آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۹۰۷۶
مناظره بررسی سیاست داخلی دولت؛

رفیع زاده: رای دهندگان به روحانی هم در مسائل مختلف به وی انتقادات جدی دارند/ ادبیات و برخورد تند با منتقدین درست نیست

دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس گفت: طیفی امثال ما که به روحانی رای داده‌ایم معتقدیم که در مسائل مختلفی به وی انتقادات جدی داریم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز مناظره‌ای با موضوع بررسی سیاست داخلی با حضور میکائیل دیانی، فعال سیاسی دانشجویی و علی رفیع‌زاده، دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.

 


در این مناظره علی رفیع‌زاده در پاسخ به این سوال که پایه اصلی و فکری دولت یازدهم در آینده چه خواهد بود گفت: دولت یازدهم زمانی بر سر کار آمد که دولت سابق با مشکلاتی همچون اقتصادی، سیاسی روبرو شد و همچنین در عرصه سیاست خارجی هم تحریم‌های متعددی را از سوی غرب شاهد بودیم. علاوه بر این در بحث سیاست خارجی هم ایران به حالت انزوا در جهان نزدیک شده بود و در حوزه اقتصادی هم با تورم و بیکاری و رکود مواجه بود که همه این موارد برای ما خوشایند نبود.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه دولت در ابتدای روی کار آمدن با شرایط سیاسی داخلی خوبی روبرو نبود اظهار داشت: البته همه این موارد به انتهای سال‌های آخر دولت قبل برنمی‌گردد و برخی مسائل بعد از حادثه ۸۸ تشدید شد. در دولت قبل فضای امنیتی ایجاد شده و آزادی بیانی وجود نداشت در این شرایط روحانی سر کار آمد و وعده‌ها و شعارهای بسیاری را سرداد. من معتقدم بیش از هر چیز آنچه که باعث حمایت جامعه نخبگانی از روحانی شد برنامه و شعارهایی که برای حل مسائل اقتصادی و سیاسی داشت. وی فردی بود که در سال‌های قبل تجربه خوبی در بحث مذاکرات داشت.

 


رفیع‌زاده با اشاره به وعده‌های رئیس جمهور در ابتدای فعالیتش گفت: وی وعده‌هایی در زمینه رفع فضای امنیتی، حل برخی از پرونده‌های خاص در کشور، ایجاد فضای تکثر آراء و به کارگیری نیروهای جوان داد که این شعار‌ها منجر شد قشر نخبه کشور از وی حمایت کنند، یکی از مواردی که ایشان توانستند در انتخابات سال ۹۲ پیروز شوند حمایت شخصیت‌های بر‌تر کشور از روحانی بود.

 


وی ادامه داد: اگر به عقبه فعالیت حسن روحانی در نظام دقت کنیم وی منادی تفکر متفاوت بود و اعتقاد به رای مردم و جمهوریت داشت.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس خطاب به دیانی گفت: جالب است دوستان اصولگرا همه مشکلات کشور را به حادثه ۸۸ ربط می‌دهند من نه می‌گویم دولت سابق جهنم بوده نه شرایط کنونی را بهشت فرض می‌کنم.شرایط دولت سابق نامساعد بود که تقریبا برای همه ما هم سابقه نداشت. البته طیف ما که به روحانی رای داده‌ایم معتقدیم که در مسائل مختلفی با وی اختلافات جدی داریم.

 


رفیع‌زاده با بیان اینکه سوء مدیریت دولت سابق یکی دیگر از عللی بود که توانست در سیاست داخلی این دولت هم تاثیرگذار باشد ادامه داد: دولت سابق افراد کابینه‌اش از لحاظ تحصیلاتی و تجربه با دولت کنونی قابل قیاس نیست. چون نمی‌توانست با نیروهای مجرب انقلاب کار کند سعی بر ورود چهره‌های جوان مدیریتی کرد اما متاسفانه این افراد صرفا جوان بودند و فاکتورهای دیگری را نداشتند. از سوی دیگر روحیه خود احمدی‌نژاد هم طوری بود که حتی به زیر دستان خود آزادی عمل نمی‌داد، تحریم‌ها سنگین شد و در روند اقتصادی هم خلل وارد کرد.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه دولت کنونی سرمنشا و هدف خود را حل و فصل مسائل خارجی قرار داد ادامه داد: این دولت معتقد بود تا زمانی که مشکلاتمان با خارج از ایران رفع نشود در بحث اقتصاد گشایش هم ایجاد نمی‌شود. در شرایط تحریم درست است که باید نگاه‌مان به داخل باشد ولی بدون حل مناقشاتمان با دیگر کشورهای غربی از بین بردن مشکلات میسر نبود.

