می تواند این باشد که آیا آمریکا ستیزی و مرگ بر آمریکا گفتن جزو اهداف اساسی ایران بود و این که آیا بخشی از انگیزه مردم ایران در راهپیمایی ها و تظاهراتشان مربوط به آمریکا ستیزی می شده پاسخ سوال منفی است چرا که مرگ بر آمریکا گفتن اهداف این انقلاب نبوده است و این که چرا امریکا ستیزی از 13 آبان 58 بدل به یک جریان و گفتمان مهم انقلاب اسلامی می شود تا حدی که سایر اهداف آن را تحت الشعاع قرار می دهد.
وی موضوع سوم را این گونه مطرح کرد که چرا مسئله تسخیر لانه جاسوسی پس از 36 سال همچنان دوام آورده است و چرا مرگ بر آمریکا برای یک قشر خاص از جامعه همچنان هدف است و حتی بعد از توافق وین نیز این جناح این گونه می گوید که مرگ بر آمریکا همچنان گفتمانشان است و توافق بر سر مسائل هسته ای نمی تواند رابطه را بهبود بخشد.
زیباکلام در ادامه سخنانش استکبارستیزی را عاملی دانست که ظرف 200 سال گذشته هیچ تحول واقعی به اندازه آن تیشه به ریشه منافع ملی نزده است و افزود: آمریکا ستیزی موجب شد که ما عملا فلج شویم چه در روابط سیاسی و چه در روند توسعه اقتصادی من معتقدم که آمریکا ستیزی فقط تیشه به ریشه منافع ملی ما نزد بلکه از جهات دیگر نیز بزرگترین عاملی بوده است که باعث نبود دمکراسی واقعی در کشور شده است و اگر به این مباحث به صورت ریشه ای نپردازیم همچنان آمریکا ستیزی ادامه پیدا خواهد کرد.
این استاد علوم سیاسی در خصوص این که بعضی ها ادعا می کنند آمریکا تا قبل از تسخیر لانه جاسوسی قصد توطئه علیه ایران را داشته است تصریح کرد: آیا آمریکایی ها آن قدر احمق بودند که تمام فرصت های خود را قبل از فروپاشی رژیم شاهنشاهی از دست بدهند و در آبان 58 کودتا کنند؟ شاید یکی از دلایل این که این جماعت مدعی توطئه آمریکا هستند این است که همیشه نسبت به آمریکا متکلم وحده بوده ایم و کسی اشتباهات ما را به رویمان نیاورده است. شما روی هر قسمتی از تاریخ ایران و آمریکا که از سال 1332 به این طرف گذشته است دست بگذارید فرو می ریزد و نمی شود 60 سال تاریخ تحریف شده در مورد آمریکا را این گونه بازخوانی کرد.
وی در خصوص کودتای 28 مرداد تصریح کرد: صبح این روز هنگامی که مصدق نخست وزیر بود صدها نفر تجمع کرده بودند و شعار زنده باد شاه سر می دادند ساعت 10 صبح این تعداد به 10، 20 هزار نفر رسیده بود تا جایی که رادیو را گرفتند در این 60 سال آیا از خودمان نپرسیدیم طرفداران مصدق از هفت صبح تا 12 ظهر کجا بودند؟ و هیچ کس نگفت چه کسانی به مصدق از پشت خنجر زدند؟
زیباکلام ادامه داد: این که عده ای می گویند آمریکا تا دقیقه 90 به شاه می گفت چه کند چه نکند غلط است خود شاه بود که تا قبل از فروپاشی رژیمش دستور همه چیز را صادر می کرد و من به عنوان کسی که رساله دکترایم انقلاب اسلامی بوده می گویم که دست راست آمریکا همیشه به دست چپش می گفت چه کنم چرا که آمریکا هیچ گاه سیاست با ثبات و درستی نداشته است.
این استاد دانشگاه با اشاره به دیدار بازرگان در زمان نخست وزیریش و درست زمانی که دکتر یزدی وزیر خارجه ایران بود در الجزایر به مناسبت سالگرد انقلابش تصریح کرد: هنگامی که بازرگان و تیمش در الجزایر بودند مقامات آمریکایی تقاضای ملاقات با آن ها را کردند و تیم ایران هم قبول کرد آنجا بود که آمریکایی ها به بازرگان گفته بودند ما نظام و انقلاب شما را به رسمیت می شناسیم و دشمنی با آن نداریم بلکه ما و شما یک دشمن مشترک به اسم شوروی داریم و حالا در زمان حال همان قضیه ای که سر دیدار بازرگان با مسئولین آمریکایی رخ داد و عده ای به او گفتند چرا برای رفتن به الجزایر و دیدار آمریکایی ها از امام اجازه نگرفتی سر قضیه دست دادن ظریف و اوباما و یا راه رفتن آن با جان کری جوسازی می شود خاطرم است که بازرگان در پاسخ به این جماعت گفته بود نه من امیرعباس هویدا هستم که برای آب خوردنم هم اجازه بگیرم نه ایشان (امام(ره) شاهنشاه آریان مهر است.
