آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۱۱۰۳
در تریبون آزاد مطالبات صنفی مطرح شد:

از اخذ مجوز تشکل‌های یکبار مصرف در خوابگاه‌ها تا تقلید صدای مردانه در خوابگاه دختران دانشگاه فردوسی مشهد!

تریبون آزاد «مطالبات صنفی دانشجویان» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در آمفی تئاتر پردیس این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، تریبون آزاد «مطالبات صنفی دانشجویان» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد شب گذشته در آمفی تئاتر پردیس این دانشگاه برگزار شد.

 

رضا زارع، یکی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد ضمن انتقاد از عدم اطلاع رسانی مناسب در جهت برگزاری این نشست، گفت: این جای تعجب و تامل دارد که برخی از مسئولان برای پاسخ گویی در این جلسه حضور نیافتند.

 

وی از نورپردازی ضعیف سلف گلایه کرد و افزود: کیفیت غذا و به خصوص برنج بسیار پایین است که امید است مسئولان امور تغذیه فکری به حال این وضع کنند.

 

این دانشجو با طرح این پرسش که چرا در روزهای پنجشنبه دانشگاه به دانشجویان غذا نمی‌دهد؟، تصریح کرد: متاسفانه مشاهده شده برخی از غذاهایی که به دانشجویان می‌دهند دارای آرم استاندارد نیست به طور مثال سالاد اولویه چنین مشکلی را دارد.

 

زارع در ادامه به وجود ساس در خوابگاه‌ها اشاره کرد و گفت: وجود این حشرات مشکلات بسیاری برای دانشجویان به وجود آورده است. در حال حاضر هم که مسئولان اقدام به سم پاشی کرده‌اند دانشجویان مدام مجبورند از اتاقی به اتاقی دیگر نقل و مکان کنند. چرا در ایام تابستان مسئولان به فکر سم پاشی نیفتادند تا امروز شاهد این مشکلات نباشیم؟.

 

قیمت غذا بالاست و مقرون به صرفه نیست

 

در ادامه غلامی، یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص مشکلات خوابگاه دختران این دانشگاه، بر مسئله امنیت روانی خوابگاه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در ایام اربعین شاهد یک سری اتفاقات در خوابگاه دختران بودیم که همین مسئله سبب شده بسیاری از دختران از نظر امنیت روانی دچار مشکل شوند.

 

وی با اشاره به این‌که قفل درب برخی سوئیت‌ها مشکل دارد، تصریح کرد: خانواده‌ها اطمینان کرد و فرزندان خود را به دست دانشگاه سپرده‌اند، بنابراین دانشگاه باید به تعهدات خود در این رابطه عمل کند این در حالی است که چهار پردیس این دانشگاه تنها یک نگهبان دارد و همین مسئله سبب شده تا دختران احساس امنیت نکنند.

 

این دانشجو به خرابی فنس‌های اطراف پردیس اشاره و خاطرنشان کرد: بسیاری از این فنس‌ها دارای مشکل است و حتی دختران به راحتی می‌توانند از آن عبور کنند چه رسد به پسران!!.

 

غلامی نداشتن آنتن دهی مناسب و جوابگو نبودن وای فای را دیگر مشکلات خوابگاه‌ها دانست و در رابطه با وضعیت نامطلوب غذا افزود: بسیاری از دانشجویان به دلیل نامطلوب بودن غذا  مشکلات معده و گوارشی پیدا کرده‌اند. چرا نظارتی بر پخت غذا صورت نمی‌گیرد؟.

 

وی قیمت بالای غذا را دیگر مشکل دانشجویان خواند و تصریح کرد: یک کاسه آبگوشت و یا کباب پنج هزار تومان است که این قیمت برای دانشجو مقرون به صرفه نیست. چنانچه دانشجو از بیرون این غذاها تهیه کند ارزان‌تر تمام می‌شود.

 

خوابگاه محل استراحت است؛ مسئولان به تشکل‌های یکبار مصرف مجوز حضور در این محیط آرام را ندهند

 

در بخش دیگری از این تریبون سیدمحمد حسینی، دیگر دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مشاهده شده که به یکی از تشکل‌های دو روزه یکبار مصرف مجوز فعالیت در خوابگاه را داده‌اند. خوابگاه محل استراحت دانشجویان است و با حضور چنین تشکل‌هایی نباید فضای آرامش دانشجو را تحت تاثیر قرار داد.

 

وی ادامه داد: مسئولان و این دانشجویان نباید تشکل خود را با بسیج مقایسه کنند؛ چراکه بسیج 26 سال است که در این کشور تاسیس شده هر چند که چنانچه روزی دانشجویان عنوان کنند برنامه‌های بسیج در خوابگاه مخل آسایش آنان است برنامه‌ای برگزار نخواهیم کرد.

 

این دانشجو خاطرنشان کرد: چنانچه مسئولان می خواهند به حضور تشکل‌ها در خوابگاه مجوز  دهند باید به تمامی تشکل‌ها این اجازه داده شود و نه تنها یک تشکل یک بار مصرف.

 

تقلید صدای مردانه در خوابگاه دختران مشکل ساز شد

 

در ادامه این تریبون محمود صنعتی، رئیس اداره خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این نکته که شبانه روز پاسخگوی مشکلات دانشجویان هستم، بیان داشت: من در طول سال جلسات متعددی با دانشجویان هم در دفتر خود و هم در خوابگاه‌ها برگزار می‌کنم و به طور مداوم به اتاق‌های آنان سر می‌زنم تا از نزدیک جویای مشکلات‌شان شوم.

 

وی در خصوص خرابی سرویس‌های بهداشتی و لوله کشی‌های خوابگاه، گفت: در ایام تابستان ۱۵۸ سرویس بهداشتی را تعمیر و در این ایام در پردیس ۱ و فجر ۵ تمامی لوله‌های اب سرد و گرم را تعویض کردیم.

 

رئیس اداره خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: تمام تلاش خود را به کار بستیم تا دانشجویان خوابگاه با مشکل آب مواجه نشوند حتی در تابستان ابیاری فضای سبز را تعطیل کردیم تا دانشجویان خوابگاهی آب داشته باشند و چنانچه مشاهده می‌کنید علی‌رغم این تلاش‌ها در رابطه با آب مشکلاتی وجود دارد به دلیل فشار پایین و بحران آب است.


صنعتی ضمن اشاره به این‌که در تابستان حدود ۱۰۰ رادیاتور و ۵۰۰ شیر رادیاتور تعویض کردیم، خاطرنشان کرد: در ترم تابستان تعهد گرفتیم دانشجویان خوابگاه‌های فجر را تخلیه کنند تا آنجا را سم پاشی کنیم؛ اما دانشجویان به تعهد خود پایبند نبودند و همین عامل سبب شد تمامی خوابگاه‌ها را سم پاشی کنیم به جز خوابگاه‌های فجر. به همین دلیل است که در ایام سال تحصیلی مجبور به سم پاشی اتاق‌ها شده‌ایم.

 

وی در ادامه تصریح کرد: تا سال‌ گذشته تمامی خوابگاه‌ها مجهز به اینترنت نبود؛ اما از سال گذشته برای تمامی خوابگاه‌ها اینترنت درنظر گرفته‌ایم و از ساعت هفت شب به بعد تنها دانشجویان خوابگاهی امکان استفاده از اینترنت را دارند.


رئیس اداره خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه در رابطه با مشکلات پیش آمده در ایام اربعین در خوابگاه دختران گفت: متاسفانه تعدادی از دانشجویان دختر اقدام به تقلید صدای پسر در خوابگاه دختران کردند که همین عامل سبب ایجاد یک جو روانی نامطلوب در میان دختران شده است؛ حتی دو شب گذشته نیز شاهد چنین شوخی ناپسندی نیز بودیم؛ اما این دانشجویان شناسایی شده و با آنان برخورد خواهد شد.


صنعتی افزود: شب‌ها سه ماشین گشت در محوطه خوابگاه‌ها در حال مراقبت هستند و یقین بدانید محوطه خوابگاه به شکلی نیست که فردی بتواند وارد آن شود.


وی در خصوص حضور یکی از تشکل‌های تازه تاسیس دانشگاه فردوسی در خوابگاه‌ها بیان داشت: من دخل و تصرفی در دادن مجوزها ندارم و تنها معاونت فرهنگی می‌تواند مجوز جهت تشکیل تشکلی بدهد؛ پیگیر این مسئله خواهم بود.


