آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۱۳۰۴
خبرگزاری دانشجو بررسی می‌کند؛

دانشگاه کارآفرین یا کانون بازنشستگان؟

دانشگاه جامع علمی کاربردی طبق گفته مسئولان همین دانشگاه، وظیفه تولید کارآفرینی و به ‌تبع آن تولید شغل در کشور را داراست؛ اما امروز طی بررسی‌های به عمل آمده شاهد هستیم، خود این دانشگاه البته در برخی مراکز استان به یکی از موانع اصلی تولید شغل در کشور تبدیل ‌شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاهی دولتی و وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که در سال ۱۳۷۰ با شعار «دانشگاه کارآفرین» تأسیس شد.

 

هدف دانشگاه جامع علمی کاربردی، فراهم آوردن موجبات مشارکت سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی دولتی و غیردولتی برای آموزش نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور است به ‌نحوی‌ که دانش‌آموختگان بتوانند برای فعالیتی که به آن‌ها محول می‌شود، دانش و مهارت لازم را کسب کنند.

 

در واقع دانشگاه جامع علمی کاربردی طبق گفته مسئولان همین دانشگاه، وظیفه تولید کارآفرینی و به ‌تبع آن تولید شغل در کشور را داراست؛ اما امروز طی بررسی‌های به عمل آمده شاهد هستیم خود این دانشگاه البته در برخی مراکز استان به یکی از موانع اصلی تولید شغل در کشور تبدیل ‌شده است.

 

با نگاهی اجمالی به برخی مراکز آموزشی علمی کاربردی به ‌خوبی در میابیم بیشترین کارمندان این مراکز بجای آنکه نیروی پرانرژی و دانش‌آموخته جوان باشند، بازنشستگان آموزش‌وپرورش هستند!

 

به ‌عنوان ‌مثال تنها در یکی از مراکز آموزشی علمی کاربردی استان گلستان، چهار نیروی بازنشسته بجای چهار جوان دانش‌آموخته‌ی جویای کار، مشغول به کار هستند که این خود خیانتی است به کشور و نسل جوان جویای کار.

 

مزایای نیروی بازنشسته حقوق کم و نپرداختن حق بیمه است اما تبعات جبران‌ناپذیر آن در اشتغال‌زایی در جامعه به‌ مراتب بیشتر خواهد بود؛ بنابراین می‌بینیم دخل این کار به خرجش نمی‌ارزد چنانچه مقام معظم رهبری نیز بارها بر مسئله اشتغالزایی و استفاده از جوانان تأکید ورزیده‌اند.

 

حال سئوال اینجاست که اگر نیروهای بازنشسته توانایی انجام کار را داشتند پس چرا بازنشسته شدند؟ و در این‌ بین گناه قشر جوان جامعه که باید بعد از تحصیل به فکر شغل و تشکیل زندگی باشند چیست؟ به تعبیری که پیش تر از مسئول سابق آموزش و پرورش استان گلستان شنیده‌ام گویا:«پله برقی دولت ایستاده است و بازنشستگان در پله آخر ایستاده و قصد پیاده شدن ندارند».

 

همین امر نشان می‌دهد دانشگاه جامع علی کاربردی حتی به شعار خود نیز توجه نمی‌کند و بحث کارآفرینی را به منافع خود ترجیح می‌دهد؛ در غیر این صورت چرا این دانشگاه از دانشجویان دانش‌آموخته خود برای توسعه نیروی انسانی استفاده نمی‌کند؟

 

این اقدام که قطعا محصور به این دانشگاه و تنها این ارگان نیست تبعات و آسیب‌های اجتماعی متعددی در بر خواهد داشت همچنانکه اگر به برخی پرسش‌ها نظیر اینکه «چرا آمار سنی ازدواج در کشور بالا رفته است؟» نگاهی بیاندازیم بی‌شک یکی از دلایل آن نبودِ شغل برای دانش‌آموختگان را به عنوان پاسخی منطقی می‌یابیم، در این شرایط بیراه نیست اگر بگوییم به‌ کارگیری نیروهای بازنشسته ضمن خیانت به کشور موجبات بروز اعتیاد، فساد، ناامیدی، افسردگی و کاهش ازدواج در قشر تحصیل‌کرده کشور را فراهم می‌آورد.

 

در اینجا دو سئوال مطرح می‌شود که باید مسئولین دانشگاه جامع پاسخ بدهند:

 

۱-  آیا این دانشگاه به عدم کارآمدی آموزش خود به دانشجویان شک دارد؟

 

۲-  آیا منافع مالی خود را به اشتغال‌زایی در جامعه ترجیح می‌دهد؟

 

یکی از دانشجویان در این خصوص در رابطه با این وضعیت بیان داشت: به‌ عنوان یک دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی وقتی می‌بینم بجای استخدام نیروهای دانش‌آموخته در این دانشگاه، از نیروهای بازنشسته استفاده می‌شود امید خودم را برای ادامه تحصیل از دست می‌دهم و فریاد نهفته در دلم را با اعتراض به عملکرد معکوس این دانشگاه می‌نویسم تا تسلای خاطرم باشد و مسئولین نیز دلخوش باشند به کارگروه‌ها و جلسات و کمیسیون‌های بی خروجی و بی ارزشی که برای رفع بیکاری تشکیل می‌دهند.

