به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی دانشجو خبر، موضوع نفوذ موضوعی است که در چند ماه اخیر توسط مقام معظم رهبری بارها و بارها بیان شده و ایشان نسبت به این مسئله هشدارهای جدی ای دادهاند. مهمترین بخش نفوذ تصمیم سازی و نفوذ در تصمیم گیریهای کشور است. یکی از راه های خطرناک نفوذ از طریق روابط به اصطلاح علمی و دانشجویی صورت میگیرد.
مراکز علمی آمریکایی و اروپایی دانشجویان نخبه کشورهای مورد هدف را از راههای مختلف جذب کرده و با بورسیه آنها زمینه نفوذپذیری بر کشور را آغاز می کنند. این دانشجویان از جمله مهمترین قشرهایی هستند که بیگانگان برای آنها برنامه دارند و میخواهند از این افراد در راستای منافع خود سوء استفاده سیاسی فرهنگی اقتصادی کنند بخصوص اگر آن دانشجو، فرزند مسئولان کشور باشد.
بخشی از این دانشجویان توسط افراد مرتبط با بیگانگان در کشور شناسایی شده و افراد مستعد را تشویق به پناهندگی میکنند. پناهندگیها به چهار بخش پناهندگی سیاسی، اجتماعی، مذهبی و جنسی تقسیم بندی میشود.
در حال حاضر دانشجویان ایرانی (غیر مقیم) مشغول به تحصیل در آمریکا در رتبه یازدهم جدول دانشجویان بین المللی حاضر در ایالات متحده آمریکا بعد از کشورهایی مانند چین، هندوستان ، کره جنوبی و مکزیک قرار دارند. تعداد دانشجویان ایرانی از سال تحصیلی ۲۰۱۳/۱۴ به سال تحصیلی ۲۰۱۴/۱۵ با افزایش ۱۱/۲ درصدی روبرو بوده است.
حال باید از مسئولین وزارت علوم و مسئولین وزارت اطلاعات سوال کرد دقیقا چه اقداماتی برای جلوگیری از گرفتاری دانشجویان در دامهای بیگانگان و جذب دانشجویان علاقه مند به تحصیل ترتیب داده اند. متاسفانه به نظر میرسد موضوع نفوذ از طریق به کارگیری دانشجویان ایرانی تحصیل کرده در خارج از کشور مورد توجه جدی این نهادها قرار نگرفته است. شاید اولین اقدامی موثر در این زمینه، برخورد با دلالهای سفارت خانه های کشورهای مختلف در ایران میباشد که نقش موثری در ایفای خواستههای دشمنان دارند.