سید حسین حسینی، جانشین بسیج اساتید خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند، در خصوص اسلامی کردن دانشگاهها اظهار کرد: برای دانشگاه بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرح وظایفی تعیین شده که بر طبق آن اسلامی هستند.
وی ادامه داد: ما در دورههای مختلف بعد از انقلاب، عملکرد متفاوتی از فضای علمی و آموزشی دانشگاه شاهد بودیم و در بعضی از مقاطع شاید بیشتر به سمت اسلامی بودن حرکت کردیم و هدفمندتر بودیم.
جانشین بسیج اساتید خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در بعضی از مقاطع کندتر و بدون برنامه حرکت کردیم. در مقاطع کوتاهی از تاریخ انقلاب، هدفمند و برنامه ریزی شده از اسلامی کردن دانشگاه فاصله گرفتیم، اما اسلامی کردن دانشگاه یکسری مقدمات و تغییرات اصولی لازم دارد که ما بتوانیم انشاءالله در آینده دانشگاههای اسلامی به معنای واقعی کامل کلمه داشته باشیم.
حسینی افزود: یک از اقدامات بحث تغییر در علوم انسانی است تغییر در علوم اسلامی در واقع طرح تحول در علوم انسانی است. تا زمانی که در دانشگاه های خود از منابع غربی و خارجی استفاده کنیم که در آن ها نه تنها به اسلام و معیارهای اسلامی توجه نشده، بلکه بعضاً شاهد دیدگاههایی هستیم که در مقابل اسلام قرار دارد و همین مباحث در دانشگاهها و رشتههای مختلف به عنوان منابع درسی و آموزشی مطرح است و مورد استفاده قرار میگیرد در جهت عکس اسلامی کردن گام برداشته شده است.
وی تصریح کرد: یکسری از مهمترین کارهایی که باید انجام شود همان عملیاتی کردن طرح تحول در علوم انسانی است. بعد دیگر اسلامی کردن دانشگاهها بعد ظاهری این موضوع باشد؛ همانطور که مقاطع مختلف شاهد تغییراتی در این موضوع بودیم.
جانشین بسیج اساتید خراسان جنوبی ادامه داد: در دانشگاههایی چون آزاد اسلامی در سال جاری شاهد ابلاغ دستورالعملی بودیم که مورد انتقاد بسیاری از افراد دغدغه مند در حوزه فرهنگ اسلامی قرار گرفت که طبیعاً اجرای آن دستورالعمل تبعاتی چون فاصله گرفتن از اسلامی کردن دانشگاهها داشت.
حسینی با بیان اینکه درخواست مجموعه اساتید از مدیریتهای دانشگاههای خراسان جنوبی، اجرای قوانین و مقرارت آموزش عالی و دستورالعمل و ابلاغیههای پیرامون اسلامی کردن دانشگاهها و توجه به فریضه امر به معروف و نهی از منکر می باشد؛ گفت: ما چیز جدیدی از دانشگاهها نمی خواهیم.
وی ادامه داد: چنانچه همان آئین نامههای و دستورالعملها و ابلاغیه از سوی وزارتخانه در دانشگاه پیاده سازی شود، با آن برخورد خاص نشود، ما گامهای بسیار موثری در زمینه اسلامی کردن دانشگاه حداقل به ظاهر شاهد خواهیم بود.
جانشین بسیج اساتید خراسان جنوبی در خصوص برگزاری اردوهای مختلط که با حاشیه هایی همراه است، بیان داشت:در هیچ مقطعی از انقلاب شکوهمند اسلامی، اردوهای مختلط دانشجویی بدون نظارت و غیر هدفمند مجوزی نداشته و ندارد.
حسینی افزود: متاسفانه ما در طول سالهای اخیر شاهد برخی از این اردوهای مختلط در سطح استان خود بودیم و هستیم که تبعات در واقع جبران ناپذیری در ذهن و اعتقادات مردم، شهید پرور استان خراسان جنوبی ایجاد کرده که پاک کردن آن به سادگی نخواهد بود.
وی تاکید کرد: این موارد موجب جریحه دار شدن احساسات و عواطف انقلابی و اسلامی مردم استان شده است.
جانشین بسیج اساتید خراسان جنوبی پیشنهاد داد: با توجه به برگزاری این اردوها اولاً سعی شود این اردوها به صورت مختلط برگزار نگردد و ثانیاً چنانچه الزام قانونی در خصوص برگزاری این اردوهای مختلط وجود دارد، با نظارت و برنامه ریزی و توجه کامل به همه عوامل و حفظ تمام ظواهر اسلامی و همه شئون شرعی و اعتقادی برگزار شود.
حسینی در خصوص برخورد با فستیوال کویرنوردی دانشجویان جهاد دانشگاهی گفت: در سطح استان خراسان جنوبی تاکنون هیچ گونه اقدام ملموسی صورت نگرفته است و چنانچه بعضاً تصمیم گیری و اقدامی در این خصوص انجام شده باشد، گزارشی به مردم ارائه نشده است و شاهد نوعی فرافکنی بین دستگاهها و مجریان، متولیان فرهنگی در سطح استان در خصوص موضوع هستیم.
وی ادامه داد: تا جایی که در جریانیم، برخورد شایسته و لازم با مصادیق گذشته که جنبه بازدارندگی داشته باشد، شاهد نبودیم؛ که پیشنهاد می گردد در کمیتهای مشترک با حضور همه متولیان امر، در حداقل زمان برگزار گردد.
جانشین بسیج اساتید خراسان جنوبی گفت: باید چهارچوبه خاص و و مقررات خاص برای برگزاری اردوها و جلوگیری از برگزاری اردوهای مختلط مصوب شود و به همه دستگاهها ابلاغ گردد.