وی در پایان سخنانش خطاب به دانشجویان گفت: شما یک نفر را به من نشان دهید که مخالف آمریکا، برجام و مذاکرات است اما در کنار این مخالفت آزادی و دمکراسی را هم قبول دارد.
محتوای نامه شما بر این پیش فرض استوار است که بنده در این روز به دلیل تصویب برجام در مجلس متاثر شده و گریسته ام بر همین مبنا، حقیر را مورد عنایت قرار داده اید. حقیقتا جای تاسف و تاثر مضاعف است که جنابعالی که ردای استادی علم سیاست در دانشگاه های این مملکت را به تن دارید، چونان افراد ناآگاه و کم اطلاع، تصورتان بر این است که «مجلس برجام را تصویب کرده است». ظاهرا توجه نداشتهاید که مجلس طرحی را با عنوان «اقدام متناسب ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک» تصویب کرده و شروطی را برای برجام در نظر گرفته است، نه اینکه برجام را بررسی و تصویب کرده باشد؛ و تاثر اینجانب نیز نه از تصویب برجام! که به دلیل روند اشتباه طی شده در بررسی و تصویب طرح مذکور بوده است. اینجان
البته این نخستین بار نیست که جنابعالی در نامهنگاریهای خود با نمایندگان مجلس، شخصیت های سیاسی، مذهبی و مسئولین کشور، نشان می دهید که از ابتدایی ترین بدیهیات عالم سیاست، بی اطلاعید. سوئد را با نروژ اشتباه می گیرید و به سفارت سوئد که ربطی به جایزه نوبل ندارد، نامه می زنید که به فلان نماینده مجلس جایزه صلح نوبل بدهد. معاون ستاد کل نیروهای مسلح را که درجه سرتیپی دارد، با عنوان سرلشکر و معاون فرهنگی سپاه مورد خطاب قرار می دهید و نامه تحلیلی-تفسیری برای ایشان مینگارید. عبارتی را که مرحوم بازرگان درباره ملت ایران به کار برده و فردی در نامهای خطاب به شما، عینا نقل قول آقای بازرگان را با تمام جزئیات آورده، می پندارید ناسزایی است که نویسنده نامه خطاب به شما گف
ما برای صنعت هستهای کشور همان قدر دغدغه داریم که برای معیشت و صنعت و کشاورزی و درمان مردم نگرانیم. عجیب است که جنابعالی از دغدغه برای دارو و درمان مردم سخن میگوئید، توامان آرزو میکنید صنعت هستهای کشور از بیخ و بن نابود شود. ظاهرا چون سایر موارد فوق الذکر، بی اطلاعید که بیش از یک میلیون بیمار در کشور نیازمند رادیوداروهایی هستند که برای تولید آنها نیازمند اورانیوم با غنای 20 درصد هستیم و دشمنان این ملت که جنابعالی خود را عاشق آنها خواندهاید، این سوخت را از ما دریغ کردند و اما به اراده جوانان همین مردم، در داخل موفق به تولید آن و رفع نیاز بیماران شدیم. سری به آمارها بزنید و دریابید که فقط و فقط شرکت الکتریسیته فرانسه (EDF) که 84 درصد سوخت خود را از ان
اما شما و همفکرانتان هیچ ابایی ندارید از اینکه گلو صاف کنید و با ژستی کاملا روشنفکر مآبانه بگوئید ایران باید نفت بفروشد و صنعت و تکنولوژی و دارو که هیچ، «گندم و جو» را هم وارد کند. همفکران شما در مجلس ششم بودند که به تصریح سخنگوی دولت یازدهم، در مقابل طرحها و برنامههایی که برای اصلاح وضع معیشت مردم پیشنهاد میشد، میگفتند رها کنید این کارهای سخت را! راه های آسانتری هم برای جلب رضایت مردم هست. «شما» نگران زندگی مردم هستید؟!
مشکلات کشور نتیجه حاکم بودن بالغ بر 16 سال تفکر فاسد و ناکارآمد کارگزاران و اصلاح طلبانی است که جنابعالی به گریبان چاک نمودن برای آنها شهرهاید. حتی در دولت سابق نیز جنابعالی علم حمایت از افرادی را برافراشته بودید که ما حضور آنها در دولت و عملکردشان را خلاف منافع ملت میدیدیم و به مقابله با آنها برخاسته بودیم. از جنابعالی که در کارنامه خود حمایت از مه آفرید امیرخسروی عامل فساد 3 هزار میلیاردی را نیز دارید و وی را فردی «خودساخته» خواندهاید، چگونه میتوان پذیرفت که دغدغه محرومان و مستضعفان و بیماران را داشته باشید؟ تاریخ سرشار است از خسارات زیانبار و بعضا جبران ناپذیری که صاحبان افکاری چون تفکرات جنابعالی، به اندوخته و سرمایه و سرنوشت ملت خود وارد کردهاند
بیچاره اونایی که میشنن پا حرفاش
کسی که به سرتیپ میگه سرلشگر دیگه چطور جرات میکنه به سیاست های کلان نظام انتقاد میکنه؟؟؟
مرگ برامریکا
مرگ برامریکا