به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، مناظره دانشجویی با موضوع جنبش دانشجویی شب گذشته با حضور سه نفر از نمایندگان بسیج دانشجویی و سه نفر از نمایندگان تشکل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان با موضوع جنبش دانشجویی برگزار شد و دو گروه به بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص سیر تاریخی جنبش دانشجویی از پیش از انقلاب تاکنون پرداختند.
باباعباسی، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان در این مناظره به عنوان شروع کننده بحث ضمن گرامیداشت روز دانشجو از نحوه برگزاری مراسم روز دانشجو در این دانشگاه انتقاد کرد و گفت: در حق روز دانشجو با توجه به فضایی که مراسم را در آن برگزار کردند، جفا شد و در واقع این مراسم یشتر شبیه مراسم روضه خوانی بود تا اینکه مراسم روز دانشجو باشد.
وی با بیان اینکه کار جنبش دانشجویی صرفا مبارزه با آمریکا نبوده است؛ چرا که شروع کار این جنبش با استبدادستیزی بوده است، افزود: ما انقلاب کردیم که به جمهوری اسلامی برسیم؛ اما الان خیلی راحت جمهوریت آن را داریم از دست می دهیم.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان با اشاره به روز 16 آذر و 13 آبان به عنوان دو روز خاص در تقویم تاریخی کشورمان که در آن حکومت در مقابل دانشجویان ایستاد و به روی آنها اسلحه کشید، گفت: سئوال ما این است که وقتی جنبش دانشجویی را صرفا یک جنبش استکبارستیز می بینیم، این چه مزیتی برای جامعه و این جنبش می تواند داشته باشد؟ حرف ما این است که با سرلوحه قراردادن استکبارستیزی ما چه منافعی را با آمریکاستیزی به دست آورده ایم؟
باباعباسی با بیان این ضرب المثل که انقلاب فرزندان خودش را می خورد، ادامه داد: آقای رفسنجانی یار غار امام خمینی(ره) بودند و امام، رئیس دولت اصلاحات را برادر متعهد و متدین یاد می کردند و به موسوی نیز می گفتند که کسانی که در مقابل شما قرار گرفته اند، قدرت اداره یک نانوایی را هم ندارند و با این حال باید مراقب باشید که انقلاب شما را هم نخورد.
وی با بیان اینکه ما انقلاب کردیم که مطبوعات آزاد داشته باشیم، زندانی سیاسی نداشته باشیم و تشکل ها آزادانه کار کنند، تصریح کرد: اصلاحات یک نهاد کاملا دولتی است و ما هم به عنوان دانشجو اصلاحات را نقد و به آن هم افتخار می کنیم. خود من در مقاله ای به نقد دولت روحانی پرداخته ام. ما نمی خواهیم فضایی شکل بگیرد که جمهوریت از انقلاب گرفته شود و اگر اینگونه شود و انتخاباتی با این شرایط برگزار کنیم، نتیجه رای مردم برعکس می شود.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان با تاکید بر اینکه نباید با انقلابی گری بیجا جمهوریت نظام را زیر سئوال ببریم، گفت: جنبش دانشجویی بعد از انقلاب به ویژه در بحث های نظری رو به افول است و روزبه روز رکود پیدا می کند؛ البته این از منظر بسیج دانشجویی ملموس نیست؛ چون تمام درخواست های آنها با پیگیری همراه است؛ اما درخواست های دیگر تشکل ها به راحتی پیگیری نمی شوند.
باباعباسی تصریح کرد: سئوالی که من دارم، این است که اگر بسیج 20 میلیونی ایران حامی احمدی نژاد نبود، پس آن رای 24 میلیونی احمدی نژاد از کجا آمد. خیلی برای من جالب است که چرا برخی ها به راحتی رنگ عوض می کنند.
عالی نژادیان، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان نیز در این مناظره دانشجویی با رد این ادعا که جنبش دانشجویی صرفا مبتنی بر استکبارستیزی است، افزود: به هیچ وجه اینگونه نیست که جنبش دانشجویی صرفا مبتنی بر استکبارستیزی باشد؛ البته استکبارستیزی حاصل یک تجربه تاریخی و انگیزه دینی است و بزرگترین منفعت آن هم حفظ استقلال ملی است.