 

وی تاکید کرد: به مسئولین پیشنهاد می‌دهم تا شعار دانشگاه جامع علمی کاربردی از دانشگاه کارآفرین به کانون بازنشستگان تغییر دهند!

 

یکی از دانش آموختگان این دانشگاه نیز متذکر شد: به خاطر توانمندی‌هایی که در دوران دانشجویی داشتم مدت یک سال به عنوان کار دانشجویی در یکی از مراکز آموزشی علمی کاربردی فعالیت کردم و در طی این مدت با وجود اینکه حقوق کاردانشجویی اصلا جوابگوی من نبود، بارها با وعده و وعیدهای رئیس مرکز مبنی بر استخدام بعد از فارغ التحصیلی به فعالیت خود ادامه دادم اما پس از پایان تحصیل در کمال ناباوری شاهد استخدام یک نیروی بازنشسته به جای خودم بودم و خیلی راحت کوله بارم را بر دوش خود گذاشتم و بدون حتی بدرقه ای درخور از این دانشگاه خداحافظی کردم؛ من اصلا نمی‌گویم دانشگاه وظیفه تضمین اشتغال آینده من را داشت؛ اما سئوال اینجاست آیا یک نیروی بازنشسته که نیازمند حقوق این شغل هم نیست بهتر از یک جوان کارایی داشت؟

 

یکی دیگر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو اعلام کرد: متاسفانه در دانشگاه علمی کاربردی همواره صحبت از کارآفرینی است؛ اما وقتی نوبت به عمل که می‌شود خود این دانشگاه حاضر نمی‌شود از دانشجویان خودش استفاده کند و بجای کار دانشجویی یا استخدام دانشجویان فارغ التحصیل از نیروهای باز نشسته استفاده می‌کند و وقتی ما دانشجویان با اینگونه موارد از سوی دانشگاه خودمان مواجه می‌شویم امیدواری به آینده شغلی خودمان را در سایر ارگان‌ها و نهادهایی که شعار کارآفرینی نمی‌دهند را از دست می‌دهیم.

 

نمایندگی استانی خبرگزاری دانشجو بنا بر رسالت خبری خویش این موضوع را پیگیری کرد تا در صورت عدم وجود دستگاه‌های نظارتی، این مباحث به اطلاع مسئولان بالادستی برسد، امید می‌رود رئیس جوان این دانشگاه در استان بعد از این گزارش و با کسب اطلاع از این موضوع به فکر جوانان فارغ التحصیل این دانشگاه باشد و یا دست کم راهکاری برای جلوگیری از جذب نیروهای بازنشسته ارائه دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
دانشجوی علمی کاربردی
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴
سلام
اطلاعات خوبی بهتون ندادن. تعداد بازنشسته های بعضی مراکز بیشتره
در دانشگاه ما 5 تا بازنشسته دارن کار میکنن
6
3
ناشناس
۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۹
اصلا همه ادارات همین شده مثل جهاد کشاورزی استان که اینهمه فارغ التحصیل جوون کشاورزی استان دارن غاز میچرونن اونا چسبیدن به صندلی
کارمند یکی از مراکز
France
۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۸
آقا حرف دل نهرو زدین. خیلی خیلی ممنونم از اس ان ان.
امنیت شغلی نداریم. تا تکون می خوریم یه باز نشسته میارن جای ما.
اکثر مدیران مراکز هم پیر و بازنشسته هستن که اصلا به توانمندی نیروهای حوان اعتقاد ندارن.
3
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۳
از دانشگاه فنی حرفه ای قافل شدید وضعیت از علمی کاربردی هم بد تره در لایه های بلا وریاست افراد بازنشته قراردارند وچشمشان به دهن رئیس دانشگاه است تا هرچه گفت ،چشم بگویند تا مبادا از نان خوردن بیافتند لذا خمودی ورروز مرگی بیداد می کند واگرر کسی هم حرف تازه ای داشته باشد به طرق مختلف خفه اش می کنند
3
1
کارمند مرکز
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳
با سلام ماهیت مراکز خصوصی این است چون هیچ بودجه ای از دولت گرفته نشده است و چند نفر براساس قوانین و مقررات مجوز مرکز می گیرند و با سرمایه خود مرکز آموزشی راه اندازی می کنندو چون خود سهامدار ان مرکز هستند می تواننند فعالیت کنند و در کنارآن در هر مرکز بیش از 100 نفر مدرس مشغول به تدریس می شوند و هر مرکز هم 5 الی 10 نفر هم نیرو جوان مشغول به کار می شوند حال اینکه که خیلی خوب است و باید تقدیر نمود
4
2
دانشجو
۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸
جالب اینجاست که اکثر اساتیدشونم بازنشسته هستن. طرف بیست جا درس میده بعد میاد علمی کاربردی هم درس میده. خب حداقل علمی کاربردی رو بزارین برای مدرسین جوون. چرا اینکارارو می کنین؟
پربازدیدترین آخرین اخبار