کد خبر:۴۶۸۵۲۴
علوی فاضل:

رشته‌های دانشگاه آزاد در ۴مرحله ارزیابی می‌شود

رييس مرکز سنجش وپذيرش دانشگاه ازاد اسلامي گفت: رشته‌هاي دانشگاه آزاد اسلامي در ۴ مرحله توسط دانشگاه، دفتر گسترش وزارت علوم، سازمان مرکزي دانشگاه و کميته امايش و گسترش رشته ها ارزيابي مي‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علوي فاضل در گفتگوي 20 شبکه چهار سيما افزود: اگر رشته هاي دانشگاه ازاد توسط دفتر گسترش وزارت علوم به دانشگاه ازاد مورد ارزيابي وتاييد قرار نگيرد به کميته ارزيابي رشته ها واگذار مي شود.

وي گفت: کميته 3نفره براساس قانون مصوب مجلس و با بي طرفي در 4مرحله رشته ها را ارزيابي مي کنند که اين 4مرحله شامل ارزيابي رشته ها توسط واحد دانشگاهي ،کميته امايش وگسترش رشته ها ،سازمان مرکزي دانشگاهها و دفتر گسترش است.

وي درباره اعضاي اين کميته3نفره  افزود:اعضاي اين کميته شامل نماينده شوراي انقلاب فرهنگي علي محمد رنجبر ،نماينده دانشگاه ازادونماينده وزارت علوم هستند.

 

با تجميع آزمون دكتري مخالفيم

رئيس مركز سنجش و پذيرش دانشگاه آزاد اسلامي گفت: دانشگاه آزاد فرصتي براي آموزش عالي در كشور ايجاد كرده است.

مجتبي علوي فاضل در نشست خبري در پاسخ به سوالي درباره طرح تجميع آزمون دكتري دانشگاه آزاد و دولتي افزود: با اين طرح مخالف هستيم، از اين بابت كه فرصت ادامه تحصيل دانشجويان را محدود مي‌کند، خطرپذيري شركت در آزمون را افزايش مي دهد و به نوعي ناعدالتي در آموزش عالي به دنبال دارد و اين نظري کارشناسي است اما در عين حال ما تابع قانون هستيم.
 

وي گفت:‌ هم اكنون هر سال با تغيير رويه پذيرش دانشجوي دكتري در برخي دانشگاه ها روبه‌رو هستيم.

علوي فاضل افزود: رويه جديدي که ابلاغ شده است، سهم مصاحبه را 90 درصد و سهم آزمون را 10 درصد تعيين كرده است و اين موضوع امكان دخالت سلائق، انتخاب افراد فاقد شرايط شايستگي و دخالت نظر شخصي در انتخاب افراد براي ادامه تحصيل را فراهم مي کند و اجازه نداريم كه بيت المال را خرج كنيم تا افراد دلخواهمان در دوره دكتري تحصيل کنند.

وي با بيان اينكه كنكور بايد عادلانه و ملي باشد و بايد به سمت عدالت پيش برويم گفت:‌ متأسفانه بخشي از تصميم گيران چون در تهران هستند و تمركزگرايي دارند، قابليت هاي کشور را به رسميت نمي شناسند.

علوي فاضل افزود: دانشگاه آزاد به همه كشور نگاه يکسان و گسترش تحصيلات تكميلي را مدنظر دارد.

وي گفت: هم اكنون‌ طرح برگزاري همزمان آزمون سراسري دانشگاه آزاد و دولتي با انتقادات و اشكالات فراواني در اجرا مواجه است.

علوي فاضل افزود: 2 تا 3 سال است كه آزمون سراسري يكسان برگزار مي‌شود و با برخي اعتراضات مواجهيم.

وي گفت:‌ از برگزاري مشترك آزمون چه نتيجه اي مثبتي داريم كه اين طرح را به تحصيلات تكميلي تسري دهيم.

علوي فاضل افزود: محدود كردن تنوع در پذيرش به نظر بنده به صلاح مردم نيست و دانشگاه آزاد مدافع ايجاد فرصت هاي بيشتر براي ادامه تحصيل جوانان با حفظ استانداردهاي آموزشي است.

رشته بدون مجوز نداریم

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه نشست خبری گفت: رشته بدون مجوز در دانشگاه آزاد اسلامی نداریم.