 


وی افزود: در بحث اقتصادی تنها کاری که دولت می‌توانست در این شرایط انجام دهد کنترل تورم و اینکه بتواند رکود را از بین ببرد. البته رکود در دولت قبلی ایجاد شده بود و رفع رکود و تورم، سخت و زمان بر است و امکان آن نیست که در طی دو سال هم بتوان تورم را از میان برداشت و هم از رکود خارج شد به همین دلیل شرایط برای ورود سرمایه گذاران خارجی و مبادلات فراهم شد تا بتوانیم با سرمایه گذاری خارجی از رکود بگذریم. دولت توانست تورم را کنترل و شرایط را برای خروج رکود آماده کند .اقتصاد مقاومتی تئوریزه نشده و البته مغایرتی با سرمایه گذاری ندارد.

 


ادعا نمی کنم در این دو سال آزادی بیان وجود داشته است/ ادبیات و برخورد تند روحانی با منتقدین اصلا درست نیست

 

رفیع‌زاده درباره آزادی بیان گفت: قطعا ایده آل‌های من و امثال من درباره ایجاد آزادی بیان در دولت تدبیر و امید کامل برآورده نشده و من این ادعا را ندارم که در حدود این دو سال آزادی بیان به طور کامل وجود داشته است اما نسبت به سال‌های قبل تغییرات زیادی ایجاد شده است.

 


وی در ادامه بیان داشت: انصاف نصف دین است و اگر انصاف را مد نظر قرار دهیم قاعدتا باید به این نتیجه برسیم که آزادی بیان حداقل بد‌تر از دولت قبل نیست. متاسفانه برداشت از آزادی این است که ما باشیم هر آنچه که می‌خواهیم بگوییم و انجام دهیم و محدودیتی نباشد.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: یکه تازی در میدان بی‌رقیب، آزادی بیان نیست و البته دولت توانست تا حدودی به آنچه که گفته بود جامه عمل بپوشاند چنانچه در دانشگاه، دولت به هر طریق افرادی را بر سر کار نشاند که به گفتمان دولت باور قلبی داشته و تغییرات مثبتی را در دانشگاه ایجاد کرده‌اند و فضای آزادی بیانی که وجود نداشت دوباره به دانشگاه‌ها بازگشت.

 


رفیع‌زاده با بیان اینکه در این دو سال تشکل‌های زیادی تشکیل شده است گفت: تشکل خودساخته یک لغتی است که در آن شیطنت وجود دارد تا قبل از سال ۸۸ به تعداد انگشتان دست تشکل فعال منتقد نبود و دولت جدید در زمینه تشکل‌ها قانون را رعایت کرد چنانکه بعضی از تشکل‌ها برای اخذ مجوز ده ماه پروسه تشکیل تشکلشان به طول انجامید.

 


وی افزود: دولت سابق تشکل‌ها را قلع و قمع می‌کرد ولی این دولت این رفتار را با آن‌ها نداشت تشکل در داخل دانشگاه نباید در انتخابات به صورت مصداقی ورود کند و از شخص و حزب خاصی حمایت کند.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس درباره تشکل دولت ساخته تصریح کرد: تشکل دولت ساخته یعنی اینکه وابسته به دولت باشد و دولت یعنی حاکمیت و قدرت چیز بدی نیست و فضای آزادی بیان به نسبتا به صورت قابل قبولی نسبت به دولت قبل تغییر کرده و بهتر شده است.