وی افزود: نباید فراموش کنیم که اولین نقطه عطف جنبش دانشجویی در 16 آذر 32 روی داد و این واقعه نیز پاسخی به استبداد داخلی بود که البته منشا آن استعمار بود.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان با بیان اینکه در آن دوران حکومت ملی مصدق ساقط شده بود و ملت ما روزگار سیاهی داشت، گفت: جنبش دانشجویی برای مقابله با این وضعیت در 16 آذر به پا خواست؛ البته در آن دوران گرایش های چپ مارکسیستی بر دانشگاههای ما حاکم بود و دانشجویان راه مبارزه را در مسیر سوسیالیست می دیدند؛ انقلاب اسلامی که رخ داد جریان دانشجویی انقلاب اسلامی و مرام آن را پذیرفت و بزرگترین نتیجه آن پذیرش نیز تسخیر لانه جاسوسی بود.
عالی نژادیان در پاسخ به گفته نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مبنی بر اینکه ما هم امام خمینی (ره) و هم بازرگان را قبول داریم به پاسخ امام خمینی (ره) به نام محتشمی پور، وزیر کشور وقت که الان باید او را جزو تجدیدنظرطلبان به حساب بیاورم، ادامه داد: امام خمینی (ره) فرمودند که ملت های مظلوم بویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرن ها سربلند نمیکرد و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند و ضرر آنها، به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تاویل های جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است، بشوند، از ضرر گروهک های دیگرف حتی منافقین این فرزندان عزیز مهندس بازرگان بیشتر و بالاتر است.
وی تصریح کرد: در بخش دیگر دیگری از پاسخ امام خمینی (ره) به محتشمی پور آمده است که نهضت آزادی و افراد آن از اسلام اطلاعی ندارند و با فقه اسلامی آشنا نیستند. از این جهت، گفتارها و نوشتارهای آنها که منتشر کردهاند، مستلزم آن است که دستورات حضرت مولی الموالی امیرالمومنین(ع) را در نصب ولات و اجرای تعزیرات حکومتی که گاهی بر خلاف احکام اولیه و ثانویه اسلام است، بر خلاف اسلام دانسته و آن بزرگوار را نعوذبالله تخطئه، بلکه مرتد بدانند! و یا آنکه همه این امور را از وحی الهی بدانند که آن هم بر خلاف ضرورت اسلام است. نتیجه آنکه نهضت به اصطلاح آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بیاطلاع از مقاصد شوم آنان هستند میشوند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود، و نباید رسمیت داشته باشند.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: امیدواریم که دوستان ما در انجمن اسلامی به بلایی که بازرگان و نهضت آزادی به آن دچار شدند، گرفتار نشوند. در هر حال باید جریانات فکری زنده را بشناسیم تا دچار خطا نشویم. زمانی که دچار خطا می شویم حتی اگر کسی مانند بازرگان هم قهرمان نیوده است او را به یک قهرمان تبدیل می کنیم و این باعث تباهی کشور می شود. در هر حال اینکه انقلاب چه می گوید را باید از امام خمینی (ره) بشنویم.
عالی نژادیان در خصوص اعتقاد اصلاح طلبان با حقوق مدنی و حقوق شهروندی نیز بیان کرد: من واقعا نمی دانم اصلاح طلبان کدام قانون اساسی را قبول دارند اگر قانون اساسی جمهوری اسلامی را قبول دارند، باید قانون قصاص آن را هم قبول داشته باشند؛ چون این جزوی از حقوق بشر از منظر اسلام است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی یعنی حاکمیت معنویت و آنچه که سکولاریزم را به چالش می کشد در واقع هدف انقلاب اسلامی حاکمیت معنویت و حاکمیت دین در اداره زندگی بشر است.
خادمی یکی دیگر از نمایندگان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان نیز با بیان اینکه انجمن اسلامی مانند بسیج دانشجویی نیست که فقط یک تفکر داشته باشد؛ از این رو ما هم بازرگان و هم امام خمینی (ره) را قبول داریم گفت: مشخص است که بسیج دانشجویی در سال 88 از چه کسی حمایت کرد و یا در سال 82 چه کسی از دولت هاشمی حمایت کرد آیا به غیر از بسیج دانشجویی کس دیگری بود.
وی با بیان اینکه در سال 90 که احمدی نژاد با همکاری بسیج دانشجویی کل انجمن های اسلامی را تعطیل کرد، ادامه داد: چرا بسیج دانشجویی که مدعی انقلابیگری هستید، زمانی که انجمن های اسلامی تعطیل شدند سکوت کردند؛ چرا بسیج دانشجویی بیانیه ای صادر نکرد که چرا انجمن های اسلامی تعطیل شدند.
نمایندگان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان گفت: دانشجویان زیادی راهی زندان شدند و دانشجویی 22 ساله ستاره دار و آینده اش نابود شد، چرا بسیج دانشجویی سکوت کرد باز هم پاسخی ندارید.
خادمی با اشاره به اصل 36 و 37 قانون اساسی تصریح کرد: طبق اصل 36 قانون اساسی حكم به مجازات و اجرا آن بايد تنها از طريق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد و طبق اصل 37 قانون اساسی اصل، برائت است و هیچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت شود و حال سئوال ما این است که اگر شما پشتیبان ولایت فقیه هستید، قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد میرحسین موسوی را هم باید قبول داشته باشید.
شریفات از دیگر نمایندگان بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان نیز در این مناظره دانشجویی با طرح این سئوال که استکبارستیز نبودن چه منافعی برای اصلاح طلبان دارد گفت: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان از یک طرف ادعای پیروی از خط امام را دارند و از یک سو هم عکس بازرگان را در دفتر خود نصب کرده است و نوشته اید شمع راه بازرگان این با پیرو خط امام بودن تناقض دارد.
وی در حالی که با اعتراض نمایندگان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان مواجه شد، ادامه داد: در خط امام خمینی (ره) آقای بازرگان شمع که هیچ شعله کبریت هم نیست. راه مهدی بازرگان راه نیست چاه است و در مورد دولت موقت همین بس که انتظامی سخنگوی این دولت جاسوس بود؛ البته به ما ربطی ندارد انجمن اسلامی چه کسی را در دفترش می زند اصلا بروید عکس اوباما را بزنید ما می گوییم کسانی که شب خواب قدم زدن در پارک های آمریکا را می بینند ادعای پیرو خط امام خمینی (ره) بودن را نداشته باشند.
عضو شورای بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان با بیان اینکه امام خمینی (ره) دولت بازرگان را دولت ضعیف النفس نامید، گفت: امام خمینی (ره) فرمودند که از اول اشتباه کردیم که دولت را به دست نهضت آزادی و بازرگان دادیم.
شریفات با بیان اینکه بازرگان گفته است که مسلمان هاى عالم و از جمله ملت ايران، خسر الدنيا و الاخره شدند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در پاسخ بازرگان گفته اند آقایی که ملت ایران را خسر الدنيا و الاخره خودش خسر الدنيا و الاخره است.
وی ادامه داد: ما از انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان می خواهیم که تکلیف خود را با ما و دانشجویان و انحرافات آقای بازرگان روشن کنید.
نوروزی یکی دیگر از نمایندگان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان نیز در این مناظره با بیان اینکه برخلاف سالهای قبل فضایی ایجاد شده که دانشگاه را به سمت دموکراسی پیش می برد گفت: بسیار سزاوار است که از مهدی بازرگان، یدالله سحابی و آیت الله طالقانی که بنیانگداران هسته جنبش دانشجویی بودند یادی کنیم. برای ما افتخار است که خود را «بازرگانی» می دانم.
وی با بیان اینکه ما در سال 57 به هدف خود که استقرار جمهوری اسلامی بود رسیدیم؛ اما آیا بعد از انقلاب، انقلابی گری هم نیاز بوده است، افزود: پس از پیروزی انقلاب عده ای حالت رفرمیست پیدا کردند و عده ای هم انقلابی شدند و از همان اول دولت موقت را به خیانت محکوم کردند.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان از اشغال سفارت آمریکا، انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها و دولت احمدی نژاد به عنوان نتایج انقلابی گری نام برد و گفت: بعد از پیروزی انقلاب انجمن های اسلامی دانشجویی که در انقلاب هم نقش اساسی داشتند، متاسفانه تصور می کردند که باید باز هم انقلابی عمل کنند.
نوروزی ادامه داد: تا قبل از تسخیر سفارت آمریکا نسبت به انقلاب ایران در دنیا یک حالت تحسین برانگیز وجود داشت؛ اما بعد از تسخیر سفارت این کشور، ایران به عنوان ناقض حقوق بین المللی شناخته شد.
وی با بیان اینکه بعد از اینکه دانشجویان انقلابی به سفارت آمریکا حمله کردند ضربه حیثیتی به آمریکا زده شد اظهار کرد: تسخیر سفارت آمریکا موجب بلوکه شدن 11 میلیارد دلار پولهای کشورمان شد و نهایتا تنها دو میلیارد و 800 میلون دلار از اموال بلوکه شده ایران برگشت و آمریکا وام هایی را نیز که به شاه داده بود عودت کرد.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه تنها کسی که از عملکرد انقلابی دانشجویان ایران سود برد شوروی بود، گفت: دومین زیانی که کشور از انقلابی گری دانشجویان دیده است، انقلاب فرهنگی در دانشگاهها است به گونه ای که دانشجویان انقلابی به بهانه اصلاح وضعیت فرهنگی ریختند در دانشگاهها و تا دو سال دانشگاهها تعطیل شد و با این حال سوال ما این است که آیا با انقلاب فرهنگی که مارکسیست ها هم در آن نقش داشتند دانشگاه های ما از حیث فرهنگی بی عیب و نقص شده اند.
نوروزی از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد به عنوان یکی دیگر از نتایج انقلابی گری دانشجویان نام برد و بیان کرد: دولت احمدی نژاد جز چندین برابر شدن تحریم ها، وقوع بزرگترین فساد اقتصادی، خفقان و بسته شدن 90 درصد ا دفاتر انجمن های اسلامی در دانشگاهها نتیجه دیگری نداشته است.
وی با اشاره به اینکه اولین اولویت برای جنبش دانشجویی حقوق مدنی و حقوق بشر و بعد تکلیف است، تصریح کرد: وقتی که حقوق بشر و حقوق مدنی نادیده گرفته شود چگونه می توان به تکلیف عمل کرد.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان گفت: همین آقایان تکلیف گرا گفته اند که باید تابلوی زنان و زایمان برداشته شود؛ چون موجب فساد می شود.
نوروزی بیان کرد: وقتی که حقوق مدنی نادیده گرفته می شود نتیجه آن نقض حقوق زنان، پایین آمد سن زندانیان، ستاره شدن دانشجویان و حمله به دانشجویی با چاقو در دانشگاه یاسوج می شود.
زارع از دیگر نمایندگان بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان در این مناظره در پاسخ به نماینده انجمن اسلامی که مراسم روز دانشجو را شبیه به مجلس روضه خوانی عنوان کرده بود، گفت: افتخار ما این است که پای روضه امام حسین(ع) باشیم؛ البته ما نیز انتقاداتی به نحوه برگزاری این مراسم داریم.
وی با بیان اینکه چه کسی گفته است که انقلابی که ما کرده ایم تمام شده است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ما باید به انقلاب امام زمان(عج) منتهی شود.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان گفت: ما نیز قبول داریم که اید در خصوص وضعیت فرهنگی دانشگاه ها کار شود؛ اما بهتر است بدانیم زمانی رکه رهبر معظم انقلاب در سال 71 بر این مسئله تاکید می کردند رئیس دولت اصلاحات می گفتند که باید به آزادی مطبوعات بپردازیم.
زارع با اشاره به اینکه ما شعور را از اسلام یاد می گیریم و نه از بازرگان افزود: ما حزب ولایت فقیه هستیم و پشت ولی فقیه ایستاده ایم و البته معتقدیم که همه بدبختی های ما از استکبار است و معتقدیم که استعمار هم ریشه در استکبار دارد، چون این آمریکا بود که کودتای 28 مرداد را رقم زد.
حجت الاسلام فاضلی داور این مناظره دانشجویی نیز در این مناظره به وظایف جوانان نسبت به انقلاب از منظر رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: انتظار رهبر انقلاب از جوانان انقلابی این است که در صحنه فرهنگی و اقتصادی و صحنه سازندگی کشور نقش آفرینی کنند و در صحنه مبارزه حاضر باشند.
وی با بیان اینکه جهادی بودن و انقلابی بودن را در جنگ شاهد بودیم، ادامه داد: آمریکا یک زمانی در ایران منافعی داشته است و الان دستش کوتا است و با این حال امروز آمریکا از ما بترسد؛ بنابراین ما باید از کسی که از ما می ترسد، بترسیم.
استاد داور این مناظره دانشجویی گفت: اگر یک لحظه از انقلاب غافل شویم دشمنان کار را به فردا نمی گذارند و خاک ایران را به توبره می کشند، اما چون ترس دارند این کار را تابحال نتوانسته اند انجام دهند.