به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، هادی خانیکی دیروز در آیین گشایش دفتر خراسان «انجمن علمی مطالعات فرهنگی وارتباطات» در پژوهشکده جهاد دانشگاهی مشهد، در خصوص استعداد استان خراسان در توسعه ارتباطات و مطالعات فرهنگی گفت: استان خراسان رضوی قابلیت رشد در زمینه ارتباطات را دارد که باید از آن استفاد کرد.
وی افزود: استان خراسان رضوی در دو بخش دولتی و غیر دولتی در این حوزه پرداخته است که خوشبختانه در این زمینه دانشگاه غیر دولتی آزاد پیش قدم بوده، با توجه به این مسئله که اضافه کردن رشتههای جدید، مشکلات خاص خود را در بر دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان داشت: مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد نیز بعد از یک وقفه در صدد ایجاد رشته ارتباطات هستند، چون جای خالی این رشته در دانشگاه فردوسی احساس میشود.
رئیس انجمن عملی مطالعات فرهنگی و ارتباطات تاکید کرد: از جمله اولویتهای ما راهاندازی دفتر انجمن علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز است، زیرا که این شهرستانها بسیار در این زمینه مستعد میباشند.
خانیکی گفت: به نظر من یکی از راههای کاهش مشکلات کشور توجه به مطالعه ارتباطات است، اگر زمینه گفتگو را نتوانیم فراهم کنیم حتی نهادهای علمی ما بسته باقی میماند.
وی با بیان این مطلب که در حوزه مطالعات فرهنگی میتوان در انجمن علمی سخن گفت، انجمن نهادی نسبتا سابقهدار است که متاسفانه در ارتباطات و مطالعات فرهنگی محدود میباشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی یکی از مشکلات انجمن علمی در کشور را تکیه به اشخاص دانست و خاطرنشان کرد: ما سعی کردیم که انمجن ایران کاملا به شکل دموکرات گسترش پیدا کند، و هیئأت مدیره و مدیر بر اساس انتخابات تعیین شود.
خانیکی گفت: البته هرسه سال یکبار این انتخابات برگزار میشود، گسترش در حوزههای میان رشته ای فقط مربوط به ارتباطات نمیشود، بلکه دیگر رشتهها حتی فلسفه را نیز میتواند در بر بگیرد.
در ادامه یوسفی، معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: متاسفانه رشته علوم اجتماعی و سایر رشته با توجه به سابقهای که دارند در دانشگاه فردوسی توسعه زیادی نداشتهاند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم زمینه گسترش برای رشته ارتباطات و مطالعات فرهنگی را در استان خراسان ایجاد کنیم.
در ادامه حامد بخشی، مدیره گروه جامعه شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ضمن اشاره به ارتباطات انجمن علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات بیان داشت: انتظار جهاد دانشگاهی از حوزه مطالعات ارتباطات و فرهنگی این است که بر حوزه گردشگری تمرکز کند.
وی با اشاره به این مطلب که این شهر حدود ۱۵ میلیون زائر دارد، بیان داشت: انجمن علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات میتواند در این زمینه توجه خاص داشته باشد و با استفاده از رشتههایی مانند علوم اجتماعی، کمک شایانی به حوزه گردشگری انجام دهد.
مدیر گروه جامعه شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: توسعه شهر مشهد در گرو مسائل زیارتی و گردشگری است که نیازمند توجه جدی است.