 


رفیع‌زاده با اشاره به اینکه برای جناح مقابل و منتقدین دولت فضای باز سیاسی وجود دارد گفت: شدید‌ترین انتقادات، تخریب‌ها، توهین‌ها، تحصن‌ها، تجمع‌ها انجام شد و اگر به هشت سال قبل برگردید یک درصد از این فضا هم برای منتقدین دولت سابق وجود نداشت.

 


وی تاکید کرد: شما به یک سوال پاسخ دهید که چند بار منتقدین سیاست هسته‌ای احمدی‌نژاد و جلیلی توانستند اعتراض خود را نشان دهند و تحصن و تجمع کنند. تا دو سال قبل این منتقدان دولت کنونی یکه تاز بودند ولی الان فضا تغییر کرده است.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس در خصوص تحریم نمایشگاه مطبوعات توسط منتقدین دولت گفت: اگر قرار بر تحریم بود رسانه‌هایی که در حال حاضر در نمایشگاه هستند که تعداد کمی ازآن‌ها حامی دولت هستند باید از سال ۸۴ تا ۹۲ نمایشگاه مطبوعات را تحریم می‌کردند. در این دو سال گذشته خبرگزاری فارس، روزنامه کیهان هر نوع مطلبی را که دوست داشت علیه دولت نوشت و دیگر چه مطلبی بود که این خبرگزاری‌ها نتوانستند منتشر کنند و چه کاری بود که آن‌ها نتوانستند علیه دولت انجام دهند.

 


رفیع‌زاده با اشاره به اینکه محدودیتی برای رسانه‌ها وجود ندارد در خصوص ادبیات سخنرانی روحانی در مقابل منتقدین گفت: قطعا ادبیات نادرست در خور شایسته و مورد تایید و جای دفاع ندارد اما به نظرم برخورد تند روحانی با افراد مخالف و منتقد ‌‌نهایت برخورد و اعتراض به رفتارهای منتقدین بوده در حالی که در دولت قبلی برخورد تند بود توقیف و فیل‌تر هم وجود داشت ولی این دولت فقط به برخورد تند اکتفا کرد.

 


وی در خصوص فاجعه منا گفت: این فاجعه در کشور عربستان در سطح وسیع اتفاق افتاد و به عمد یا سهو دولت عربستان تلفات و خسارات سنگینی را به بار آورد. غیرپاسخگو بودن دولت عربستان، نارضایتی و عصبانیت از کم شدن تنش ایران و غرب این نتیجه را به دنبال دارد که عربستان نه تنها سعی در جبران فاجعه منا نمی‌کند بلکه به دنبال ایجاد تنش نیز است در صورتی که جنازه برخی از حجاج کشورهای دیگر در عربستان بدون اجازه آن‌ها دفن شد ایران برخورد قاطع تری داشت.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه عربستان با ایران برخورد بهتری داشت گفت: غیر دمکرات و غیرمشروع بودن دولت عربستان و عصبانیت عربستان از تغییرات سیاست خارجی ایران باعث شده است که عربستان خودش را متضرر ببیند و می‌خواهد انتقام بگیرد.

 


رفیع‌زاده با اشاره به اینکه رفتار رهبری و ریاست جمهوری در کل باعث تغییر رویه عربستان شد گفت: من رفتار دیپلماسی ایران را از سخنان مقام معظم رهبری تا رویکرد روحانی و ظریف همه را در یک واحد می‌دانم و این رفتار‌ها به نوعی مکمل هم هستند و همه این رفتار واحد باعث تغییر رویکرد عربستان در مسئله منا شد.