رئیس اداره خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی مشهد ضمن تاکید بر این مسئله که بسیجی وار در خدمت دانشجویان خواهم بود، گفت: شبانه روز به صورت چهره به چهره برای پیگیری مشکلات و معضلات با دانشجویان هستم و امکان ندارد دانشجویی به من مراجعه کند و من مشکلات وی حتی مشکلات شخصی‌اش را پیگیری نکنم.


صنعتی در پایان خبر داد: سال گذشته حدود یک میلیارد و چهار میلیون تومان برای تعمیر ۱۱ خوابگاه هزینه کردیم.


وجود ۴ غذا از سال ۴۱  تا کنون در منوی غذای دانشگاه‌های کشور


در بخش دیگری از این مراسم محمد حسین‌زاده، معاون امور تغذیه دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: مشکلاتی که در رابطه با تغذیه مطرح شد، چنانچه بخواهیم مقایسه‌ای صورت دهیم بر اساس آمارهای ثبت شده و بر اساس ۱۲۰ شاخص ثبت شده، رنکینگ خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی نسبت به دیگر خوابگاه‌های دانشگاه‌های کشور از وضعیت بسیار خوبی برخوردار هستند.


وی ادامه داد: از سال 41 آرشیو غذای تمامی دانشگاه‌های کشور را مورد بررسی قرار دادم و متوجه شدم از آن زمان تا کنون قورمه سبزی، قیمه، کباب و مرغ چهار غذایی هستند که در طول هفته به دانشجویان می‌دادند با این تفاوت که تنها روزهای سرو آن تفاوت داشت.


معاون امور تغذیه دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این موضوع که به دلیل محدودیت‌هایی که داریم مجبور هستیم غذایی همچون برنج را به خورد دانشجو بدهیم، تصریح کرد: برنج یک سم سفید محسوب می‌شود؛ اما ما خود را به این سم سفید بسته‌ایم و با توجه به این‌که فرهنگ ما اجازه نمی‌دهد مجبوریم که این نوع غذاها را در منوی تغذیه دانشجویان قرار دهیم.


هنجارشکنی دانشگاه فردوسی مشهد در اجرایی کردن طرح آفرینشگاه


حسین‌زاده پیاده کردن طرح آفرینشگاه را یکی از هنجارشکنی‌های دانشگاه فردوسی در بحث ارائه غذا دانست و افزود: زمانی که در صدد پیاده کردن این طرح بودیم بسیاری به ما گفتند در یک سیستم دولتی به کار بردن بیش از دو تنوع غذایی به معنای خودکشی است؛ اما ما به سخنان آنان توجه نکردیم.


وی در ادامه قیمت غذاهای دانشگاه را بسیار پایین‌تر از بیرون از دانشگاه دانست و بیان داشت: بر اساس آنچه که وزارت علوم به ما ابلاغ کرده است غذاها به سه دسته غذاهای پرهزینه با قیمت ۱۱۵۰ تومان، غذاهای متوسط با قیمت ۱۰۰۰ تومان و غذاهای کم هزینه تقسیم شده است، بنابراین ما دخل و تصرفی در قیمت غذا نداریم.


معاون امور تغذیه دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این نکته که قیمت غذاهایی که در طرح آفرینشگاه قرار داده‌ایم قیمت تمام شده غذا بدون در نظر گرفتن حق‌الزحمه است، متذکر شد: چنانچه قیمت‌ها را ریز و واقعی کنیم مشاهده خواهید کرد که غذاها قیمت واقعی نیست تا دانشجو بتواند از آن استفاده کند.


حسین‌زاده در ادامه تصریح کرد: از بهمن سال گذشته تصمیم گرفتیم یک سری دورچین‌ها را به غذا اضافه کنیم که طی پنج سال گذشته بی‌سابقه بوده است، بنابراین دورچین‌ها نه تنها کم نشده که اضافه شده است.


وی در پایان گفت: طبق بخشنامه وزارت علوم در دانشگاه‌ها در طول هفته تنها سه روز را باید دورچین بدهند همچنین دانشگاه نباید در اعیاد و پنج شنبه و جمعه به دانشجویان غذا بدهد؛ اما دانشگاه فردوسی به این بخشنامه توجه نکرده و هم در اعیاد و هم در روزهای جمعه به دانشجویان غذا می‌دهد و این در حالی است که برای این روزها از وزارت علوم یارانه دریافت نمی‌کنیم.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار