گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعتکاف دانشجویی امسال بود که با استاد اسماعیل کفاشی، مدرس دانشگاههای بجنورد آشنا شدم، در خلال بحث های متنوعی که با هم داشتیم، می گفت در جریان فتنه سال 88 دانشجوی امیرکبیر بوده و خیلی از مهمترین وقایع آن ایام از اتفاقات پیش از انتخابات، ایام انتخابات و پس از آن مانند روز عاشورا و نهایتا یوم الله 9 دی را از نزدیک درک کرده است.
به مناسبت یوم الله 9 دی پای صحبتهای وی نشسته ایم تا به عنوان یک شاهد عینی از خاطرات آن دوران برایمان بگوید، او در ابتدای صحبتهای خود گفت: قبل از انتخابات نماینده کاندیداهای احتمالی به بهانه های مختلف در دانشگاه سخنرانی می کردند.
وی افزود: عملا دانشگاه به صحنه بازی های سیاسی بدل شده بود، حتی یادم است مسابقه کشوری دومینو که در امیرکبیر برگزار شد، نیز متاثر از این فضای سیاسی بود و رقابت اصلی میان طرفداران کاندیداها بود.
کفاشی ادامه داد: من در انتخابات ناظر صندوق مسجد ارگ تهران بودم که بیشترین تعرفه را از فرمانداری دریافت کرده بود، دو روز و نیم شمارش آرا طول کشید و ما در این مدت کمتر از دو ساعت و نیم خوابیدیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اتفاقا چون کمترین تعداد آرای آقای موسوی در این مسجد بیرون آمد، اولین جایی که درخواست شمارش مجدد صورت گرفت ما بودیم که خدا را شکر بعد از شمارش مجدد نیز حتی یک رای اختلاف بوجود نیامد.
تقلب شده، بروید حقتان را از حکومت بگیرید!
وی تصریح کرد: هنوز در مسجد بودیم که خبر اغتشاشات به گوش می رسید، پنج روز بعد از انتخابات وقتی وارد دانشگاه شدم، دیدم عده زیادی از دانشجویان دور یکی از اساتیدمان که از وجاهت علمی بالایی نیز برخوردار بود، جمع شده اند.
کفاشی افزود: کل حرفش این بود که در انتخابات تقلب صورت گرفته و باید بروید حق از دست رفته تان را از حکومت پس بگیرید، حالا تصور کنید این سخن اثبات نشده با احساسات دانشجویان چه می کرد.
وی ادامه داد: روز به روز بر تعداد این سخنرانی ها افزوده می شد و عملا دانشگاه تبدیل به صحنه درگیری و زد و خورد میان طرفداران موسوی و احمدی نژاد شده بود.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: خبرهایی که از دانشگاه تهران و بقیه دانشگاهها نیز می آمد به مراتب وخیم تر از دانشگاه ما بود و من خودم را رساندم تا از نزدیک به صحت خبر دست پیدا کنم، اتفاقا درست لحظه ای آنجا رسیدم که نرده های دانشگاه را شکستند و حراست و انتظامات هم کاری از دستشان بر نمی آمد.
وقتی کشته سازی ها شروع شد
کفاشی خاطرنشان کرد: 28 خرداد بود که از پنجره کلاس با سایر دانشجویان به درگیری های اغتشاش گران و نیروی انتظامی نگاه می کردیم و صف این دو گروه لحظه به لحظه به هم نزدیک می شد.
وی ادامه داد: ناگهان صدای گلوله آمد و یک جوان تیر خورد و به زمین افتاد، فاصله من با او 20 متر بیشتر نبود، با چشم خودم دیدم که تیر از پشت سر به او اصابت کرد یعنی از سمت فتنه گران نه از جلو که نیروی انتظامی ایستاده بود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ناگهان بچه های کلاس از ترس فریاد کشیدند و گفتند نیروی انتظامی او را کشت، من سریع داد کشیدم و گفتم نه اغتشاش گران او را با تیر زدند، خوب نگاه کنید اصلا از جلوی بدنش جای گلوله وجود ندارد، آنگاه بود که همه تایید کردند.
کفاشی افزود: وقتی شب به خوابگاه برگشتیم تعدادی دانشجو با نقاب و دستبند سبز وارد شدند و مدعی شدند بسیجی ها و ناجا او را کشته اند.
وی گفت: بین ما بحث در گرفت و همکلاسی های من قبل از اینکه چیزی بگویم ،جواب آنها را دادند و گفتند ما شاهد عینی بودیم که خودتان او را با تیر زدید و جو شکست.
این استاد دانشگاه بیان کرد: اصلا معتقد نیستم که در سطح خواص فریب خورده فتنه داشته باشیم، همه چیز برنامه ریزی شده بود و همه دست اندرکار فتنه بودند، یادم می آید روز بعدی که آن جوان را جلوی دانشگاه با تیر زدند خیلی سریع در سطح گسترده ای پوسترهای لحظه کشته شدنش را رنگی و با کیفیت بالا چاپ و منتشر کردند.
روز بعد از نماز جمعه تاریخی آقا، مطالبه پایبندی به قانون در دانشگاه راه افتاد
کفاشی ادامه داد: عملا بعد از نماز جمعه مقام معظم رهبری جمعیت به سه گروه تقسیم شد، کسانی که نتایج انتخابات را کاملا تایید می کردند، افرادی که معتقد به تقلب بودند و برخی نیز فریب خوردگان و مشکوکان بودند.
وی تصریح کرد: گروه سوم دیگر بعد از این سخنان فصل الخطاب از مسیر خود برگشتند و گفتند حتی اگر تخلفی هم رخ داده باید از مجاری قانونی به آن رسیدگی شود، یادم می آید این جو خیلی دانشگاه را نیز تحت تاثیر قرار داد و همه این موضوع را بیان می کردند.
این استاد دانشگاه در خصوص تاثیر شایعه تقلب و فتنه بر محیط دانشگاه گفت: ابتدا معترضین بیش از حد انتظار بودند و برخی نیز فقط قصد تخریب و اغتشاش داشتند، مثلا دانشجویانی که با برخی اساتید مشکل شخصی هم داشتند، به تخریب ماشین آنان می پرداختند، اصلا دیگر فضا از اغتشاش هم بالاتر رفته بود.
اینجا دیگر جای ماندن نیست، دعوت نامه بگیرید و فرار کنید!
کفاشی افزود: یادم هست یکی از اساتید سر کلاس رسما اعلام کرد با این تشویشی که در کشور رخ داده اینجا دیگر جای ماندن نیست و شما حیف هستید اگر موقعیتش را دارید مهاجرت کنید و اگر نمی توانید خودم برایتان دعوت نامه(اپلای) بگیرم.
وی بیان کرد: آن موقع از هشت نفر دانشجوی کلاس ما تنها سه نفر ایران ماندیم و بقیه به کانادا و استرالیا مهاجرت کردند و این تاثیر فتنه بود، حالا شما تصور کنید چقدر از نخبگان سایر دانشگاهها نیز به این موضوع دچار شدند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه گرچه خودم آدمی گفتمانی هستم؛ اما در درگیری ها سرم شکست، ادامه داد: فضای سیاسی دیگر شامل بحث و آزاداندیشی نبود، دعوا و درگیری و زد و خورد بود و بس.
ماجرای کیف قاپی و زورگیری در دانشگاه
کفاشی افزود: در مسجد دانشگاه قسمتی برای استراحت وجود داشت که در آن ایام آنقدر امنیت خودش را از دست داد که کسی جرات نمی کرد آنجا برود؛ چرا که کتک می زدند و کیف قاپی می کردند، حالا شما تصور کنید آیا می شد در این دانشگاه درس خواند.
این فعال فرهنگی گفت: دیگر فضای فرهنگی وجود نداشت حتی سر نمازهای جماعت آقایان جنبش سبز می ریختند در مسجد و آنقدر هو می کردند که صدای امام جماعت از بلندگو شنیده نمی شد.
وی ادامه داد: حتی سر کلاس ها هم نمی شد درس خواند، ناگهان برخی اغتشاش گران دسته جمعی وارد کلاس می شدند و آنقدر سر و صدا و کتک کاری می کردند که جو کلاس از بین می رفت و کاری هم از دست نیروهای انتظامات بر نمی آمد.
وقتی انگیزه های علمی و تحصیلی از بین رفت
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اساتیدی که آنقدر مقید به کار علمی و فشار بر دانشجویان برای خوب درس خواندن بودند دیگر در این فضا انگیزه خود را از دست داده بودند و مثلا خودم در آن ترم معدلم دو نمره افزایش یافت، نه بخاطر اینکه بیشتر درس خواندم بلکه چون همه چیز بی حساب و کتاب شده بود.
از وی نقش آفرینی اش در فتنه 88 را سئوال می کنیم، او می گوید: در دانشگاه که اصلا نمی شد حرف زد چون نمی گذاشتند و درگیری رخ می داد؛ اما در خوابگاه اوضاع بهتر بود.
کفاشی افزود: یک اتاق بزرگ بود که تخت هایش را بیرون برده بودیم و تبدیل شده بود به سالن اجتماعات ما و چون مخاطب و تماشاچی برای مناظره بین دو طیف قائلان به سلامت انتخابات و قائلان به تقلب در آن زیاد جمع می شد جرات نمی کردند درگیر شوند چون از چشم مخاطب می افتادند.
وی ادامه داد: یک عده ای هم دانشجو نبودند؛ اما با کارت دیگران وارد دانشگاه می شدند آنگاه بعد از اینکه تجمعشان کامل می شد از درب دانشگاه خارج شده و به اغتشاش می پرداختند؛ به طوری که مردم فکر کنند اینها دانشگاهیان هستند.
یعنی انقلاب تمام شد!
این مدرس دانشگاهی گفت: یادم هست در جریان روز قدس برخی فتنه گران در حال سوزاندن عکس امام بودند که یکی از دوستانم با آنان درگیر شد و چاقو خورد، همین طور خون از او فواره می زد که ما او را گرفتیم و به سمت بیمارستان بردیم.
وی ادامه داد: بین راه یک مادر قد خمیده دستم را کشید و در حالی که عکس دو شهید را از زیر چادرش بیرون آورده بود به چشمانم خیره شد و گفت آیا انقلاب ما که برایش شهید دادیم دارد، تمام می شود!
کفاشی تصریح کرد: این سخن آنقدر روحم را به هم ریخت که از آنجا تا داخل بیمارستان نمی توانستم جلوی اشکم را بگیرم و دکتر که از موضوع خبر نداشت به من میگفت این روزها افرادی را می آورند که گلوله خورده اند رفیق تو که فقط چاقو خورده است.
از استاد اسماعیل کفاشی درباره روز عاشورا می پرسم، او در پاسخ می گوید: روز عاشورا در کنار ایستگاه صلواتی قیمه می خوردیم که گروهی با سر و صورت خونی و زخمی آمدند و گفتند یک عده ای در میدان انقلاب خیمه های امام حسین(ع) را آتش زده اند و عزاداران را زیر کتک گرفته اند.
وی ادامه داد: این سخن آنقدر به جمعیت سنگین آمد که 150 نفر از داخل هیات به سمت آنجا شروع به دویدن کردند و ما را هم مثل یک موج به آنجا بردند.
کفاشی اضافه کرد: وقتی به آنجا رسیدیم تقریبا جمعیتی حدود ۲۰۰۰ نفر شده بودیم و با هم درگیر شدیم، یادم نمی رود یکی از عزاداران درحالی که لباسش در حال سوختن بود؛اما به فکر خودش نبود و داشت خیمه های نیم سوخته را خاموش می کرد.
زیارت عاشورایی که با پشیمان شده ها در خوابگاه خواندیم
این مدرس دانشگاههای بجنورد تصریح کرد: شب وقتی با دوستان در خوابگاه جمع شدیم همه بغض کرده بودیم و تنها به هم نگاه می کردیم، هیچ توان سخن گفتن نداشت، بچه های بسیج دانشجویی که از درگیری ها با بدن خونی و چاقو چاقو شده برگشته بودند خبر آوردند که اطلاعیه های محکومیت از سوی مراجع عظام یکی پس از دیگری صادر شده و فضای عجیبی در کشور به راه افتاده است.
وی تصریح کرد: آنها می گفتند وقتی بعد از دستگیری از اغتشاش گران می پرسیدیم چرا به عزاداران اباعبدالله(ع) تعرض می کنید پاسخ می دادند ما بهایی هستیم و بیت العدل دستور داده است به خیابان بریزیم و همه چیز را نابود کنیم.
کفاشی افزود: روز عاشورا نماز صبح را با اذان محزون یکی از دانشجویان برپا کردیم و پس از آن نیز بچه ها زیارت عاشورا خواندند، خیلی از دانشجویان طرفدار جنبش سبز هم که وقتی پشت پرده خبیث فتنه تازه برایشان آشکار و پشیمان شده بودند، آمدند و با ما زیارت عاشورا خواندند و گریستند.
بعد از عاشورای امام حسین(ع) دیگر صحنه فتنه آن صحنه قبلی نبود
وی ادامه داد: امام حسین(ع) برکتی به پایان دادن به این فتنه آمریکایی اسرائیلی داد که اصلا صحنه آن صحنه قبلی نبود، از روز بعد از عاشورا روشنگری ها گرفت و مردم بیدار شدند و بیطرفان فهمیدند که فتنه طراحی شده از سوی دشمن بیگانه است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: روز 9 دی از 8 صبح جمعیت پرشوری در خیابان ها ریخته بودند و از میدان امام حسین(ع) تا میدان انقلاب حرکت می کردند.
کفاشی عنوان کرد: وقتی با بچه هایی که در میدان امام حسین(ع) بودند تماس گرفتیم گفتند کل مسیر چنان مملو از جمعیت است که اصلا نمی توان حرکت کرد، همه آمده بودند، در میان جمعیت سبز پوشانی بودند که روی لباسشان نوشته بودند «موسوی اشتباه بزرگی کردیم به تو رای دادیم».
در روز عزا حرمت ارباب شکستند، علمدار کجایی...
این استاد دانشگاههای بجنورد گفت: آن هشت ماه فتنه نبود، دفاع مقدس بود و اگر لطف امام حسین(ع) شامل حالمان نمی شد همه چیز از دست رفته بود، دیگر فتنه از تقلب و این حرف ها گذشته بود و سوء استفاده گران بی هدف مردم بیگناه را می زدند، اموال عمومی را تخریب می کردند، چقدر سرقت از منازل ملت رخ داد.
از استاد کفاشی می پرسم 9دی دقیقا چطور شکل گرفت، آیا اعلام عمومی برای این راهپیمایی عظیم میلیونی رخ داد، در پاسخ گفت: در شبکه های اجتماعی دیده بودیم که برای روز عاشورا فراخوان داده اند؛ اما اصلا تصور نمی کردیم برنامه شان علیه امام حسین(ع) باشد.
کفاشی ادامه داد: اما وقتی آن رقص و پایکوبی ها و اهانت ها از سوی فتنه گران به عزای امام حسین(ع) شروع شد هیئت ها از بعد از ظهر عاشورا دسته دسته بیرون آمدند و ندای واحد همه این شعر بود «در روز عزا حرمت ارباب شکستند، علمدار کجایی، علمدار کجایی...».
آقای کفاشی دیگر نتوانست ادامه ماجرا را بگوید، بغض کرد و اشک در چشمانش حلقه زد، گلوی ما را هم بغض گرفت...
اگر آقا 9 دی سخنرانی نمی کردند تجمعات روزهای بعد هم ادامه می یافت
این استاد دانشگاه ادامه داد: تا سه روز بعد از عاشورا یعنی هفتم، هشتم و نهم دی جمعیت عزادار همین طور در خیابان ها حضور داشتند و در غم حرمت شکنی یزیدیان زمان در به آتش کشیدن خیمه های ارباب عزاداری می کردند و از جنبش سبزی ها خبری نبود.
کفاشی تصریح کرد: اما روز 9 دی چیز دیگری بود، از کوچک و بزرگ همه آمده بودند، مادرانی را می دیدم که با شیرخوارگان خود در هوای سردی که دست های ما را ترک خورده کرده بود، بیرون آمده بودند.
وی افزود: در آن روز پیرمردی را دیدم که با چهار پایه(واکر) و با شلوار راحتی منزل خودش را رسانده بود، گفتم حاج آقا شما چرا در این هوای سرد و با این دشواری آمده اید، به من گفت آمدم به امام حسین(ع) بگویم گرچه پای راه رفتن هم نداشتم اما برای دفاع از خیمه عزای شما خود را رساندم تا ایشان هم فردای قیامت مرا شفاعت کند.
این مدرس دانشگاه گفت: اگر آقا در 9 دی آن سخنرانی تاریخی را نمی کردند، به جرات می توانم بگویم این تجمعات عظیم مردمی همین طور در روزهای آینده هم ادامه می یافت.
دیگر بحث تقلب نبود؛ ریشه اسلام را می خواستند بزنند/ 9 دی پاسخ به یک ندای درونی بود
کفاشی اندکی سکوت می کند و می گوید: اصلا دیگر بحث تقلب نبود، شعارها شده بود مرگ بر اصل ولایت فقیه و جمهوری ایرانی! چقدر نوامیس مردم و زنان چادری را که کشف حجاب اجباری کردند، چقدر مردانی که به جرم داشتن محاسن کتک خوردند، چقدر جوانان معصوم مردم که خونشان پایمال شد در این اثنا اطلاعیه های میر حسین موسوی هم هرگاه فتنه رو به خاموشی می رفت چون بنزینی فتنه را شعله ور می کرد.
وی تصریح کرد: روز 9دی، یک ندای درونی همه را از خانه ها بیرون کشید، هیچ اعلام عمومی نشده بود، خودم هم در پاسخ به این ندای عمومی به خیابان آمده بودم.
این استاد دانشگاه گفت: ما هنوز منتظر برقرار شدن شرایطی برای محاکمه و مجازات سران فتنه هستیم و ان شاء ا... با ظهور امام عصر(ارواحنا فداه) ریشه همه فتنه ها در کشور عزیزمان و ملت های مظلوم منطقه از عراق و سوریه تا یمن و فلسطین خشکانده می شود و این وعده حق الهی است.
وی افزود: نمی دانم سران فتنه و کسانی که امروز هم از این تفکر التقاطی حمایت می کنند چطور قیامت می خواهند جواب این همه جنایت را بدهند.
هشدار! جریان فتنه برای مجلس خبرگان و شورای اسلامی سرمایه گذاری کرده است
از استاد کفاشی می خواهم نظرش در مورد فتنه های امروز را بیان کند، او در این رابطه می گوید: امروز خیلی ها از جریان فتنه برای انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری کرده اند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم ما هوشیار هستند و نخبگان و خواص هم باید با بصیرتی که مردم در پرتو ولایت دریافت کرده اند، بسیار مراقب باشند که دوباره اجازه ندهند چنین فتنه هایی که کشور امام زمان(عج) را تا مرز پرتگاه پیش برد و خسارت های جبران ناپذیری را در عرصه های مختلف داخلی و خارجی بر پیکره ملت وارد کرد رخ دهد.