 


وی به تشکل‌های دانشگاهی اشاره کرد و گفت: تشکل‌های دانشگاهی که می‌خواهند در کشور فعالیت کنند باید خط قرمز‌ها را رعایت کنند و نمی‌شود گروهی در داخل دانشگاه فعالیت کنند و علیه قانون کار کنند. در قانون جمهوریت اسلامیت آزادی بیان و رهبری نظام وجود دارد و هم قانون اساسی هم نظام جمهوری اسلامی پتانسیل آزادی بیان دارد و نظام ما پتانسیل انتقادپذیری را نیز دارد قانون محور عمل است ولی در عین حال باید به دانشجو نیز اجازه فعالیت داد.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: ما خود شاهد آن بودیم که در دانشگاه‌های مختلف افرادی با ماموریتی از بالا‌‌ همان انجمن اسلامی را دوباره برپا کردند در حالی که تعدادشان انگشت شمار بود و این اعضا با بسیج نیز مشترک بودند. حالا که تشکلی شکل گرفته که تعداد زیادی از دانشجویان اعضای آن هستند به آن خودساخته می‌گویید.

 


رفیع‌زاده افزود: سال ۸۸ گفته شد ۷۰ درصد دانشجویان به کسی رای دادند که الان رئیس جمهور نیست ضمن آنکه با یک حساب منطقی ۱۵ درصد دانشجویان رای ندادند و هیچ جریانی که ۱۰ الی ۱۵ درصد دانشجویان را شامل می‌شود ۱+۴ اتحادیه دانشجویان را در اختیار دارد.

 


وی در پایان خاطر نشان کرد: اکثریت دانشجویان تشکلی برای آزادی بیان نداشتند و نمی‌توانستند نظرات خود را بیان کنند و ما باید از وجود این تشکل‌ها که جدیدا شکل گرفته استقبال کنیم چرا که باعث افزایش فهم و شعور در دانشگاه می‌شود.

 

 

رفیع‌زاده ادامه داد: پس از روی کار آمدن دولت اولویت بندی‌های آن مشخص شد و تمام هم و غم خود را پیرامون مسائل هسته‌ای گذاشت و جبهه‌های اطراف خود را برای ترکیب مجلس سوق داد.

 


وی با بیان اینکه برخی از مسئولین دولتی با دولت هم سو نیستند گفت: این افراد به برنامه‌های دولت اعتقادی نداشته و برای مثال می‌توان به فرمانداری و استانداری‌هایی اشاره کرد که خیلی وقت است بر سر کار آمده‌اند ولی تغییری در رویه آن‌ها ایجاد نشده. احتمال می‌رود که با برداشته شدن این سد و مانع احتمالی یعنی انتخابات، فضا برای تغییرات باز‌تر شود.

 


دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیش روی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به بحث رشد علمی در کشور گفت: اساسا رشد علمی باید تعریف شود و صرفا به تعداد مقالات نمی‌توان تکیه کرد. تعداد مقالات یکی از ان فاکتور‌ها در رونق علمی بوده پس باید تعریف از رونق علمی جامع باشد. در ژاپن از هر ۵ مقاله یکی و در آلمان از هر ده مقاله یکی از آن‌ها و در ایران از هر ۸۰۰ مقاله یکی از آن‌ها کاربرد دارد. کاهش تعداد مقالات علمی سال جاری به عملکرد سال‌های قبل برمی‌گردد به فرض اینکه خفقان علمی وجود دارد حال رونق علمی را باید به چه قیمتی افزایش دهیم؟ جایگاه علمی ما نتایج فعالیت دو سال قبل است.

 

رفیع زاده با اشاره به موضوع بورسیه در کشورمان ادامه داد: طبق گفته داوری یکی از مسئولین پیشین ما ۳ هزار نفر از فرزندان انقلاب را برای ذخیره آینده انتخاب کرده‌ایم. دولت باید رویه محکمی را پیرامون بورسیه‌ها انجام دهد.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: در انتخابات پیش رو جنبش‌های دانشجویی باید مجری نهاد‌ها و احزاب سیاسی نباشند. عنصر اصلی جنبش‌های دانشجویی استقلال است این استقلال باید با تاسی از هر گونه جریان‌های بیرونی و درونی باشد. امیدواریم در انتخابات با ایجاد فضای آزاد و تضارب آرا زمینه‌ای را برای آینده روشن داشته باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۳
مجراهای روحانی نمی دانست که کشور درچه. وضعیتی است پس چرا کاندیدای ریاست جمهوری شد فقط نخواست اسم ریاست را یدک بکشد
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار