برخی اهداف تعیین شده برای دانشگاهها غیرواقعی است/ در دهه چهارم انقلاب به فارغالتحصیلان کارآفرین نیاز داریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، محمدعلی زلفیگل دبیر انجمن شیمی ایران در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه اصفهان ضمن اشاره به پژوهش هدفمند و قرار گرفتن در دهه چهارم نظام اسلامی گفت: در این دهه انتظار می رود بیش از پیش شاهد تولید، ترویج، استاندارد سازی علم و تولید ثروت از دانش باشیم.
وی با اشاره به اینکه در این دهه نیاز به فارغ التحصیلان کار آفرین داریم، افزود: این نیاز به علت پر شدن صندلی های ادارات و کرسی های دانشگاهی است.
دبیر انجمن شیمی ایران در ادامه سخنان خود با طرح سوال «چرا بین ۵۸ کشور مسلمان هیچ کشور پیشرفته ای وجود ندارد؟» افزود: اساتید هر حوزه باید در زمینه کاری خود به این سوال پاسخ دهند.
زلفی گل با اشاره به پرداخت یارانه تصریح کرد: این مسئله در حال حاضر به نفع جیب مردم و به ضرر اقتصاد کشور است. باید سازوکاری تعریف شود تا منافع فردی و ملی در یک جهت قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه برای پیشرفت منابع کافی در اختیار داریم، بیان داشت: ۷۵ هزار عضو هیئت علمی و ۴/۵ میلیون دانشجو که ۱۰۰ هزار نفرشان در مقطع دکترا تحصیل می کنند از جمله این منابع هستند و از طرف دیگر منابع زیر زمینی و اقلیم چهار فصل ایران باعث شده از لحاظ منابع طبیعی نیز کمبودی نداشته باشیم.
قائم مقام سابق بنیاد ملی نخبگان در ادامه سخنان خود افزود: با وجود تعداد بالای دانشجو و استاد در سال ۲۰۱۱ میلادی، فقط ۱۲ هزار و ۳۵۰ نویسنده مقاله علمی ISI داشتیم، که این بیانگر هدفمند نبودن آموزش و پرورش است.
زلفی گل با اشاره به اینکه برخی اهداف تعیین شده برای دانشگاه ها غیر واقعی است، تصریح کرد: مدیریت و فرهنگ علمی کشور دچار مشکل است.
وی در خصوص هدفمند شدن آموزش و پرورش بیان داشت: لازمه این کار هدایت، حمایت و نظارت هوشمندانه و به طور مستمر بر ارکان آموزش و پرورش است.
دبیر انجمن شیمی ایران در ادامه اضافه کرد: امروزه در دنیا نقشه تولید علم، فن، ثروت و فرهنگ ترسیم می شود و هر کشوری که در این نقشه سهم بیشتری داشته باشد، در معادلات سیاسی و اقتصادی نیز نقش بیشتری ایفا می کند.
زلفی گل هدف مشترک مردم و حاکمیت را تربیت دانش آموختگان توانمند دانست و تصریح کرد: زمانی آموزش و پرورش ما هدفمند خواهد شد که دانش آموختگان کشور، از نسل های قبل عالم تر باشند.
وی در پایان در خصوص مشکلات بخش آموزش و پرورش بیان داشت: بخش عمده این معضلات ناشی از آییننامه های ارتقا است و لازم است در این خصوص قوانینی تنظیم شود که شرایط مناسبی را برای محققان کشور فراهم کند.
لازم به ذکر است، شانزدهمین هفته ملی پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هجدهمین هفته ملی پژوهش دانشگاه اصفهان با حضور مسئولان دانشگاهی در تالار پیامبر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان برگزار شد و در پایان این برنامه از پژوهشگران برتر تقدیر به عمل آمد.