به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ناصر کلانتری امروز در همایش کارشناسان مسئول دهان و دندان و مسئولین توسعه شبکه در مشهد در خصوص برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت کشور، گفت: اساسا حاکمیت یک کشور باید امنیت، آموزش و سلامت مردم را مورد توجه قرار دهد که تمام حکومتهای کشورها در این سه امر حاکمیتی حرکت میکنند.
وی افزود: حکومتها باید قبول کنند که برخورداری مردم از سلامت حق طبیعی آنان است و این را در جامعه خود ارائه کنند.
قائم مقام معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت با ابراز تاسف از اینکه در بسیاری از کشورها بر توزیع منابع سلامت توجهی نمیشود، بیان داشت: در دولت یازدهم برخلاف دولتهای گذشته به توزیع سلامت آن عمل میشود.
کلانتری با بیان اینکه در طرح تحول سلامت به روستاها و حاشیه شهرها اهمیت داده شده است، گفت: اگر مردم در این طرح با دولت همکاری نکنند امکان موفقیت آن وجود ندارد.
وی بیان داشت: این طرح باعث توانمند سازی مردم میشود و 80 درصد از اقداماتی که در جامعه انجام میشود به ضرر سلامت افراد است که متاسفانه خودشان نسبت به آن آگاهی ندارند.
قائم مقام معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از اصول این طرح همکاری بین بخشی است، گفت: مخاطرات و عوامل بیماری در کشور از اختیارات ما خارج است.
کلانتری خاطرنشان کرد: در تعاملات سیاسی که منجر به برقراری روابط شود باید مراقبت کنیم چون در این روابط تجاری ممکن است منابع تغذیهای سلام به کشورهای دیگر صادر شود و در قبال آن منابع تغذیهای پوچ وارد شود.
وی افزود: باید در همکاریهای بین المللی به اصلاح، نگهداری، تولید و مصرف برای رسیدن به سلامت مردم مورد توجه قرار گیرد.
قائم مقام معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به نظام شبکهای سلامت که در سه سطح تقسیم بندی شده، بیان داشت: سطح اول آن در حوزه بهداشت و سطح دیگر آن در حوزه درمان است.
کلانتری با بیان اینکه یکی از راههای برقراری این سیستمها پرونده الکترونیک سلامت است، خاطرنشان کرد: این پرونده باعث میشود پزشک از مشخصات بهداشتی و سلامت بیمار خود آگاه شود.
وی با یادآوری اینکه حاکمیت بعد از سالها بهداشت و سلامت را مورد توجه خود قرار داده است، تصریح کرد: در شاخص عمومی سلامت، بالاترین پیشرفت را در کشور به دست آوردیم.
قائم مقام معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت افزود: ایران بالاترین سرعت در بهبود شاخص بهداشت و سلامت را در منطقه کسب کرده است.
کلانتری با بیان اینکه در حوزه بهداشت و سلامت متاسفانه تعهدات سیاسی وجود نداشته، بیان داشت: خوشبختانه یکی از اولویتهای دولت یازدهم اهمیت دادن به حوزه بهداشت و سلامت است.
وی به سلامت دهان و دندان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما سلامت دهان و دندان است که ۳۰ درصد از هزینههای سلامت مربوط به این حوزه است.
قائم مقام معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت افزود: یکی از شایع ترین بیماریها در کودکان زیر پنج سال مربوط به دهان و دندان است که خوشبختانه در طرح تحول سلامت این موضوع نیز مورد توجه قرار گرفته است.
کلانتری بیان داشت: برنامه تحول سلامت بهداشت دهان و دندان در روستاها و شهرها در سه سطح یک، دو و سه تقسیم بندی شده که سطح یک خدمات دهان و دندان در روستاها و شهرهای پیشگیری از مشکلات و بیماریهای دهان و دندان در گروههای سنی زیر ۱۴ سال و مادران باردار است که بصورت رایگان این خدمات ارائه میشود.
وی افزود: خدمات سطح دو و سه مانند پرکردن و جرم گیری توسط نیروهای متخصص دندان پزشکی ارائه میشود.
قائم مقام معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در شهرهای کوچک با ۳۸۰۰ دندانپزشک برای ارائه خدمات قرارداد بستهایم.