به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در مراسم 16 آذر این دانشگاه که در دانشکده فنی برگزار شد با اشاره به ریشه تفکر تعامل با آمریکا در کشور گفت: تفکر تعامل با آمریکا مختص شاه نبود این تفکر بعد از انقلاب هم در کشور وجود داشت که هم زمان آن نگاه ضد روس در کشور بود و الان هم وجود دارد.
وی افزود: دلیل اینکه همین افراد که تفکر تعامل با آمریکا را دارند با شاه مبارزه می کردند این نبود که شاه ایران را هماهنگ مبارزه با آمریکا می کرد این تفکر بد از تسخیر لانه جاسوسی در کشور جایگاه خود را از دست داد و این جناح در صحنه سیاسی کشور حضور نداشتند اما این نبود که این تفکر به کلی ریشه کن شده باشد دولت هایی در ایران مستقر شدند که کم و بیش همین تفکر را داشتند که حضرت امام به این افراد نقد داشت.
وی افزود: داشتیم برخی از چهره های سیاسی که روحانی بودند اما تفکرشان این بود که با آمریکا باید به تعامل برسیم در دولت آقای هاشمی با نظریه تعامل با آمریکا به این سمت حرکت کردند و پای شرکت های نفتی آمریکایی را به ایران باز کردند با این استدلال به این شرکت ها به دولت شان فشار می آورند که با ما تعامل کنند الان هم همین تفکر با اسم دیپلماسی اقتصادی در حال پیگیری است که مطمئن باشید نتیجه ای نخواهد داد.
وی در خصوص طراحی هاشمی برای تعامل با شرکت های آمریکایی گفت: در عمل طراحی آقای هاشمی در تعامل با شرکت های آمریکایی این بود که با آمریکا تعامل کنیم اما نتیجه آن این بود که آمریکا تحریم های گسترده تری علیه ایران وضع کرد این اتفاق زمانی رخ می دهد که دولت هر چند علاقه مند به تعامل است اما طرف مقابل ما حاضر نیست این اتفاق بیفتد این مسئله در دولت اصلاحات هم اتفاق افتاد در اواخر دولت احمدی نژاد هم این تفکر حاکم شد و در دولت فعلی هم همین است که روحانی تمام تخم مرغ ها را در سبد تعامل با آمریکا و مسئله هسته ای گذاشت. امتیازات فراوانی به طرف مقابل داده اما برخورد آمریکایی ها ذره ای تغییر نکرده آنها حتی حاضر نیستند در ادبیات شان هم تغییری ایجاد کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: این دولت امتیازات گسترده ای به طرف مقابل داده. برجام تصویب می شود با مشکلات زیاد اما آقایان حتی ذره ای از آن را قبول ندارند بعضی وقت ها شک می کنیم که اظهارنظرهای وزارت خارجه ما اظهارنظر وزارت خارجه ایران است یا آمریکا.
فواد ایزدی اضافه کرد: یکی از شروط رهبری در نامه به رئیس جمهور تاکید بر فعالیت راکتور آب سنگین اراک بود اما هفته گذشته دیدیم در متن آژانس کلمه آب سنگین حذف شده همچنین در متن گزارش آژانس هشت مورد پی ام دی در آن وجود دارد اما آقای عراقچی یا آن را نخوانده یا به نحوی دیگری می خواهد آن را بیان کند.
وی در پایان گفت: می خواهم در یک کلمه خلاصه کنم تفکری در ایران وجود داشت که معتقد بود ما باید با آمریکا بسازیم این تفکر، تفکر شاه، بازرگان، دولت هاشمی، دولت اصلاحات و الان هم دولت روحانی است ما در دوره های مختلف به آمریکا اعتماد کردیم اما عکس آن رادیدیم اعتماد به آمریکا نه در داخل ایران جواب داد و نه در خارج ایران.
احمدی نژاد رو آدمی بدونیم که میخواسته با آمریکا کنار بیاد