مجتبی علوی فاضل افزود: تمام رشته های دانشگاه آزاد براساس قانون دارای مصوبه شورای گسترش وزارتخانه های علوم و بهداشت و یا دارای مصوبه قانونی کمیته سه نفره تصویب رشته های دانشگاهی است.

وی گفت: براین اساس مدارک دانشگاه آزاد مورد تأیید و دارای اعتبار قانونی است.

علوی فاضل با بیان اینکه اظهارنظرهایی که درباره مدارک دانشگاه آزاد می شود چنانچه براساس قانون مصوب مجلس و یا استفساریه مجلس باشد می تواند مورد توجه قرار گیرد افزود: سایر اظهارنظرها قابل توجه نیست و چنانچه موجب تشویش اذهان شود، قابل پیگیرد قانونی است.

وی گفت: در کمیته سه نفره کمتر از 2 هزار رشته محل و حدود 5 هزار رشته محل نیز از طریق دفتر گسترش آموزش عالی مورد بررسی قرار گرفته است.

علوی فاضل افزود: امسال تعدادی از رشته محل ها براساس ممیزی که در دانشگاه انجام شده از دفترچه انتخاب رشته حذف شده است.

وی گفت: با در نظر گرفتن استانداردهای کیفی می توان اطمینان داد که همه رشته های آزمون کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه آزاد که در دفترچه انتخاب رشته امسال درج شده علاوه بر اینکه دارای مجوز قانونی است از ممیزی و فیلتر کیفیت دانشگاه نیز عبور کرده است.

معاون دانشگاه آزاد با اشاره به روند تأیید رشته های دانشگاه آزاد اسلامی در مراجع قانونی از ثبت درخواست تا تائید و تصویب آن رشته افزود: سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در شورای گسترش دانشگاه،‌ تقاضای تصویب رشته محل ها را بررسی و در صورت واجد شرایط بودن به دفتر گسترش وزارت علوم ارسال می کند و در کارگروه ها مورد بررسی قرار می گیرد.

علوی فاضل گفت: با توجه به اینکه ممکن است دفتر گسترش آموزش عالی، وزارتخانه های علوم و بهداشت، رشته ای از رشته های مورد تقاضا را تأیید نکنند و یا مدت های طولانی بدون پاسخ بماند، مجلس شورای اسلامی قانونی را در سال 1367 تصویب کرده که در شورای نگهبان نیز تأیید و ابلاغ شده است.

وی افزود: مدت زیادی از تصویب این قانون گذشته و در سال های گذشته نیز دانشگاه آزاد از این قانون برای تصویب تعداد زیادی از رشته های دانشگاهی استفاده کرده است.

علوی فاضل گفت: همچنین در گذشته دانشگاه رشته هایی را در کمیته سه نفره با استفاده از این قانون تصویب کرده است و سال‌هاست که برای آن ها دانشجو پذیرش می شود و در دفترچه های انتخاب رشته نیز درج شده است.

وی افزود: دانشگاه برای اطمینان از امکان ادامه استفاده از این قانون از معاونت قوانین مجلس استفساریه ای دریافت کرده است.

علوی فاضل ادامه داد: براساس این قانون تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها نسخ نشده بلکه لازم الاجرا و ابلاغ نیز شده است.

وی گفت: براساس این قانون دانشگاه آزاد رشته ها را به کمیته سه نفره ارجاع داد و در این کمیته، آیین نامه اجرایی برگزاری رشته ها به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و در حکم قانون ابلاغ شده است.

علوی فاضل افزود: این کمیته متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان وزارت علوم یا وزارت بهداشت و همچنین نماینده دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی گفت: نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر علی محمد رنجبر و بنده نیز به عنوان نماینده دانشگاه آزاد در این کمیته حضور داشتیم و بر این اساس دانشگاه دعوت های رسمی در شش فقره برای معرفی نماینده وزیر علوم صادر کرد.

علوی فاضل افزود: براساس مصوبات این کمیته که امضای سه نماینده را نیز دارد جلسه ای تشکیل و رشته ها براساس رویه کارشناسی در واحد دانشگاهی، استان، سازمان مرکزی و در وزارت علوم بررسی شده است و آن رشته هایی که مراحل قانونی را طی کرده اند در کمیته مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی گفت: براساس دستور رئیس دانشگاه آزاد ممیزی کیفی برای رشته هایی که مراحل قانونی را طی کرده اند در کمیته ارزیابی انجام شد و براین اساس مصوبه این جلسات به وزیر علوم ابلاغ شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار