به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی صفاری نیا، دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی(ص) در نشست خبری که امروز در ساختمان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: این جایزه به نام جهانی جایزه مصطفی(ص) به عنوان نشان عالی علم و فناوری در جهان علوم اسلام در سال 92 در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. اولین دوره جایزه امسال چهارم دی ماه هم زمان با میلاد فرخنده پیامبر اعظم در تالار وحدت برگزار می شود، هم زمان با برگزاری جایزه مصطفی(ص) نشست آکادمی جهان اسلام با حضور دانشمندان اقصی نقاط جهان برگزار می گردد.
وی گفت: برای تدوین استانداردهای جایزه مصطفی(ص) هم زمان 300 جایزه را رصد کردیم و مطالعه بسیار عمیقی در خصوص استانداردهای جایزه های مختلف انجام داده ایم به 13 هزار مخاطب در سطح بین المللی به پنج زبان زنده دنیا اطلاع رسانی را انجام داده ایم.
دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی(ص) در خصوص نحوه اطلاع رسانی این جایزه گفت: در نهادهای علمی کنفرانس اسلامی از جمله آیسفکو در باکو به عنوان نشان عالی فناوری جهان اسلام معرفی شده است.
وی اظهار داشت: فراخوان دور اول جایزه از اسفند ماه 92 انجام شده که در دو بخش داوری انجام شد و 13 مشاور خارجی داشت که در نهایت 60 داور در سطح جهانی آثار برگزیده را داوری کردند از جمله مراکزی که با ما همکاری داشتند می توان به پاکستان، مالزی، بنیاد علمی اکو، کمیته علم و فناوری کنفرانس اسلامی، سازمان آموزشی و یونسکو اشاره کرد.
صفاری نیا در باره اعلام برگزیدگان گفت: برگزیدگان چهارشنبه دوم دی ماه در نشست خبری معرفی خواهند شد در برنامه ریزی های صورت گرفته بیش از 60 کشور جهان اسلام حضور دارند که 13 کشور از آسیا 7 کشور از آفریقا 6 کشور از آمریکا و 7 کشور از اروپا را شامل می شود.
وی درباره نشست های موازی با جایزه مصطفی(ص) گفت: چهارشنبه دوم دی ماه نشستی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود. همچنین سوم دی ماه بازدید از مراکز فناوری را خواهیم داشت و روز جمعه اعطای جایزه و بازدید از مراکز فرهنگی انجام می شود. پنجم دی ماه نیز ششمین نشست شورای جایزه برگزار می شود که رویکردهای جایزه در آن تبیین می گردد.
دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی(ص) درباره تامین منابع مالی جایزه مصطفی گفت: تامین منابع مالی از منابع عمومی و کمک مردم و خیرین بوده است و ما بر همین اساس دو پروژه اصلی با کمک بانک توسعه اسلامی را داریم که اولین پروژه ساختمان موقوفه جایزه مصطفی است که امسال شروع به احداث شده و تا چند سال آینده مراحل آن تکمیل می گردد. همچنین زمینی وقف شده که با مشارکت سرمایه گذاران و خیرین احداث خواهد شد.
وی در ادامه بیان داشت: از آذر ماه 93 موافقت اصولی اخذ شده و مهر ماه امسال پذیره نویسی عمومی صندوق را انجام داده ایم که با تاسیس آن موافقت شده است. تا امروز نزدیک به 5 و نیم میلیارد ریال سرمایه گذاری قطعی و 40 میلیارد ریال تعهد مالی خیرین وجود داشته که تا پایان سال محقق خواهد شد و در مجموع 90 میلیارد ریال تعهد تامین مالی وجود دارد.
صفاری نیا با اشاره به اینکه دوم دی ماه پایان دوره اول جایزه مصطفی(ص) نخواهد بود گفت: دوم دی ماه نه تنها پایان کار نیست بلکه شروع فعالیت های جدید ماست و ما هم زمان با معرفی برگزیدگان فعالیت های دیگری از جمله تعریف همکاری مشترک بین مراکز اسلامی را نیز خواهیم داشت که نشان خادم المصطفی به افراد اهدا می شود.
وی در خصوص مسابقه نور ابن هیثم گفت: فعالیت های دانش آموزی ما می توان به مسابقه نور ابن هیثم اشاره کرد که به لحاظ آشنایی دانش آموزان با این حوزه برگزار می شود. فراخوان این مسابقه از اول آبان ماه داده شده و نزدیک به 9000 دانش آموز ثبت نام کردند که ثبت نام 8000 نفر از آنها ثبت نام قطعی شده است.
دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی(ص) گفت: سوم اردیبهشت ماه 95 اختتامیه مسابقه نور ابن هیثم را خواهیم داشت که در کنار جشنواره و معرفی تیم برگزیده نمایشی از فعالیت های دانش آموزی را نیز داریم.
وی درباره حوزه های جایزه مصطفی(ص) تصریح کرد: دوره اول چهار دوره مصوب فناوری نانو زیستی و پزشکی، ارتباطات و سایر حوزه های علوم بوده که در سه حوزه برنده داشتیم و یک حوزه که آی سی تی می باشد به نتیجه نهایی برای معرفی برگزیده نرسیدیم.
صفاری نیا در پایان خاطرنشان کرد: بخش علمی یک موضوع وسیع در سطح جهان است و تلاش شده از ظرفیت خود مردم برای این قضیه استفاده شود و تمامی تامین مالی جایزه از منابع غیردولتی انجام شده که 240 نفر از افراد حقیقی و حقوقی و 20 سازمان همکار این تامین مالی را برعهده گرفتند.